Arıza gibi durumlarda (trafiğin sağdan aktığı yollarda) sola değil sağa acil yanaşılır, ilk videoda böyle bir şey söz konusu değildir.
Sollama trafik kuralları kapsamında var olan ve kurallarına uyularak yapılması serbest birşeydir.
Grup sürüşü, motorcuların birbirini geçmeme ahlakı gibi trafik kurallarıda yoktur.
Sollayan araca hızlı demekte yanlıştır, özellikle bölünmemiş yollarda 30'la giden aracı 31'le sollamak doğru değildir, sollama yapılırken yeteri kadar hızlanılmalıdır, hatta radara sollama yaparken girerseniz ve bunu ispatlarsanız cezadan bile yırtabilirsiniz.
Kim ne derse desin gözünün ucuyla bi yana bak lap sol şeride çık yanlıştır.
Ha birileri hatta bilir kişiler bile size haklısınız diyebilir, ama bu tür kazalar sonrasında genellikle paramparça olacağınız için her parçanız ayrı ayrı haklı olur.
Bugün servisime gittim, baktım ustanın parmak kırık kafa yara, zaten fırlamanın teki olduğu için kikir kikir gülüp başladı anlatmaya.
Geçen pazar otobanda gazlıyorlar, önden giden(1000RR08) orta şeritte en sağdaki kamyon önündeki kamyonu sollamaya çıkınca hemen sola kırıyor, sonra aynasına bakınca sol şeritteki(1000RR06)ustayı görünce sağa kaçıyor ve kamyona giriyor, kamyondan sekip tekrar sol şeride çıkınca bizim usta(1000RR06)frene asılıp stopie ile bu taklalar atan(1000RR08)e giriyor.
08'i kullananında bacakları felan kırılmış baya haşat durumdaymış.
Motorları gördüm, birbirine entegre olmuş vaziyette alüminyum yığını gibiler, buraya koymak için fotoğraf çekeyim dedim ama müsade etmediler.
Tulumlar felan tamamen parçalanmış hatta yer yer erimiş, kasklarda aynı şekilde kırık, eldivenler paramparça.
Hoş yaşamaları bile mucize...
Tek sebep var aynaya bakmamak.
Malesef henüz motorcular bile motorları farkedebilmiş değil.