Gümrükten alınan 2000 model Zx-9r

Motosikletle ilgili kimse olumlu bir yorum yapmadı, bu durum canımı çok sıktı. Öyle ki pişman ettiler aldığıma..

Önümüzdeki hafta içinde ustamız motor kapaklarını açıp kontrol edecek. O zamana kadar çok birşey yok. Grenajlar çok kötü. Onlara ne yapalım diye düşünüyoruz..

Sağın solun yorumuna pek aldırmamak lazım. Hele bir yürür hale gelsin de.

Çin grenaj getirtip takın. Parçaları'da ebay'den çıkma vs. alarak mümkün olduğunca ucuza getirebilirsiniz. (Vidalarına kadar mevcut)

Güzel motor Allah utandırmasın.

Yeni almayı düşünüyorsanız ebayi kontrol edin orada bulma ihtimaliniz yüksek. Çin replikası uygun fiyatlı olursa tercih edebilirsiniz bence sağlamlaştırmak için iç taraftan epoxy uygularsanız istediğiniz sağlamlıkta olur.

Grenaj konusunda düşünceliyim. Tamiri mümkünse bir süre böyle kalabilir. Gösterge panelinin durumu iyi değildi, Devir saatinin camı kırıktı ve ibresi yerinde yoktu. Onunda tamire ihtiyacı var.

Fotoğraftaki kısıma birşey yapılabilir mi bilmiyorum

Kaynak ve biraz işçilik ile orası düzelir. Ancak materyal nedir oda önemli.

Yarın şirinevlere gidip İnan ustayla konuşacağım. 2-3bin maliyet çıkacağı kesin. 5bin olmasa bari :)

Hayirlisi olsun
Karenajlarin cok buyuk sikintisi yok gibi. Icten elyafla desteklersen hallolur onlar.
Mekanik isi halledersen gerisi kolay

Simdiden kolay gelsin

https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-zx%25252d9r-2000.html?spm=a2g10.search0104.0.0.4a8d3b2dHW8mTM&initiative_id=SB_20180708080832&site=tur&g=y&SortType=price_desc&SearchText=zx-9r+2000&needQuery=n

burdan da parça bakılabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:10 ----------

Grenaj konusunda düşünceliyim. Tamiri mümkünse bir süre böyle kalabilir. Gösterge panelinin durumu iyi değildi, Devir saatinin camı kırıktı ve ibresi yerinde yoktu. Onunda tamire ihtiyacı var.

Fotoğraftaki kısıma birşey yapılabilir mi bilmiyorum

[url]http://i.hizliresim.com/4z0bJJ.jpg[/url]

orası zaten birleşik değil diye biliyorum
ED33nv.jpg

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, maliyeti düşürmek için hangi kısımları kendi başıma yapabileceğim konusunda da yardımcı olabilir misiniz?
(Silivri Ortaköyde her türlü kamyon/tır dorsesi imal eden, kamyonların motorlarını indirip tamir eden tanıdık bir firma var. Yakın zamanda baz istasyonlarının mukavemetini arttırmak için dış kısmını cam elyafıyla kaplayıp yurt dışına ihraç ediyorlardı, devam ediyorlarsa destek isteyebilirim)

Kafa grenajı ve doğal olarak far orjinal değil. Mevcut haliyle iş görür mü onu da bilmiyorum hiç.

Egzoz almakta lazım. Orjinalleri soba borusu gibi, görünüşlerini sevmiyorum. O da alınacaklar listesinde.
Motosikletin rengi vs ne olsun, aklımda birkaç fikir var renkle ilgili..

L1050800b.jpg

maxresdefault.jpg

Kawasaki aldığıma bakmayın, tam bir R1 & R6 fanıyım.

Son düzenleme:
Üretim yılındaki orijinal renkleri ne ise o renklere sadık kalırdım ben. Hatta mümkünse aynısı.

2018 de 2000 li yılların zevksiz renkleriyle motorumu kullanmak istemiyorum.
Çinden komple grenaj alacaz gibi, beyaz renk getirtip burda kaplamayla renklendirmeyi düşünüyorum.

motorun içinden çokça parça alındığını farkettik, bazı müşirler bile yerlerinde yoktu. komple motor alma durumumuz var.

motorun içinden çokça parça alındığını farkettik, bazı müşirler bile yerlerinde yoktu. komple motor alma durumumuz var.

Hocam konunu takip ediyorum ama son yazdıklarına göre bayağı masrafa sokacak seni alet. 2000 tl lik motora 1000tl masraf yaptım hala acısını çekiyorum. Zararın neresinden dönersen kardır mantığındayım.

8700 civarına mal oldu bu haliyle :)

Seçenekleri düşünüyoruz Net masrafı belli olmadı halen.. Düşündüğümden yüksek olursa o zaman komple elden çıkarabilirim.

Hayırlısı olsun öncelikle bu iş zevk işi birazda maddiyata fazla takılıpta 3ün 5in derdine düşüp kendinizi üzmenizi tavsiye etmem olmazsa da elinizden çıkartırsınız grenajları ise tanıdık bir oto kaportacı uğraşırsa sıfırından farksız hale getirebilir istediğin renge boyatıp yeni model stickerlardan yaptırırsın maliyeti baya azaltır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar