grup sürüşü kaza video..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu adam kaptirmis geliyor.
Sinyal verse ne olur, vermese ne olur?:)

hızlı gelen hatalı orası otoban değilki daracık 2 şeritli yol dönen nerden bilsin
ama en çok kameramana üzüldüm :)

Yahu adam kaptirmis geliyor.
Sinyal verse ne olur, vermese ne olur?:)

Sinyal vermeyişi orda durup kameraya çeken kişiyle iki muhabbet etmeye niyetli olduğunu açıklar.:p
Beliki kuyruk içindekiler tanıdıklar , yoldan ayrılıp tali yoldan gidecek olsa bir el kol yapar sinyal verir haydin eyvallah der falan filan.:mrgreen:
Ayrıca yol düz SS'li nin o sinyali görmesi muhtemel, ama görüpre durması muhtemel değil.En iyi ihtimalle farkedip korna yada sellektörle uyarılabilinirdi transalp'li.
Uzun lafın kısası bence bmc:queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öyleyse bu videoda da arkadan sollama yapan motosiklet hatalı...

[YT]pU3SzpLfEpw[/YT]

Öndeki dikkatsiz sürücü otomobil olunca "motosikletleri farkedin" demeye hakkımız var, öndeki motosiklet olunca otomobille aynı şeyide yapsa haklı.

Sizce burda bir çifte standart yokmu? Kendimizle çelişmiyormuyuz?

dönüş yapan ufacık da olsa kafasını çeviriyor ama göremiyor arkadan gelen ön Freni sıkıyor sadece o sırada gaz vermeye devam ediyor en azından arka freni sıkıp gaz kesse okadar hızlı çarpmazdı

Öyleyse bu videoda da arkadan sollama yapan motosiklet hatalı...

Öndeki dikkatsiz sürücü otomobil olunca "motosikletleri farkedin" demeye hakkımız var, öndeki motosiklet olunca otomobille aynı şeyide yapsa haklı.

Sizce burda bir çifte standart yokmu? Kendimizle çelişmiyormuyuz?
:cat:

Oha yalnız yeni dikkatimi çekti, araba hemen şeridine girip kenara park ediyor. Ben şeridimdeydim motor gelip bana çarptı dememişse top olayım. :p
İyi niyetli bile olsa yaptığı çok yanlış motosiklette olanların birinin kafası kolu bacağı vs. arabanın altında kalmış olabilirdi.

Neysem karıştırmayayım konuları...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu ben demedim ki sinyal vermeyebilirsiniz.:)
Kazanin olus nedenini tartisiyoruz.
Yoksa adam sinyal vermeden lak diye donmus.
Ama verse de birsey fark etmeyecekti.:)

Aye;
koydugun videoda 99% motosiklet suçlu.
Bak bakalim nerden gidiyor?

2. videoda adam U dönüşü yapacaktı sanırım çok ani kırdı sağdan geçmek istese o kadar ani bir manevra yapmazdı gibime geliyor.Eğer öyle ise orada U dönmek te büyük bir hata.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yahu ben demedim ki sinyal vermeyebilirsiniz.:)
Kazanin olus nedenini tartisiyoruz.
Yoksa adam sinyal vermeden lak diye donmus.
Ama verse de birsey fark etmeyecekti.:)

Aye;
koydugun videoda 99% motosiklet suçlu.
Bak bakalim nerden gidiyor?

2. videoda adam U dönüşü yapacaktı sanırım çok ani kırdı sağdan geçmek istese o kadar ani bir manevra yapmazdı gibime geliyor.Eğer öyle ise orada U dönmek te büyük bir hata.

Böyle diyeceğinizi bildiğim için bunu ve benzerlerini(eklerim daha) sona sakladım;

[YT]sLElAPCq37o[/YT]

Burda başlıktaki video'da olanla aynı şey var "sollama", burda suç kimde?

Bu video daha önce foruma eklenmişti o başlıkta yazılanlarıda bir okuyun.:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aye milletin kafasini karistirma abicim.:)
Ikinci video da suç otomobilde gibi gorunuyor.
Suçu sinyal vermemek degil ama.
Sollama yapmadan once arkani kontrol edeceksin.
Eger arkandaki araç, sollamaya çikmis veya sinyal vermisse sollama yapmayacaksin.
Koydugun ilk videoda da otomobil sinyal falan hak getire birden saga kiriyor.
Fakat motosikleti kullanan eleman da yanlis yerde.
O trafikte adam sagindan bir araç gelemeyecegini bildiginden boslugu gorunce donus yapmak istiyor.
Motosikleti hesaba katmiyor.

Aslinda meselenin ozu gorunmez olmamizdan kaynaklaniyor.
Bu topige konu olan ilk videoda da oyle.
Benim dikkat çekmek istedigim sey budur.
Motosiklet kullanicisi bile, motosikletleri farketmedikten sonra, ne desek bos.:pr:

aslında birazda çok tepkiliyiz ilk videoda çok aşırıbir kusur olmayabilir ama aye 2. koyduğun videoda araba kesinlikle suçlu

konuya dönücek olursak insanlık hali ani dalgınlıklar dikkatsizlikler ve sonucunda böyle şeyler olabiliyor çokta fazla kızmaya etmeye gerek yok yani aramızda hayatı boyunca kimsemi kaza yapmadı yada kazadan dönmedi?
bu sadece motosiklet için değil yani medeniyetler ittifakı 2. forumunda azerbeycan delegesini taşıdığım arabayı otokuaförden çıkartırken kaldırımdaki babalara koydum yani göremediğim için ki çok dikkat ederim o tarz şeylere duruma göre geniş alırım ederim ama anlık dikkatsizlik ve sonrasında onu görememem bir kapının komple değişmesine mal oldu sağlık olsun motosiklet çok daha riskli okey ama sonuçta arabalarında bizim kadar ve bizlerinde arabalar kadar hakları var yollarda mantıkken oradan araba çıkmasada karşı şeritte gelen arabanın allah göstermesin sağ öne lastiği patlasaydı o an sence neler olabilirdi?motosikletlinin kaçacak 1 gram yeri yok tam ortada 2 araba arasında pestili çıkardı yani tamam motorun yapısı gereğide çok yavaş süremezsin ama bunları yaparken riskleride göze almakta fayda var yol benim motor benim gazı açar giderimle olmuyor işte...
bize özel yapılmış bir yolda yok napalım ? yani çifte standart derken senin dediğinde bunlara girmiş olmuyormu bazen? konunun en başındaki videoda 2 sürücüde hatalı onca motosikletin yanında hızla geçiyorsunda önde bişe oldu biri kaza yapmamak için bi anda sola açılma gereğide duyabilirdi bi reflex tepki olarak o zaman ne olucaktı peki? 2 sürücüde nerdeyse aynı oranlarda suçlu

Son düzenleme:
O kadar belli ki.. Bir grup motor var.. Akıllı olmak gerekir. Orada en az 20 yada 30 sürücü var. Onların hemen yanında yüksek süratle gitmek bu gruptan hepsinin süper bir sürücü olduğuna kanaat getirmektir. Eğer onlardan birisi bile değil acemi normal sürücü olsa bile o gruptan birinin sola kırabileceğini düşünüreke motorunu sürmek gerekir.

1.cisi bakar kör (sola kıran)
2.cisi de diğerlerinin usta birer binici olduğunu düşünüyor..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arıza gibi durumlarda (trafiğin sağdan aktığı yollarda) sola değil sağa acil yanaşılır, ilk videoda böyle bir şey söz konusu değildir.

Sollama trafik kuralları kapsamında var olan ve kurallarına uyularak yapılması serbest birşeydir.

Grup sürüşü, motorcuların birbirini geçmeme ahlakı gibi trafik kurallarıda yoktur.

Sollayan araca hızlı demekte yanlıştır, özellikle bölünmemiş yollarda 30'la giden aracı 31'le sollamak doğru değildir, sollama yapılırken yeteri kadar hızlanılmalıdır, hatta radara sollama yaparken girerseniz ve bunu ispatlarsanız cezadan bile yırtabilirsiniz.

Kim ne derse desin gözünün ucuyla bi yana bak lap sol şeride çık yanlıştır.

Ha birileri hatta bilir kişiler bile size haklısınız diyebilir, ama bu tür kazalar sonrasında genellikle paramparça olacağınız için her parçanız ayrı ayrı haklı olur.

Bugün servisime gittim, baktım ustanın parmak kırık kafa yara, zaten fırlamanın teki olduğu için kikir kikir gülüp başladı anlatmaya.

Geçen pazar otobanda gazlıyorlar, önden giden(1000RR08) orta şeritte en sağdaki kamyon önündeki kamyonu sollamaya çıkınca hemen sola kırıyor, sonra aynasına bakınca sol şeritteki(1000RR06)ustayı görünce sağa kaçıyor ve kamyona giriyor, kamyondan sekip tekrar sol şeride çıkınca bizim usta(1000RR06)frene asılıp stopie ile bu taklalar atan(1000RR08)e giriyor.

08'i kullananında bacakları felan kırılmış baya haşat durumdaymış.

Motorları gördüm, birbirine entegre olmuş vaziyette alüminyum yığını gibiler, buraya koymak için fotoğraf çekeyim dedim ama müsade etmediler.

Tulumlar felan tamamen parçalanmış hatta yer yer erimiş, kasklarda aynı şekilde kırık, eldivenler paramparça.

Hoş yaşamaları bile mucize...

Tek sebep var aynaya bakmamak.

Malesef henüz motorcular bile motorları farkedebilmiş değil.

Mersin İl Temsilcisi
iyice izleyin;

1- tek sıra halde gidilirken yanyana olan 2 motor ( yolun dışındaki çarpılan ) arasında bir dialog geçiyor. sonra iç taraftaki yerine geçiyor. ancak hız azaltıldığı için arka grup çift sıra oluşturuyor. dzüen bozuluyor
2- çarpılan motor da yavaşlıyor ve çıkacağı istikamette yolu kontrol ediyor ( aynadan değil, bakarak) ve yola çıkıyor. bence bu doğru hareket. ancak arkadan gelenlerden yolu göremiyor sanırım ve çıkıyor
3- o yol zaten motosiklet için 30Km yi geçmek yasak olduğu halde ( eğer ki grup içinde görevli ve artçıya yetişmek için hız yapıyorsa haklı ) o hıza grup dışında bile olsa çıkmak suçlu ve hatalı.
4- kazada 2 tarafında suçu var, ancak arkadan hızla gelip çarpan salak, aptal, cahil ve suçlu ve hatalı
5- Allah hepimizi korusun...

grup sürüşü kültürdür, hatta avrupada bazı gruplar geçtikleri şehirlerde disiplinlerini göstermek için 5 li geçişi kullanırlarmış. yani her ne kadar disiplinsiz ve aylak gibi görünülse de disiplin bu işin özüdür. tek başına ne yaparsan yap ama grup içinde herkes bir organizma gibi birbirinden sorumludur.

iyice izleyin;

1- tek sıra halde gidilirken yanyana olan 2 motor ( yolun dışındaki çarpılan ) arasında bir dialog geçiyor. sonra iç taraftaki yerine geçiyor. ancak hız azaltıldığı için arka grup çift sıra oluşturuyor. dzüen bozuluyor
2- çarpılan motor da yavaşlıyor ve çıkacağı istikamette yolu kontrol ediyor ( aynadan değil, bakarak) ve yola çıkıyor. bence bu doğru hareket. ancak arkadan gelenlerden yolu göremiyor sanırım ve çıkıyor
3- o yol zaten motosiklet için 30Km yi geçmek yasak olduğu halde ( eğer ki grup içinde görevli ve artçıya yetişmek için hız yapıyorsa haklı ) o hıza grup dışında bile olsa çıkmak suçlu ve hatalı.
4- kazada 2 tarafında suçu var, ancak arkadan hızla gelip çarpan salak, aptal, cahil ve suçlu ve hatalı
5- Allah hepimizi korusun...

grup sürüşü kültürdür, hatta avrupada bazı gruplar geçtikleri şehirlerde disiplinlerini göstermek için 5 li geçişi kullanırlarmış. yani her ne kadar disiplinsiz ve aylak gibi görünülse de disiplin bu işin özüdür. tek başına ne yaparsan yap ama grup içinde herkes bir organizma gibi birbirinden sorumludur.

Ya yapmayın allah aşkına.

Ben yolda yanlışlıkla bir grup motorcuya rastlasam onlardan bir an önce kurtulmak isterim. Hani motosiklet kullanmayı bilen kişi artçı olmaktan nefret eder ya o hesap. Benim kontrolümde olmayan bir motordan korkarım kim kullanıyorsa kullansın.

Bu tür bir grup motorcuyla karşılaşırsam ve altımda motoru güçlü, hararet yapması muhtemel bir makina varsa buradaki durumun aynısını sergilerim.
Bu tür motorlar 30-40 km hızla 5 dk gitsin hararet yaparlar orta sıcaklıkta bile.
Ya bunları gruba kabul etmeyeceksin o zaman , ya da sen katılmayacaksın.

Madem grup sürüşlerleri kültürdür bu kültür paylaşımı da aklınızda bulunsun ki ne olur ne olmaz yarın öbür gün karşılaşırsak sizin (bu düşüncede olanların) yüzünüzden ölmek yada sizi öldürüp hapis yatmak istemem.

Grup sürüşlerinde SS'çiler için "Bak bize hava atıyor bastı gitti" diye düşünenler çok vardır. Kimisi gerçekten artistlik için yapar kimisi de hararetten dolayı hızlanmak zorunda olduğundan. O makinayı o an kullanan anlar tabi burda ne kadar laf sölesem az.

Mersin İl Temsilcisi
Ya yapmayın allah aşkına.

Ben yolda yanlışlıkla bir grup motorcuya rastlasam onlardan bir an önce kurtulmak isterim. Hani motosiklet kullanmayı bilen kişi artçı olmaktan nefret eder ya o hesap. Benim kontrolümde olmayan bir motordan korkarım kim kullanıyorsa kullansın.

Bu tür bir grup motorcuyla karşılaşırsam ve altımda motoru güçlü, hararet yapması muhtemel bir makina varsa buradaki durumun aynısını sergilerim.
Bu tür motorlar 30-40 km hızla 5 dk gitsin hararet yaparlar orta sıcaklıkta bile.

Madem grup sürüşlerleri kültürdür bu kültür paylaşımı da aklınızda bulunsun ki ne olur ne olmaz yarın öbür gün karşılaşırsak sizin (bu düşüncede olanların) yüzünüzden ölmek yada sizi öldürüp hapis yatmak istemem.

Grup sürüşlerinde SS'çiler için "Bak bize hava atıyor bastı gitti" diye düşünenler çok vardır. Kimisi gerçekten artistlik için yapar kimisi de hararetten dolayı hızlanmak zorunda olduğundan. O makinayı o an kullanan anlar tabi burda ne kadar laf sölesem az.

saygı duyuyorum. inşallah herhangi biz kazaya karışmazsınız.
benim zaten aklımda ve bilincimde. yapamıyorsanız "yapamıyorum " deyin ya da "sevmiyorum" deyin ama koyun sürüsü gibi yolda dağılmamak için bir kuralı vardır bu işin ve dünyada konmuş kuralları vardır.
yüzlerce grup sürüşüne katıldım ama "eski" mersin mt'nin grup sürüşü üstüne grup tanımadım. şimdi pek çoğu motorsuz ancakbir zamanların gıpta ettğiği bir gruptu.

şunu da unutmamak gerekir ki, sevmiyorsan bu hakaret etmek gerektirdiği anlamını çıkarmaz.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Morrigan'ın amacının hakaret olduğunu düşünmüyorum, aynasına arkasına bakmadan bir anda sola kıran bir araç yüzünden bir bacağı platin dolu.

Seyir halindeki her motosiklet'in her halükarda kanunlara göre hız sınırını geçtiğini düşünürsek, mağdurken onca acıya rağmen ne motorunun ne tadavisinin masraflarını nede manevi hakkını alamamış olması konunun ondaki önemini açıklar heralde.

Yazımda hakaret varsa site kurallarına aykırıdır şikayet edin banlasınlar. :p
Kendi kendinize koyun demişsiniz benim dediğim bir şey yok.
Kültürsüzüm kültürsüzüz kültürsüz kültürsüzler.:mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi
Morrigan'ın amacının hakaret olduğunu düşünmüyorum, aynasına arkasına bakmadan bir anda sola kıran bir araç yüzünden bir bacağı platin dolu.

Seyir halindeki her motosiklet'in her halükarda kanunlara göre hız sınırını geçtiğini düşünürsek, mağdurken onca acıya rağmen ne motorunun ne tadavisinin masraflarını nede manevi hakkını alamamış olması konunun ondaki önemini açıklar heralde.

ya AYE, şimdi daha iyi anlıyorum ama;

Bu tür bir grup motorcuyla karşılaşırsam ve altımda motoru güçlü, hararet yapması muhtemel bir makina varsa buradaki durumun aynısını sergilerim. Bu tür motorlar 30-40 km hızla 5 dk gitsin hararet yaparlar orta sıcaklıkta bile.

senin bahsettiğin düşünce böyle mi söylenmelidir. bana grup sürüşünü "aklında tut" diyor.
ayrıca, bacağının platinli olmasının sebebi şu olabilir mi? :

"Bu tür bir grup motorcuyla karşılaşırsam ve altımda motoru güçlü, hararet yapması muhtemel bir makina varsa buradaki durumun aynısını sergilerim."

ben ışıklarda beklerken 2 kez araba çarptı, 1 kez de aşırı hızla giderken önüme takli yoldan araba çıktı ve metrelerce sürüklendim. ancak ful korumaydım ve şasnlıydım. elbette ki her kural ille de her şart için uygun olmayabilir ama bunu söyleyiş tarzı farklıdır. grup sürüşlerinde birbirine giren çok motor gördüm. bilmeden yapılan şeylerin de zarar vereceğini unutmamak gerekir. ancak bilen kişinin bildiği şeyin dünyada kabul edilmiş bir doğru ve dolayısıyla doktrin olduğunu kabul etmemek, tüm motosiklet dernek, klüp ve gruplarının uğraştığı şeyin BOş olduğunu söylemekten farksız mıdır?

BİLDİĞİNİ ZANNETTİĞİN ŞEYİ ASLA ÖĞRENEMEZSİN diye bir söz okumuştum :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar