Günlük kullanım için R6 ?

Allah bağışlasın. Şimdiden gözünüz aydın. Benimde önerim;

Yahama Xj6 Diverson
Yamaha Fz6 Fazer
Suzuki Gsr600
Honda Vfr800

Bu motorlar ile rahat edersin. Saygılarımla.

Teşekkürler
Yamaha Fz6 Fazer
Honda Vfr800
aklımdaki iki can alıcı model :)

ben normalde aç gözlü değilimdir ama bu motor sevdası huyumu değiştirdi. Tek makine tatmin etmiyor. :p

Estagfurullah, insan oglunun yapısında vardır, herşeyin en iyisini istemek elde etmek. Birşeyi alacaksak acele etmemek, dogru karar vermek lazım. En önemlisi kendi beklentilerimizi karşılamalı diye düşünüyorum. Sonuçta para sokakta bulunmuyor o yüzden yerinde bir karar vermek, her tüketici için önemlidir.

Bence benzin masrafı dışında hiçbir sorun yaşamazsın... Hatta scooter'a göre daha çok memnun bile kalabilirsin...

Ben şehir içi ağırlıklı olarak 14.000 km. CBR 125, 15.000 km Z750, 10.000 km. 600RR kullandım. Şehir içinde Z750 ve RR kullanmak cbr125'den daha iyi geldi bana. Daha rahat hissediyordum kendimi... CBR125 ile daha çok sıkıntı yaşıyordum.

Bunlar kişisel görüşlerimdir. Örnek teşkil etmemektedir :p

Al tabi tam şehiriçi makinesi kızlara hava atarsın, aragazı çekersin,verirsin eksozuna 600 eurocukk bak nasıl bağırıyor sen bile şaşırırsın :queen::queen::queen:

uygundur herseyi karsilar 17 18 civarı bi para olsa suan elimde alacağım ilk motor bide two brothers ı dayadın mı seyreyle curcunayı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
R1 I Günlük Kullanıyrm Vurmadıgım Yer Kalmadı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adamına göre değişir tabii ki...

Bana sorsan supermoto derim ama sana alakasız kaçar o da...

Ben senin yerinde olsam 250 cc hacminde bir Naked alırım çünkü bakım masrafları zorlamaz,daha kıvrak va oynaktır ve belini ağrıtmaz.

Düşün dostum,ferrariyi günlük kullanımın için alırmıydın???

Şöyle düşünelim.
Bir kefede arzular var. Ah bir kere sahip olsam dediğin motor.
Diğer kefede ihtiyaçlar.

2 seçeneğin var. Istediğin tarzda bir SS alıp , hevesini atabilir , sonra daha rahat bir motora dönebilirsin. Ama bu maddi bakımdan zararlı olacaktır.
Ileride bebek geliyor demişsin. Bu yüzden tavsiye etmem. Ne kadar az masraf o kadar iyi.

2. seçenek , kefeleri dengelemen. Yani hem arzularına göre , hem ihtiyaçlarını karşılayacak bir motosiklet alman...

Arzulardan ihtiyaçlara doğru gidelim :p

Öncelikle R6 demişsin... R6 diğerlerine nazaran daha rahatsız ve daha agresif bir motor. Ihtiyaçlarını göz önünde bulundurursak , 600RR daha rahat , yumuşak ve oturuş itibariyle daha rahat bir motor. R6 yerine 600RR'ı tavsiye ederim.

Sonraki seçenek Vfr800... Hem spor görünümlü. Hem rahat , hem de çantalarına yükleri koyup uzun yol dilediğin gibi yapabilirsin.
Şehir içinde ağırdığı biraz rahatsız edebilir. Fakat Fazer'dan daha iyi bir seçenek.

Sonraki seçenek , diverson veya fazer. Diverson'un üzerine dahi oturmadım , yorum yapamam. Fazer , ihtiyaçlarını karşılayacak bir motor. Yeri geldiğinde agresif , yeri geldiğinde rahat...

Bundan sonraki seçenekler daha çok ihtiyaçlara göre... Mesela Cbf600... Spor görünümü yok , fakat oldukça rahat ve kullanışlı...
Hız yapmayı sevmiyorum dersen , naked motor da bakabilirsin. Fakat kışın bineceğim diyorsan , rüzgardan dayak yemeye hazır ol.

Dediğim gibi , bir kefede arzu , bir kefede ihtiyaç. Denge sana kalmış :)

Fakat insanın arzuladığı motora kavuşması gibisi yoktur. Diğer bütün dertleri unutursun... Şehir içi uzun mesafeler kullanmayacağım dersen, dediğin gibi bir SS alıp , dylan'ı da ufak geziler için kullanabilirsin.

Şöyle düşünelim.
Bir kefede arzular var. Ah bir kere sahip olsam dediğin motor.
Diğer kefede ihtiyaçlar.

2 seçeneğin var. Istediğin tarzda bir SS alıp , hevesini atabilir , sonra daha rahat bir motora dönebilirsin. Ama bu maddi bakımdan zararlı olacaktır.
Ileride bebek geliyor demişsin. Bu yüzden tavsiye etmem. Ne kadar az masraf o kadar iyi.

2. seçenek , kefeleri dengelemen. Yani hem arzularına göre , hem ihtiyaçlarını karşılayacak bir motosiklet alman...

Arzulardan ihtiyaçlara doğru gidelim :p

Öncelikle R6 demişsin... R6 diğerlerine nazaran daha rahatsız ve daha agresif bir motor. Ihtiyaçlarını göz önünde bulundurursak , 600RR daha rahat , yumuşak ve oturuş itibariyle daha rahat bir motor. R6 yerine 600RR'ı tavsiye ederim.

Sonraki seçenek Vfr800... Hem spor görünümlü. Hem rahat , hem de çantalarına yükleri koyup uzun yol dilediğin gibi yapabilirsin.
Şehir içinde ağırdığı biraz rahatsız edebilir. Fakat Fazer'dan daha iyi bir seçenek.

Sonraki seçenek , diverson veya fazer. Diverson'un üzerine dahi oturmadım , yorum yapamam. Fazer , ihtiyaçlarını karşılayacak bir motor. Yeri geldiğinde agresif , yeri geldiğinde rahat...

Bundan sonraki seçenekler daha çok ihtiyaçlara göre... Mesela Cbf600... Spor görünümü yok , fakat oldukça rahat ve kullanışlı...
Hız yapmayı sevmiyorum dersen , naked motor da bakabilirsin. Fakat kışın bineceğim diyorsan , rüzgardan dayak yemeye hazır ol.

Dediğim gibi , bir kefede arzu , bir kefede ihtiyaç. Denge sana kalmış :)

Fakat insanın arzuladığı motora kavuşması gibisi yoktur. Diğer bütün dertleri unutursun... Şehir içi uzun mesafeler kullanmayacağım dersen, dediğin gibi bir SS alıp , dylan'ı da ufak geziler için kullanabilirsin.

Mesjınızı pür dikkat okudum vakit ayırdığınız için gerçekten teşekkür ederim. Fikirler ve tecrübeleri paylaşmak çok önemli.

Yazınızla ilgili sadece R6 ile CBR600 tercihi arasındaki kısma yorum yazacağım.

Şimdi rahatını bi tarafa bırakalım ve şu iki fotoğrafa bakıp, R6 mı yoksa Cbr600 mü bir kez daha düşünelim :)

R6
2008_Yamaha_R6_d5-037.jpg

Cbr600
CBR600RR_Red_RHF_Studio_700p.jpg

R6'yı seyretmek bile keyif veriyor. Ancak tutkunu olduğum Honda, SuperSport'ta tasarım açısından bence sınıfta kalıyor.

Son düzenleme:
Deryali 2009 model R6 ile 2004 model 600RR fotosunu karşılaştırmışsın... :p

HONDA_CBR600RR_2007TMS.jpg

Bununla kıyaslamak daha doğru olur...

Bu arada R6 daha şekilli ... :mrgreen:

Antiparantez RR'da bulunan HESD başlıbaşına bir tercih sebebidir...

Son düzenleme:
Deryali 2009 model R6 ile 2004 model 600RR fotosunu karşılaştırmışsın... :p

HONDA_CBR600RR_2007TMS.jpg

Bununla kıyaslamak daha doğru olur...

Bu arada R6 daha şekilli ... :mrgreen:

Antiparantez RR'da bulunan HESD başlıbaşına bir tercih sebebidir...

'09 Honda Cbr 600'ün bu renk seçeneği Türkiye'de tüketiciye sunulacak mı ?

bütün gün boyunca motor mu kullanıyorsunuz da uygun değil deniyor, ben şehirde 1150 rt kullanıyorum evden işe işten eve, racing makinam olsa onuda kullanırdım hangisi sana hitap ediyorsa onu al derim

2003
olarak duzeltirim.:p

Doğrudur 2003 :cherry: bu arada 2003 RR çirkinmiş be :queen:

Deryali

Bende R6'nın daha şık ve alınabilitesinin yüksek olduğu kaanatindeyim... İkisinide kullanma şansına eriştim. R6 nın biraz daha yorucu bir selesi var ama zamanla alışılıyor. R6 biraz daha zor kullanımlı. Orjinal Egzoz sesi R6'da çok çok daha iyi... RR daha kullanışlı ve hafif... Hesd büyük bir faktör... Zor bir karar... :)

iyice çorba gibi oldu... :p

09spbk_r6_o_a3_021_361a3ffa.jpg

09ms_yzfr6_wht_s4_4b864d3f.jpg

09ms_yzfr6_blu_s4_5c706549.jpg

09ms_yzfr6_blk_s1_3a2f2e2e.jpg

09ms_yzfr6_o_s1_4917df79.jpg

09spbk_r6_w_a3_130_07fe3e78.jpg

Resimler güncellendi.

Bence en güzel kasa ve renkleri 2006'dan 2008'e kadar ürettikleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar