motorun içinden çokça parça alındığını farkettik, bazı müşirler bile yerlerinde yoktu. komple motor alma durumumuz var.
komple motoru nerden bulucaksınız ki?
motorun içinden çokça parça alındığını farkettik, bazı müşirler bile yerlerinde yoktu. komple motor alma durumumuz var.
Uzun bir süredir konuya birşey yazmıyordum, kusura bakmayın. Motorun durumu çok canımı sıktı.
Debriyaj tasının içini boşaltmışlar herşeyi alınmış, marş rölesi yerinde yok. Karbüratörde çatlak var, elektrik tesisatı komple yenilenmeliymiş.. Grenajlar kötü durumda. Onları tamir edeyim dedim tamir olmaz yenisini almak lazım dedi, Far grubu lazım. Kafa demirinin durumunu bilmiyorum. Gösterge-sayaca bağlanacak tel ve sensör de yok. Hava filtre kutusunun yenilenmesi gerekiyor bazı müşirleri bile çalmışlar. Egzoz da lazım.
Daha çok şey var usta liste halinde vermedi, telefonda söylediklerinden aklımda kalan bunlar. Masraf içinde net bir rakam söylemedi.
Duruma göre şasi uyumlu ise komple motorda alabiliriz. Yurtdışından 6bin civarına getirenler varmış. (6 bin vereceğim kesinleşirse o şasiye uygun çok daha güncel bir markanın motorunu getirtirim daha iyi. Hiç değilse daha az başımı ağrıtır, daha modern olur karbüratörlü değilde enjeksiyonlu gibi..)
Sırf grenajları tamir edebilmek için youtube dan bir sürü fiber parça üretim videosu izledim. Yetmedi tekne imalatçılarına gidip cam elyafını işlemeyi öğrendim. Şansıma gittiğim yerin sahibi de eski motorcuymuş. Şubat ayında bırakmış motoru. Parçaları getir burda dökeriz dedi. Kuyruk, depo ve ön çamurluk hariç kalan parçaları götürdüm. En erken cuma günü işleri yoğun olursa daha ileri bi vakitte grenajları onlarla beraber halletmeye çalışacağız. Benim Motorun kafası işlem görmüş yarış grenajı delinip tek far yapılmış. Aslı olan çift fara çevireceğim onu da. Allah kısmet eder ve istek verirse tabi![]()
Üstat, hani bir laf vardır, eskiye rağbet olsaydı.. diye.Kötü ev sahibine de denk geldim ama ev sahibi olamadım............
Başıma çok pahalı bir bela aldığımı yeni yeni farkediyorum. Kışı bekleseymişim keşke, R1 alırdım belki.
Şasi, arka maşa, ön takım, jantlar iyi durumda sadece temizlik istiyor. Bazı bağlantı yerlerinde paslanma mevcut onlarda sorun değil. Depoda 2 parmaklık bir ezik var. Onun durumu da kötü değil.
Mekanik bölümlerini bilmiyorum. Eve getirip ilgilenmeyi de parça parça satmayı da düşünüyorum.
Fzs600 ler kışın fiyat olarak daha iyi oluyor. Benim bulduğum 12bin istiyordu. 10 bine bile verebilirdi eğer paramın yarısı gelmiş olsaydı.. Orjinal grenajlar vs üzerinde yoktu. Kuyruğu kesilik Cafe Racer tarzında düz yapılmıştı. Boya, işcilik 10 üzerinden 8 di. Delkevic egzosu da etrafı yarıp parçalıyormuş gibi bir his veriyordu. Kısmet değilmiş o motor..