siteye yaklaşık 3,5 yıldır üyedeyim ve motorumu henüz satın aldım dolayısıyla çok uzun bir süre araştırma evresi geçirdim ve şimdi sırası ile alacağım motorları da belirledim, bir kaza bela olmazsa inşallah gerçekleştireceğim hayallerimi.
anlatayım bildiklerimi:
bütçeniz 10 000 tl ve hyo ile yamaha arasındaysanız yanlış yoldasınız demektir.
şimdi aşağı yukarı ülkemiz pazarındaki chopperları (cruiser demek istemiyorum)kalite bazından sıralayacak olursak:
1-harley davidson
2-japonlar
3-hyosung
4-çin malları
hyo ile japonların fiyatları aşağı yukarı aynı ama fiyat/kalite oranı olarak hyolar maalesef pek de verimli değil özellikle yedek parça büyük sıkıntı.
japonlar arasında da en çok öne çıkan honda, benim kalbimde vulcan 800 vardır yıllardan beri ama honda taşeronsuz gelen tek firma olduğu için direk olarak japonya ile muhattap oluyorsunuz servise gittiğinizde.
yamaha'nın yeni durumundan haberim yok, keza suzuki ile kawasaki bilhakis kawasaki ise yedek parça açısından sıkıntılı duruyor. ha ciddi arızaya rastlamadım dört japonda da ancak ufak tefek arızaların dahi çözümü için haftalarca hatta bir iki ay bekleyince insnaın tadı kaçıyor, şu anda arkadaşım hyo sahibi tamamen görsel ve plastik bir parça olan selenin alt kısmındaki krom görünümlü motor dış kapağını yaklaşık bir aydır bekliyor.