- Konu Yazar
Herkese merhaba,
Bir süredir aklımda olan motorun grenajlarının içine girip detaylı bir temizlik yapıp çıkmak fikrini nihayet gerçekleştirdim.Detaylı temizliğe girmeden önce grenajları söküp önce Meguiars Ultimate Wash Wax ve 3M Kil uygulayarak grenajın dış kısmındaki boyanın üzerine yapışmış tozları aldım ardından AUTO GLYM SRP ince çizik giderici pasta ve Meguiars Quik Wax'ı uyguladım , ( Depoda ayaklarımızı dayadığımız kısma cila veya pasta sürmenizi tavsiye etmiyorum , bende Stompgrip olmadığı için sürmüyorum , yoksa sürdüğümüz cila deponun dizle tutulması imkansız hale geliyor
)
Kullandığım ürünlerin bir kısmı
Meguiars Ultimate Wash Wax (Şampuan) ,
3M Kil
Pet şişede saf alkol
Berner silikon yağlayıcı
Meguiars Quik Wax (Sık-kurula hızlı cila) ,
AUTO GLYM SRP (İnce pasta) ,
Atas DLS150 kostik içerikli çamur , yağ , zift sökücü ,
Atas Plak2R ( Plastik sütü )
AUTO GLYM Metal Polish ( Header ve egsozdaki su lekelerini çıkararak parlatıyor )
Detay Fırçam ve eldeki yağları çıkarmaya CNC Balata Spreyi
Sökerken grenaj altlarındaki karşılaştığım görüntü
Hala aklımda kalan bir çok kısım olsa da akşam olduğu için şimdilik bitirmek zorunda kaldım
Bir süredir aklımda olan motorun grenajlarının içine girip detaylı bir temizlik yapıp çıkmak fikrini nihayet gerçekleştirdim.Detaylı temizliğe girmeden önce grenajları söküp önce Meguiars Ultimate Wash Wax ve 3M Kil uygulayarak grenajın dış kısmındaki boyanın üzerine yapışmış tozları aldım ardından AUTO GLYM SRP ince çizik giderici pasta ve Meguiars Quik Wax'ı uyguladım , ( Depoda ayaklarımızı dayadığımız kısma cila veya pasta sürmenizi tavsiye etmiyorum , bende Stompgrip olmadığı için sürmüyorum , yoksa sürdüğümüz cila deponun dizle tutulması imkansız hale geliyor
Kullandığım ürünlerin bir kısmı
Meguiars Ultimate Wash Wax (Şampuan) ,
3M Kil
Pet şişede saf alkol
Berner silikon yağlayıcı
Meguiars Quik Wax (Sık-kurula hızlı cila) ,
AUTO GLYM SRP (İnce pasta) ,
Atas DLS150 kostik içerikli çamur , yağ , zift sökücü ,
Atas Plak2R ( Plastik sütü )
AUTO GLYM Metal Polish ( Header ve egsozdaki su lekelerini çıkararak parlatıyor )
Detay Fırçam ve eldeki yağları çıkarmaya CNC Balata Spreyi
Sökerken grenaj altlarındaki karşılaştığım görüntü
Hala aklımda kalan bir çok kısım olsa da akşam olduğu için şimdilik bitirmek zorunda kaldım