Mersin İl Temsilcisi
- Konu Yazar
Aman haa akşam vizöre dokunmak yok. O ışıklar kırılınca berbat oluyor. Gözlerini kapat daha iyi:mrgreen:
Deri eldiven gündüz silecek kadar iyi iş görüyor...
evet, doğru tespit
Aman haa akşam vizöre dokunmak yok. O ışıklar kırılınca berbat oluyor. Gözlerini kapat daha iyi:mrgreen:
Deri eldiven gündüz silecek kadar iyi iş görüyor...
kural #bilmem kaç: hava karardiginda varacaginiz yerde olacak sekilde yola cikin!
ısparta antalya yolu tünellerdeki aydınlatma çalışmaları nedeniyle gece trafiğe kapalıydı. Hatta tabelalara aldırmayıp oraya kadar gelip 80km geri gitmek istemeyen sürücüler için ceza yazan jandarma bile vardı. Tabi çalışma yapanların yanından motorla yavaş geçmemde sakınca yoktu. Birkaç sefer o şekilde gittim o yoldan. Çok ürkütücü olduğu doğru ama yolda sizden başkasının olmadığını bilmek, karşıdan kimsenin gelmediği ve gelemeyecegini bilmek, hele birde bildiğiniz yol olunca gelsin virajlarKesinlikle her motorcunun yaşaması gereken bir deneyim.
Hatta bir seferinde ankaradan gelen motosikletli bayan bir arkadaşla aynı şartlarda yolculuk yaptık, yolda bizden başka kimse yoktune kadar ürkmüştür bilemiyorum artık
![]()
peki ya;
hava soğuk ( vizör buğulanıyor ) önünüzü göremiyorsunuz
yağmur yağıyor, yanınızdan geçen araçların kaldırdığı çamurlu su vizörünüze yapışıyor
yavaş gidince vizör çamurdan tamamen kapanıyor
hızlanınca otomatikman temizleniyor ama yol görünmüyor
vizöre zaten dokunamıyorsunuz, ( dokunanlar bilir, hiç bir şey göremezsiniz )
vizörü aralayınca suratınız donuyor
ve karşıdn gelen far ışıkları viözde dağılarak sizi iyice kör ediyor
eee ne yapmalısınız?
( intihar seçeneği geçerli dğildir)
Gençlik işte.....
Yıl 2001.....
Antalya dan ankaraya kasksız gelmiştik Mz lerle.... :queen::queen::queen: Hemde gece... :queen::queen:
Yolda ufak bir sinir uğruna kaskı Antalya çıkışında asfaltta parçalamıştım... Hiç molasız ankaraya kadar kasksız geldim.......:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Şimdiki aklım olsa yaparmıydım?..... :silent::silent::silent::silent:
Asla.... Sineklerin tadı artık iğrenç geliyor.... :queen::queen::queen:
Burda ilginç bir detay var ben kaçirmisim.
Vizörü silmekten bahsedilmis.
motosiklet eldivenlerinin ise yarar olanlarinda elin iç kismina denk gelen kisimda nubukmu diyeyim (türkçesini bilemedim) parçalar vardir.
Gayet sorunsuz bir sekilde vizörü temizler.
Ama kullanicinin genel kanaati,
"Rossi'de bu eldiveni kullaniyor, demekki en iyisi bu, ben de bundan alayim"
seklinde oldugundan bundan bihaber olan surucu sayisi bir hayli fazla.
Eldiven alirken aklinizda bulunsun.
Kullanim amaciniza uygun eldiven alin.
İşaret parmağına bir tane arabanın silecek süpürgesinden kes biraz yapıştır... Olay bu..Başka bişeyi yok..... :cat::cat::cat:benim ağzıma çekirge girmişti bir kere, çeneden açılır kaskı açmıştım kiiiii :queen:
ama ben şanslıydım.
kafasına kuş çarpan bir arkadaş yoldan çıkmıştı. zor kurtardı ama baş dönmesi baya uzun sürdü. nazi kaskı kullanıyordu..
gözüne kelebek çarpmış bir arkadş günlerce mosmor ve şişmiş gözlerle dolaşmıştı. yarım kask kullanıyordu...
ama bir gün aç kalırsam, kaskı takmadan otobana çıkıcam ve açacam ağzımı, yumucam gözümü :queen::queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:09 ----------
evet abi, NUBUK o
dediğinin yanı sıra bir de parmak ucu silecekler var. kimisi memnun, kimisi şikayet ediyor.
anck, o eldivenler 100 dolar civarında başlıyorr:
r:
en güzel sürüş sabahın ilk ışıklarında ve sıcak yaz mevsiminde oluyor.hem trafik yok,hem yaya yok e havada sıcak olunca değme keyfime.
soğuk ve yağmurlu havada motor sürmek,mecbur kalmadıkça çok tehilkeli ama biniyoruz işte.
bana iş yerinde gülerler yağmurlu havada motosiklet ile işe geliyorum diye,2 gün arabayı garajdan çıkarıp işe gittim,gittiğim sadece 5 km tam 45 dakika sürdü ve bir dünya düzzz gittim trafiği olur olmadık sıkıştıranlara.arkadaşlarda anladı keşke bizde sürmesini bilsek'de trafiğe takılmasak diye.
bizim güvenlik ümraniye kazımkarabekirden küçük çamlıcaya işe gelirken sabah 06:50 de evden çıkıyormuş 2 vasıta değiştirim 07:50 de çamlıcaya varıyor,ben olsam kafayı yerim valla çekilirmi o trafik ,çektim zamanında boğaz içi köprüsünü geçerken bol bol tekrar motosiklet aldım o yüzden,keşke derim her zaman O kadar ara vermeseydim motosiklete diye.
her koşulda dikkatli olunduğu sürece zevklidir motosiklet kullanmak,hep görünür olmak şartıyla.
parmağıma mı çakacam o süpürgeleri
nasıl monte olur o yahu?
ilkay abi, burası kaçak cenneti olduğundan yazın 400 euro olanbot, kşın 90 tl ye satıldığını gördüm. sipidi marka ya da çakması
anlam veremiyoru bazen![]()
Hadi bu soruyu horuz sorsa anlarım da ...Sen sorunca şapşalladım.... :queen::queen::queen:
Yapıştırıcan azizim..... Yapıştırıcan.... Derbey.... Ya da DERBY... Ya da Bally... :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:
haaa, ondaaaannn :cherry:
idare ediver işte.
hem benim değil, promilin suçu...:queen: