Güzel Bir Garaj Örneği

El becerisi olan insanlar için bunlar tefarruat bence en fazla 300 TL ye hemde üzeri şingıllı bir garaj yapmak sadece bir pazarımızı alır.

Kocaeli İl Temsilcisi
Hocam sen teknik resim dersi aldın mı? :) Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Fotoğrafı kaydettim bilgisayarıma.Kendi çizimlerimle de birleştirip birşeyler yapacağım.Bu arada garaj içine şu sıkıştırılmış talaş gibi parçadan koyuyorlar.Eğer öyle birşey olabilirse iyi olur.Ve bağlantı civatalarını da içeri alırsak sökülüp gitmesi zorlaşır. :)

garajın profilden iskeletini kurduğunda içten ve dıştan ösb ilede kaplayabilirsin metalden daha ekonomik olur fikirdi sadece :)

El becerisi olan insanlar için bunlar tefarruat bence en fazla 300 TL ye hemde üzeri şingıllı bir garaj yapmak sadece bir pazarımızı alır.
Hocam maddiyat konusu önemli değil ancak demonte olmasını istiyoruz.Bu konuda düşünüyoruz ama.Ben de bir şeyler çizdim ama pek hoşuma gitmedi. :) Portatif sadece civatalı,kızaklı olması benim için önemli değil ama tek özelliği tamemen demonte ve metalden olması.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------

garajın profilden iskeletini kurduğunda içten ve dıştan ösb ilede kaplayabilirsin metalden daha ekonomik olur fikirdi sadece :)
İrfan abim hoşgeldin. :) Ösb dediğin şey nasıl birşeydir biraz araştırıyorum.Sacdan kaplamak istiyordum perçinle. :) Ösb araştırayım hemen.

Garajı koyacak yer olduktan sonra yapmak gayet kolay. İstenilen şekilde motosiklete uygun ebat ve biçimde yapabilirim. Zaten birkaç sene önce 300x300x250 ebatlarında oluklu sacdan ponolar halında kendime hobim olan arıcı evini yaptım. Çok güzel birşey oldu. Arılarla ilgili bir sürü malzemeler, içinde duvarda menteşeli açılır yatak vs. teferuatı var. içeriden civatalı olduğu için istendiğinde parçalanıp başka bir yerde de kurulabiliyor.

Garajı koyacak yer olduktan sonra yapmak gayet kolay. İstenilen şekilde motosiklete uygun ebat ve biçimde yapabilirim. Zaten birkaç sene önce 300x300x250 ebatlarında oluklu sacdan ponolar halında kendime hobim olan arıcı evini yaptım. Çok güzel birşey oldu. Arılarla ilgili bir sürü malzemeler, içinde duvarda menteşeli açılır yatak vs. teferuatı var. içeriden civatalı olduğu için istendiğinde parçalanıp başka bir yerde de kurulabiliyor.
İşte bu! Hocam resimler nerede.Maliyet ne oldu.Yapmak zor oldumu.Bu soruların hepsinin cevabını istiyorum. :p Ayrıca montajını nasıl yaptınız.Yani atıyorum 5x5 profile civatalar için delik açtık diyelim.Nasıl birbirine tam düz oturmasını sağlayacağız?

Kocaeli İl Temsilcisi
Hocam maddiyat konusu önemli değil ancak demonte olmasını istiyoruz.Bu konuda düşünüyoruz ama.Ben de bir şeyler çizdim ama pek hoşuma gitmedi. :) Portatif sadece civatalı,kızaklı olması benim için önemli değil ama tek özelliği tamemen demonte ve metalden olması.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------

İrfan abim hoşgeldin. :) Ösb dediğin şey nasıl birşeydir biraz araştırıyorum.Sacdan kaplamak istiyordum perçinle. :) Ösb araştırayım hemen.

paradan yana sıkıntın yoksa sölesene be kardeşim yauuu bizde hem iyisi olsun hem bedavesinden olsun diye çalıştırmaya başladık saksıyı ,

(ösb) doğru anladıysam senin sıkıştırılmış ağaç diye tabir ettiğin yanlış hatırlamıyorsam 3 mt reye 1.5 metre plaka sıkıştırılmış ağaçtır yalnız çok çeşitleri var birde amerikan suya dayanıklı plaka var o aynı gofret gibi kat kat , ağaç katmanlardan oluşur ve suya dayanıklıdır ama pahalıdır ösb daha ucuzdur ve daha incedir amerikan tahtası kalınlık ölçüsü 2 cm iken ösbenin 0.8 mm ile 1 cm klınlıklataki ebatları vardır , ama garajın dış yüzeyine sac uyguladığında araya sıtrafor yerleştirip içinide bu malzemelerden kaplarsan daha hoş olur,

en azından iç kısımlara yapacağın aksesuar, askılık , ufak tefek dolap vs. montajı kolay olur icabında sökmeside sadece fikir olsun diye söylüyorum...

Abi çok kızdı kafam.Bodrumda duruyor yazları motosikletim.Çirkef bir kadın var.Yazın tartıştık.Konuyu aynen yazıyorum bak. :queen:
Kadın:Len hişt.Sana diyom.(Benim arkam dönük motorun üstüne doldurduğu leğen,bez,kocasının iş kıyafetleri arasından motorumu çıkarmakla uğraşıyorum.)
Ben:Buyur teyze ne vardı?
K:Sizin yerigiz yokmu.Bizim tepoya koyuyon motırını.
B:Burası ortak biryer değil mi? Dedem 3. katta oturuyor.
K: Sen burda oturmuyon emme.
B: Dedem kullanıyor motoru.Var mı itirazın? (Olay çirkinleşiyor.Ama altta kalacak değilim.)
K: Götür unu burdan.Su dökerim falla tepesine.(Motosiklet hep cilalı.Yanda da kendi motosikletleri var.Grenajlar telle bağlı.Çekemedi çirkef teyze.)
B: Hele bir dokun bak ne oluyor.Suyu kim kimin tepesine döküyor.
K: Gocama sölecem seni.(Tam gidiyordu.Arkasından koştum.)
B: Teyze ya dedim ben anahtar takımını almayı unutmuşum kocana sölerken bi de yarım ağızlı anahtar getiriversin.(Kadın çıldırdı.:queen:)
Kadın yukarı çıktı o gün bugündür görmedim.Bir daha görürsem çok kızdım sana nerede anahtar takımım diyeceğim.Böyle insanlarla tartışmak istemediğim için diyorum abi.Alan boş.Motosikleti kıyıya koyarım.Motosikletin yüksekliğinden 20-30 cm yüksek yere eğilerek sokuyorum.Bir ampül değiştirmekten aciz insanlardan yardım istemeden kömürlüğü tek başıma topluyorum,temizliyorum.Sonuç ortada.Benim olsun çamurdan olsun ösb'den olsun. :)

aluminyum bazlı paslanmaz özellik olacak aksitaktirde kar-kış çürüme yapar... (maddi sıkıntı yok derken böyle birşeyi prototip olarak en iyi şekilde yapabilirsek seri üretime de geçirilebilir)...

şöyle birşey nasıl olur???
img0889xn.jpg

Kocaeli İl Temsilcisi
aluminyum bazlı paslanmaz özellik olacak aksitaktirde kar-kış çürüme yapar... (maddi sıkıntı yok derken böyle birşeyi prototip olarak en iyi şekilde yapabilirsek seri üretime de geçirilebilir)...

şöyle birşey nasıl olur??? http://img13.imageshack.us/img13/1526/img0889xn.jpg

aynen yazmak çizmek iyidir fikir verir insana gerekli imkanda olursa bismillah deyip başlamak gerek biraz emek, azim,araştırma ve hayal gücüyle satılanlar kadar kaliteli işlevsel garajlar yapabiliriz , haydi bakalım bekliyoruz garajı :)

şöyle birşey nasıl olur??? http://img13.imageshack.us/img13/1526/img0889xn.jpg
Müthiş olmuş Deniz bu.Su geçirmemesi de gerekli.Mükemmel ayrıntılı çizmişsin.Sen de var birşeyler ama ya çok yeteneklisin.Ya da mühendissin burda bizi kafalıyorsun. :) Ben şu İrfan abinin dediği olaya bakıyorum da.Metrekaresi 7-8 tl kaç metrekare gider buna toplam?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------

Şimdi hesapladım.20 metrekare gidiyor benim yapmak istediğim türde bir garaj için.Ölçüler şöyle.Uzunluk 250cm,yükseklik 170cm,genişlik 130 cm.Metrekaresi 8 liradan 160 lira.Hadi biraz sapma olsun.200 lira.Sadece ağaçtan bile yapabilirim ben bu garajı.Üzerine de şingıl.İçine de bir iki tane askı,ufak bir asılmış kutu.Dışını da güzel bir şeyle boyadık mı al sana 5 yıldızlı motosiklet garajı.Bu osb işine çok sardım.Hem de montajı kolay.Akıllı civata.Önce de kalaslardan kasa yaptın mı işlem tamamdır.

yok gerçekten kafalamıyorum elim yatkın sadece birazda merak var üstelik mühendislik mimari çizimler çok kapsamlı oluyor, bu arada metrekare olayı motosikletin aşağı yukarı boyutuyla ilgili bir durum atıyorum örnek: goldwing mi sokucaz yoksa vespa mı :)

bu işi birgün ben yapıcam veya yaptırtıcam bak o zaman gör sen! aküsünden güneş paneline kadar ışık-alarm-ısıtıcı rezistans-kumandalı kapısına kadar :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

2. çizimde orta alana ihtiyaç var yalnız cünkü kapaklar açıldığında etrafı açık olmalı.
ilk çizimdeki çok daha uygun duvara ve yere sabitleyip panjuru kaldır çekmece zeminini çek, motoru oturt ve sabitle sonrada kapat.

İşte bu! Hocam resimler nerede.Maliyet ne oldu.Yapmak zor oldumu.Bu soruların hepsinin cevabını istiyorum. :p Ayrıca montajını nasıl yaptınız.Yani atıyorum 5x5 profile civatalar için delik açtık diyelim.Nasıl birbirine tam düz oturmasını sağlayacağız?

Arkadaşlar sizleri yanıltmamak için aldım elime metreyi ve malıyet hesabı yapıyorum. Birazdan hırsızlığa, en azından mahallenin haylazlarına dayanıklı olabilecek bir garaj maliyeti vereceğim. Bu arada hanım bakkaldan ekmek talimatı verdiği için biraz gecıkmeli olacak..

bu işi birgün ben yapıcam veya yaptırtıcam bak o zaman gör sen! aküsünden güneş paneline kadar ışık-alarm-ısıtıcı rezistans-kumandalı kapısına kadar :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

2. çizimde orta alana ihtiyaç var yalnız cünkü kapaklar açıldığında etrafı açık olmalı.
ilk çizimdeki çok daha uygun duvara ve yere sabitleyip panjuru kaldır çekmece zeminini çek, motoru oturt ve sabitle sonrada kapat.
Bence de ilk çizim daha iyi.Hem daha sağlam olacak gibi duruyor.Ben de şu anda ağaç işine sardım.Adamlar amerikada 1 odalı banyosu,mutfağı olan ağaç evi 2000 $'a yapmışlar.Gayet uygun.Bayağı da güzel bir işçilik yapıyorlar.Elim ağaç işine yatkındır bayağı.Matkap civata da var. :) Ben de garaj yapacağım.Ama büyük olacak bu gidişle.Şuydu buydu derken. :)

ahşap nolursa olsun su çeker açma yapar üzerine kar yağmur çamur derken rutubet ve birçok etken... dayanıklı olmaz; delinmeye çatlamaya karşı en iyi malzeme alüminyum sac olmalı (kalın türden) üzeride güzelce galvaniz boyayla boyanırsa gayet dayanıklı olur. sacı kesmek delmek işlemekte zor değil alet hırdavat olduğu sürece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------

iç kenarlarıda güzelce strafor malzemeyle mantolarsın aynı zamanda hem yalıtım olur hemde yumuşak malzeme olduğu için herhangi bir temas durumunda koruma sağlar.

Arkadaşlar sizleri yanıltmamak için aldım elime metreyi ve malıyet hesabı yapıyorum. Birazdan hırsızlığa, en azından mahallenin haylazlarına dayanıklı olabilecek bir garaj maliyeti vereceğim. Bu arada hanım bakkaldan ekmek talimatı verdiği için biraz gecıkmeli olacak..
Aman abi.Biz bekleriz. :) Yengeyi kızdırmayalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

ahşap nolursa olsun su çeker açma yapar üzerine kar yağmur çamur derken rutubet ve birçok etken... dayanıklı olmaz; delinmeye çatlamaya karşı en iyi malzeme alüminyum sac olmalı (kalın türden) üzeride güzelce galvaniz boyayla boyanırsa gayet dayanıklı olur. sacı kesmek delmek işlemekte zor değil alet hırdavat olduğu sürece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------

iç kenarlarıda güzelce strafor malzemeyle mantolarsın aynı zamanda hem yalıtım olur hemde yumuşak malzeme olduğu için herhangi bir temas durumunda koruma sağlar.
Doğru.Benim için köpük bulmak sorun değil. :) Geçen gün gördüm hatta.Alçı malzemesi satan dükkanların önünde vardı.Çok güzel bir proje geliyor gibi bakalım.Sac gerçekten çok güzel olur ama işte montajdan tırsıyorum. :)

immortalboss, tek başına yapmaya kalkma git bi atolyeye tarif et birlikte yap. hiç tanıdık yok mu?

immortalboss, tek başına yapmaya kalkma git bi atolyeye tarif et birlikte yap. hiç tanıdık yok mu?
Yok zaten kendim yapamam.Ama şöyle bir hesaplama çıkarılabilir.Daha vaktimiz var zaten.Mesela bir garajı oluşturmak için dış iskelette atıyorum 4 tane 190cm,2 tane 50 cm gibi ifadeleri toplayıp bunları güzelce kestirip.Hesaplayıp civata alıp kendim monte etmeyi düşünüyorum.

Evet beyler açıklıyorum sıkı durun.

Dikdörtgen kutu veya kontenyer düşünelim. Tasarlamış olduğum garaj bu tarz birşey. Tabi kı üzerine havalı bir çatı vs. maliyeti büyütür.
Malzemenin fire vermemesi ve her tip motosikletin girebilmesi için;
Boyu (uzunluk) 3 metre
Eni(genişlik) 2 metre
Yüksekliği 2 metre olan bir garajı ele alalım.

sacın eni 1 metre boyu iki metre olduğuna göre eni oluşturmak için 2 adet saç, boyu oluşturmak içinde 3 adet sac gerekli. Tabi ki bir dikdörtgen olduğundan önden iki sac (aynı zamanda menteşeli kapı vazifesi görecek) arkadan iki sac. sağdan üç boy sac,soldan üç boy sac,çatı oluşumunda üç boy sac. Zemin açık yere temas edecek şekilde.(Yeri de kapatalım derseniz eller tekrar cebe)
Kullanılacak her sacın kenarına da 20x40x1,5 profil dönülecek ki sağlam olsun ve sökülüp takılırken civata ile bağlantı oluşturulsun.
Gerekli malzeme ve fiyatları;
13 adet (20x40x1,5 kutu profil her biri 6 mt. boyda) 15,5 TL = 201,50 TL.
13 plaka (100x200x0,015 mm. sac) 35 TL. = 455 TL:
1 kutu elektrot x 10 TL = 10 TL.
2 boy lesme lama x 7,5 TL = 15 TL.
Kilit ve menteşeler 50 TL.
Astar ve son kat boya ve malzemezi 50 TL.
Bağlantı için saplama civata somunlar 50 TL.
Toplam 831,50 TL.
Not; işçilik ve nakliye ücretleri dahil değildir. Kişi ya kendisi be*****ek veya bir dostuna yaptıracak hesabıdır.
Belki bazi malzemeler daha ucuz temin edilebilir. Ben İstanbul Büyükçekmece piyasasını baz alarak hesapladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar