Hocam sen teknik resim dersi aldın mı?Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Fotoğrafı kaydettim bilgisayarıma.Kendi çizimlerimle de birleştirip birşeyler yapacağım.Bu arada garaj içine şu sıkıştırılmış talaş gibi parçadan koyuyorlar.Eğer öyle birşey olabilirse iyi olur.Ve bağlantı civatalarını da içeri alırsak sökülüp gitmesi zorlaşır.
![]()
Hocam maddiyat konusu önemli değil ancak demonte olmasını istiyoruz.Bu konuda düşünüyoruz ama.Ben de bir şeyler çizdim ama pek hoşuma gitmedi.El becerisi olan insanlar için bunlar tefarruat bence en fazla 300 TL ye hemde üzeri şingıllı bir garaj yapmak sadece bir pazarımızı alır.
İrfan abim hoşgeldin.garajın profilden iskeletini kurduğunda içten ve dıştan ösb ilede kaplayabilirsin metalden daha ekonomik olur fikirdi sadece![]()
İşte bu! Hocam resimler nerede.Maliyet ne oldu.Yapmak zor oldumu.Bu soruların hepsinin cevabını istiyorum.Garajı koyacak yer olduktan sonra yapmak gayet kolay. İstenilen şekilde motosiklete uygun ebat ve biçimde yapabilirim. Zaten birkaç sene önce 300x300x250 ebatlarında oluklu sacdan ponolar halında kendime hobim olan arıcı evini yaptım. Çok güzel birşey oldu. Arılarla ilgili bir sürü malzemeler, içinde duvarda menteşeli açılır yatak vs. teferuatı var. içeriden civatalı olduğu için istendiğinde parçalanıp başka bir yerde de kurulabiliyor.
Hocam maddiyat konusu önemli değil ancak demonte olmasını istiyoruz.Bu konuda düşünüyoruz ama.Ben de bir şeyler çizdim ama pek hoşuma gitmedi.Portatif sadece civatalı,kızaklı olması benim için önemli değil ama tek özelliği tamemen demonte ve metalden olması.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------
İrfan abim hoşgeldin.Ösb dediğin şey nasıl birşeydir biraz araştırıyorum.Sacdan kaplamak istiyordum perçinle.
Ösb araştırayım hemen.
aluminyum bazlı paslanmaz özellik olacak aksitaktirde kar-kış çürüme yapar... (maddi sıkıntı yok derken böyle birşeyi prototip olarak en iyi şekilde yapabilirsek seri üretime de geçirilebilir)...
şöyle birşey nasıl olur??? http://img13.imageshack.us/img13/1526/img0889xn.jpg
Müthiş olmuş Deniz bu.Su geçirmemesi de gerekli.Mükemmel ayrıntılı çizmişsin.Sen de var birşeyler ama ya çok yeteneklisin.Ya da mühendissin burda bizi kafalıyorsun.aluminyum bazlı paslanmaz özellik olacak aksitaktirde kar-kış çürüme yapar... (maddi sıkıntı yok derken böyle birşeyi prototip olarak en iyi şekilde yapabilirsek seri üretime de geçirilebilir)...
şöyle birşey nasıl olur??? http://img13.imageshack.us/img13/1526/img0889xn.jpg
İşte bu! Hocam resimler nerede.Maliyet ne oldu.Yapmak zor oldumu.Bu soruların hepsinin cevabını istiyorum.Ayrıca montajını nasıl yaptınız.Yani atıyorum 5x5 profile civatalar için delik açtık diyelim.Nasıl birbirine tam düz oturmasını sağlayacağız?
Bence de ilk çizim daha iyi.Hem daha sağlam olacak gibi duruyor.Ben de şu anda ağaç işine sardım.Adamlar amerikada 1 odalı banyosu,mutfağı olan ağaç evi 2000 $'a yapmışlar.Gayet uygun.Bayağı da güzel bir işçilik yapıyorlar.Elim ağaç işine yatkındır bayağı.Matkap civata da var.bu işi birgün ben yapıcam veya yaptırtıcam bak o zaman gör sen! aküsünden güneş paneline kadar ışık-alarm-ısıtıcı rezistans-kumandalı kapısına kadar
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------
2. çizimde orta alana ihtiyaç var yalnız cünkü kapaklar açıldığında etrafı açık olmalı.
ilk çizimdeki çok daha uygun duvara ve yere sabitleyip panjuru kaldır çekmece zeminini çek, motoru oturt ve sabitle sonrada kapat.
Aman abi.Biz bekleriz.Arkadaşlar sizleri yanıltmamak için aldım elime metreyi ve malıyet hesabı yapıyorum. Birazdan hırsızlığa, en azından mahallenin haylazlarına dayanıklı olabilecek bir garaj maliyeti vereceğim. Bu arada hanım bakkaldan ekmek talimatı verdiği için biraz gecıkmeli olacak..
Doğru.Benim için köpük bulmak sorun değil.ahşap nolursa olsun su çeker açma yapar üzerine kar yağmur çamur derken rutubet ve birçok etken... dayanıklı olmaz; delinmeye çatlamaya karşı en iyi malzeme alüminyum sac olmalı (kalın türden) üzeride güzelce galvaniz boyayla boyanırsa gayet dayanıklı olur. sacı kesmek delmek işlemekte zor değil alet hırdavat olduğu sürece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
iç kenarlarıda güzelce strafor malzemeyle mantolarsın aynı zamanda hem yalıtım olur hemde yumuşak malzeme olduğu için herhangi bir temas durumunda koruma sağlar.
Yok zaten kendim yapamam.Ama şöyle bir hesaplama çıkarılabilir.Daha vaktimiz var zaten.Mesela bir garajı oluşturmak için dış iskelette atıyorum 4 tane 190cm,2 tane 50 cm gibi ifadeleri toplayıp bunları güzelce kestirip.Hesaplayıp civata alıp kendim monte etmeyi düşünüyorum.immortalboss, tek başına yapmaya kalkma git bi atolyeye tarif et birlikte yap. hiç tanıdık yok mu?