H sınıfı ehliyet ile motorsiklet kullanılırmı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Değerli arkadaşlar hepinize selam eder keyifli sürüşler dilerim.Benim H sınıfı ehliyetim var,işitme kaybımdan dolayı bu ehliyeti aldım,başkada bir hastalığım veya sakatlığım yok,kulak arkası işitme cihazım ile de iyi geçiniyorum. Fakat tek sorunum 150 cc motorsikletim var ,H sınıfı sürücü belgem ile motorumu kullanabilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum ...TEŞEKKÜRLER.

Kullanamazsınız.. A2 den baska hiçbir ehliyet Motosiklet kullanamıyor şu an..

Değerli arkadaşlar hepinize selam eder keyifli sürüşler dilerim.Benim H sınıfı ehliyetim var,işitme kaybımdan dolayı bu ehliyeti aldım,başkada bir hastalığım veya sakatlığım yok,kulak arkası işitme cihazım ile de iyi geçiniyorum. Fakat tek sorunum 150 cc motorsikletim var ,H sınıfı sürücü belgem ile motorumu kullanabilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum ...TEŞEKKÜRLER.

aynen cakalaz abime katılıyorum
Niye ?
:p :px:mrgreen: :mrgreen:

H sınıfı ehliyetin öncelikle bilmeyenler için açılımını yapalım..
.
H SINIFI EHLİYET BELGESİ:
Özel tertibatlı olarak imal, tadil ve teçhiz edilmiş motosiklet
veya otomobil türünden araçları kullanacak sakatlara kanunlar çerçevesinde verilen belgedir..
.
H sınıfı ehliyeti olanlar
Özel tertibatlı, elden kumandalı veya otomatik vitesli araçlar kullanabilirler.
Bunun belirleyicisi de alınacak Sağlık Kurulu raporudur.

Demek ki neymiş..

H sınıfı ehliyette kullanabiliyormuş motosikleti..:p

Şimdi arkadaşa şu soruyu sormak gerekir..

Sizin motosiklet; özel tertibat belgeli mi?:wiinkk:

Cevabınız EVET ise; kullanabilirsiniz..

HAYIR ise ; malesef kullanamazsınız..

Dipnot: H sınıfı ehliyet sadece o şekilde imal edilmiş araçlar içindir..

Yani H sınıfı ehliyetle normal bir fabrika çıkışlı Honda, Yamaha ,Suzuki motosikleti veya Renault, Tofaş , Toyota, Mercedes araç kullanamazsınız..

Plakasında o aracın mutlaka ŞU İŞARET bulunmalı..
BU İŞARET :) ya da O İŞARET :)

Ya da H sınıfı ehliyetinizi iade edip istediğiniz sınıf ehliyet alınca (kullanmayı amaçladığınız araca uyan sınıf)
ehliyetin ön yüzünde ve en alta bulunan "KULLANDIĞI CİHAZ VE PROTEZLER" kısmına işitme cihazını ekletmelisin..

.

.
.

Son düzenleme:
H sınıfı ehliyet B ve A2 sınıfının kullanabildiği tüm araçlarını şartlı olarak kullanabilir. Şart ise kullanılacak aracın özürlüler için dizayn edilmiş olmasıdır

Niye ?
:p :px:mrgreen: :mrgreen:

H sınıfı ehliyetin öncelikle bilmeyenler için açılımını yapalım..
.

Demek ki neymiş..

H sınıfı ehliyette kullanabiliyormuş motosikleti..:p

Şimdi arkadaşa şu soruyu sormak gerekir..

Sizin motosiklet; özel tertibat belgeli mi?:wiinkk:

Cevabınız EVET ise; kullanabilirsiniz..

HAYIR ise ; malesef kullanamazsınız..

Dipnot: H sınıfı ehliyet sadece o şekilde imal edilmiş araçlar içindir..

Yani H sınıfı ehliyetle normal bir fabrika çıkışlı Honda, Yamaha ,Suzuki motosikleti veya Renault, Tofaş , Toyota, Mercedes araç kullanamazsınız..

Plakasında o aracın mutlaka ŞU İŞARET bulunmalı..
BU İŞARET :) ya da O İŞARET :)

Ya da H sınıfı ehliyetinizi iade edip istediğiniz sınıf ehliyet alınca (kullanmayı amaçladığınız araca uyan sınıf)
ehliyetin ön yüzünde ve en alta bulunan "KULLANDIĞI CİHAZ VE PROTEZLER" kısmına işitme cihazını ekletmelisin..

.

.
.

Abim gerekli bilgiyi vermiş Demekki neymiş kulaktan dolma yanlış bilgiyle insanları yanlış yönlendirmiyoruz. SAYGILARIMLA :cat:

şöyle diyelim senin sadece sana özel dizayn edilmiş araçları kullanmaya iznin var

standartçılık sana göre değil:wiinkk::cat::)

Sevgili arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yalnızca Burhansefa benim kulağımda işitme kaybı olduğundan dolayı H sınıfı ehliyetim oluşuyor, işitme kaybı olan kişilerin kullanağı araçları nasıl özel dizayn edilebilir ki?

Sevgili arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yalnızca Burhansefa benim kulağımda işitme kaybı olduğundan dolayı H sınıfı ehliyetim oluşuyor, işitme kaybı olan kişilerin kullanağı araçları nasıl özel dizayn edilebilir ki?

gerçekten yaa böyle bi motor nasıl olur ki ?

Ben Normal motosikletlerden bahsediyordum .. Bu arada Ben Sürücü Kursu Sahibi olduğum için "H" Sınıfı nın ne demek olduğunu iyi biliyorum..Neise ;

İŞitme kaybı gibi Durumlarda İşitme cihazı kullanmak sartıyla arac kullanma izni verilebiliyor...

Değerli arkadaşlar tekrar hepinize çok teşekkürler,konu tarafımdan çok iyi anlaşılmıştır.Fakat ne yazıkki trafik kontrollerini yapan görevlilerin bi çoğu H sınıfı belgenin ne olduğunu bilmiyor bile...HEPİNİZE KAZASIZ KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİM...

Değerli arkadaşlar tekrar hepinize çok teşekkürler,konu tarafımdan çok iyi anlaşılmıştır.Fakat ne yazıkki trafik kontrollerini yapan görevlilerin bi çoğu H sınıfı belgenin ne olduğunu bilmiyor bile...HEPİNİZE KAZASIZ KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİM...

:) :)

Eğitim ve Meslek Sevgisi şart. :mrgreen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gergerli Hocam;
güzel açıklamışsın.
Yalnız benim kafama bişey takıldı.:)
Sadece işitme kaybı olan ve bunu protezle giderebilen birine niçin H sınıfı ehliyet veriliyor?
Normal ehliyetlerdeki kullandığı protez ve cihazlar bölümü ne işe yarıyor?
H sınıfı ehliyet, hem motosiklet hem de otomobil kullanmaya nasıl oluyor da yeterli oluyor?
Bunun bir sınıflandırması yok mu?
Örneğin arkadaşımız ehliyetini alırken hangi araçla sınav gördü?
Kaldı ki son soru iki soru daha getiriyor.
1. soru: Diyelim ki sakat vatandaş,otomobille sınava girdi ve otomobili iyi kullanıyor. Bu vatandaşın motosiklet kullanabileceği ne malum? Ya da tam tersi...
2. soru: Sakat vatandaşlarımız sınava sakatlıklarına uygun dizayn edilmiş bir araçla mı alınıyorlar? Yoksa her hangi bir araca bindirilip,bunu kullanıyorsa, özel aracı hayda hayda kullanır mı deniliyor?

Hatta bir soru daha oldu ben de.:)
Sınav var mı?
Yani H sınıfı ehliyet nasıl alınıyor?
Kafam takıldı şimdi...

Değerli cop kardeşim konuyu anlamadın galiba tekrar anlatayım.Benim 20 yıllık B sınıfı sürücü belgem VARDI yaşlılıktan olacakki sol kulak total sağ kulak yüzde 45 işitme kaybı oluştu ,o yüzden H sınıfı belge verildi ve bende yasal hakkımı bi şekilde kullanıyorum daha doğrusu kullanmak istiyorum yani yasal haK neymiş ,2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu nun 38 .maddesinde (H) sınıfı sürücü belgesinin tanımı,''özel tertibatlı olarak,imal.tadil veyateçhiz edilmiş motorsiklet veya otomobil türünden araçları kullanır diyor. OKEY Mİ.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdi motosikletiniz nasıl özel tertibatlı olacak onu düşünüyorum:S

Süper Moderatör (BBRR)
demekki neymiş .. her şeye sazan gibi atlanmayacakmış. :cherry:

genç kaptan .. sazan 2

Muratgergerli yeterli açıklamayı yapmıştır. konu amacına ulaşmıştır..

Bu bağlamda bilgi birikim ve tecrübelerinden yararlanarak konuya el atan arkadaşlara teşekkür ederiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar