gündüz mü? gece mi?

gündüz mü? gece mi?

• Kullanılan toplam oy
    455
Mersin İl Temsilcisi
soru basit.
trafikteyken gündüz mü yoksa gece mi araç kullanmayı seviyorsunuz?

-sizi en çok rahatsız edenler?
-gece araç kullanırken dikkat ettiklerimiz...
-gündüz araç kullanırken dikkat ettiklerimiz...

dikkat etmemiz, uymamız, yapmamız gerekenler nelerdir?

tüm katılımcılara ve katkısını esirgemeyenlere şimdiden teşekkürler :rendeer:

gündüz
-karşıdan gelen araçların farları
-yolu boş sanıp apaçilik yapanlara
-yol durumu normal olduğu halde apaçilik yapanlara

dikkatlice bu tür parazitlerin bizi geçmesini beklemek gibi şeyler aklıma geldi :queen:

Gece sürüşlerinde özellikle yolda aydınlatma yoksa farlar çok etkili olmuyor. çok sıkıntılı bi durum oluşuyor.

Ama araçlara sellektör yapınca daha rahat farkediyolar gündüze göre.

Mersin İl Temsilcisi
evet, farlar çok fazla göz alıyor...
ben, göz tembelliği sorunum yüzünden geceleri daha çok sevsem dahi yavaşlatıyor beni.
ama gündüzleri de her yerde radar var.
uzun yolları dahi gece yapmaya başladım.

ben geceyi tercih ediyorum açıkçası ama gece farlar özelliklede son senelerde moda (!) olan xenon farlar çok kötü göz alıyor... sözüm ona TUVTÜRK kontrolleri ile herşey olması gerektiği gibi olucakken bence son 1-2 senede özellikle far ayarlarında büyük sıkıntı yaşanmaya başladı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçenlerde gece yolculuğu yapmak zorunda kalmıştım arabayla.400 km'lik yola çıktım.Oh ne güzel şimdi yollar bomboştur basarım gaza dedim ama nah basılıyomuş.Yolu göremiyorumki basayım :queen:

Mersin İl Temsilcisi
otomobillerin dikiz aynasındaki açıyı kullanarak far ışığını silikeştiren yeni nesil aynalardan haberiniz vardır sanırım.
ben geçenlerde arkamdan gelen araç xneon ları çakıncaelim aynaya gidip çarpınca şans eseri keşfettim.

valla ybr 125 gibi bi motorunuz varsa ve aceleniz yoksa radar madar vız gelir ben yalovaya giderken yol üzerinde 3 radara denk geldim beni vızır vızır geçenlerin hepsi ilerde polis amcaların yanında elleri onunde boynu bukuk duruyolardı :cherry:

Motosikleti
750x
Ben motosikletle mecbur kalmadıkça gece çıkmamaya çalışıyorum.
Gece çıkarsamda mutlaka reflektif yelek kullaniyorum.

Otomobil ile gündüz gezmeyi hiç ama hiç sevmiyorum..
Özellikle istanbul trafiginde..
Gidecegin yere 2 saatte zor gidiyorsun.
Bu yüzden gündüz motosiklet çok güzel bi alternatif benim için.

hoş motorcu adama gece gündüz hiç bir şey engel çıkamaz yeterki aklına koysun motora binecem desin hertürlü aksilik olsada o motora o gün binilecek bitti :p

10 yılda yaptığım 35000 km yolculuğun 20000 km sini gece ve bölünmemiş yolda yaptım. Her zaman söylediğim gibi gece yolculuğunu tercih ediyorum. Otomobil sürücüleri gündüz olduğu kadar cesur olmuyorlar. karşıdan 2-3 araç arka arkaya geliyorsa selektör yapıyorum ve hiç konumlarını bozmuyorlar.
kendimce eksi ve artılarını da sonra yazarım.

arabamla..hele uzun yol ise...gece tercih ediyorum...çok daha nostaljik oluyor..:cat:

motosikletle gündüz tercih ediyorum..gündüz bile bizi çoğu zaman görmezlerken gece böcek gibi ezilmek istemiyorum...:cat:

uçakla ....acelem yoksa en ucuz biletin olduğu saati tercih ediyorum...:queen:

Trafik kurallarına uyarak gece gündüz farketmeden gidiyorum.tabiki gece ve gündüz dikkat edilecek hususlar farklıdır bunlarında sadece yolda tecrübe edilerek pekiştirildiğine inanırım,tedbir bizden takdir allahtan mantığıyla çıkarım herzaman.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben geceyi tercih ediyorum açıkçası ama gece farlar özelliklede son senelerde moda (!) olan xenon farlar çok kötü göz alıyor... sözüm ona TUVTÜRK kontrolleri ile herşey olması gerektiği gibi olucakken bence son 1-2 senede özellikle far ayarlarında büyük sıkıntı yaşanmaya başladı...

TUVTURK'un bir suçu yok. Adam muayeneye giderken geçmeyeceğini düşündüğü şeyleri söküp öyle gidiyor. Muayeneden sonra tekrar takıyor. Bu konuda trafik polisleriyle koordineli çalışsalar hiç sorun olmaz. Mesela cam filmi muayeneden geçiyor ama polis izin vermiyor. Muayeneden geçmeyen çoğu şeye de polis karışmıyor. Zaten polis kontrolünde olan şeylerin de ne kadar kontrollü olduğu ortada.

Gece sürüşü tercih ederim burada gece hem serin hemde yollar daha boş oluyor . :queen:

Gece sürüşünde dikkat etmemiz konusunda en önemli hususta 2 araç arasında sizin Kaybolmanız ( arkadaki aracın sizi görmemesi )

çözüm=
bu durumlarda gerekirse sinyal gerekirse dörtlü kullanmak gerekebilir, ( eniştemin tavsiyesi kendisi kamyon şoförüdür de ) arkadaki gelen vasıtaya bir şekilde kendimizi belli etmek( onu uyandırmak ) :cat::queen:

TUVTURK'un bir suçu yok. Adam muayeneye giderken geçmeyeceğini düşündüğü şeyleri söküp öyle gidiyor. Muayeneden sonra tekrar takıyor. Bu konuda trafik polisleriyle koordineli çalışsalar hiç sorun olmaz. Mesela cam filmi muayeneden geçiyor ama polis izin vermiyor. Muayeneden geçmeyen çoğu şeye de polis karışmıyor. Zaten polis kontrolünde olan şeylerin de ne kadar kontrollü olduğu ortada.

doğru diyorsun........

Motosikletler için gece yolculuğu gündüz yolculuğuna göre daha fazla riskler içermektedir. Belki diğer araçlar yanan far ve arka lambaları dolayısıyla motosikletleri gündüze göre daha fazla fark edebilmektedirler ama ,motosikletlerin gece dolayısıyla karlışaşabilecekleri tehlikeyi daha geç farkedebilmekte yada hiç farkedememektedir.Gece yolculuklarında karşımıza çıkabilecek kasis yada çukur,aniden fırlayan bir hayvan,yola dökülmüş kum yada mıcır benzeri şeyler,yada öndeki seyreden bir kamyondan düşen sandık gibi materyaller son anda farkedilebilmekte yada farkedilememektedir.Özellikle yağışlı havalarda hele de yeterince aydınlatılmamış ve belirginliğini kaybetmiş yol çizgileri de adeta kazaya davetiye çıkarmaktadır.
Sonuç olarak motosikletlerde gece sürüşü her zaman gündüz sürüşüne göre daha fazla risk taşımaktadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar