Green Card

İyi akşamlar. Sitede, ABD için ömür boyu oturma ve çalışma izni veren green card vizesi çekilişini kazanan ve bu vizeyi alan var mı acaba ?

3 yıldır başvuruyordum. Bu sene çıktı. Pazar günü açıklandı kazananlar internetten. Şöyle ılıman bir eyalete yerleşip habire motor kullanmalı diyorum. :)

ben böyle şeylere inanmıyorum dolandırıcılık geliyor aklıma

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben böyle şeylere inanmıyorum dolandırıcılık geliyor aklıma

Aracı olduğunu iddia edip dolandırıcılık yapmaya çalışanlar var ama Green card gerçek bir şey. :) Amerika'da süresiz oturma ve çalışma izni anlamına geliyor. Green card kazanmış birini tanıyorum ama bana göre piyango çıkmasından daha zor.

İyi akşamlar. Sitede, ABD için ömür boyu oturma ve çalışma izni veren green card vizesi çekilişini kazanan ve bu vizeyi alan var mı acaba ?

Ne öğrenmek istiyorsun? İlk olarak şunu söyleyeyim iş kazanmakla bitmiyor. Aslına bakacak olursan esas hengame şimdi başlıyor. Hele evli ve çocuklu isen iş yükü daha ağır. 2 seneye kadar sürebilen bir prosedürü var bunun.

Ne öğrenmek istiyorsun? İlk olarak şunu söyleyeyim iş kazanmakla bitmiyor. Aslına bakacak olursan esas hengame şimdi başlıyor. Hele evli ve çocuklu isen iş yükü daha ağır. 2 seneye kadar sürebilen bir prosedürü var bunun.

O kadar deil yaw. Ekim'e mülakata gireceğiz ailecek. Sonrada 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmak gerekiyor.

İsteyecekleri ön belgeler, hesapta para olması vs vs gibi prosedürlerde bunların hoşuna gitmeyen bir şey varsa mülakatı ileri atabiliyorlar, mülakat sonuncunun olumlu çıkmasından sonra 6 ay içinde giriş yapman lazım o sonucun çıkması da biraz sürebiliyor. En kötü ihtimali söyledim zaten.

Az önce başvurmuş bir arkadaştan duydum . Bizdeki ÖSYM skandalının benzeri DV lottery idaresinde yaşanmış, program yanlışlıkla sadece ilk başvuranları seçmiş. Bütün sonuçlar iptal edilmiş. Aynı başvuranlar ile tekrar çekiliş yapıp 15 temmuz'da açıklayacaklarmış. Resmi siteyi http://www.dvlottery.state.gov buldum ve kontrol ettim. Gerçekten doğru. Bu çekiliş işlerini bilgisayarlara bırakmamak gerek, en iyisi eski sistem tombala usulü :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar