Selam arkadaşlar ;
Tam kapalı kaskların en iyisini olduğunu biliyorum ama gözlüklerim yüzünden kullanmam pek mümkün görünmüyor. Acaba hangi kaskı önerirsiniz, bir de yarı açık kasklar iş görürmü, yoksa gözlüklüler motora binmemeli mi ?:salut:
Nolan N84 kullanıyorum. tel çerçeveli gözlükle bir sorun yaşamıyorum.
tek sorun, kışın gözlüklerin buğulanmasını önlemek çok zor. bu yüzden lens kullanmaya başladım.
Tek yegane, biricik! sıkıntı kaskı cıkartmadan gozlugu cıkartmak zorunda kalman, onu da cikartmak icin eldivenleri cikartmak zorunda olman bide kaski cikartirken onceden cikarttigin eldivenleri ve gozlugu koyacak saglam bi yer bulma ki motor yan ayaktayken yuzde yuz guvenli bir yer henuz bulamadim.Bu nasi eziyet hala anlamadim gitti kardesim yahu!
Mart ayından beri Schubert S1 Pro kullanıyorum. Alırken gözlük ile de denedim herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat kış şartlarında balaklava ile kullanmaya çalıştığımda gözlüğü bir türlü takamadım. Bu yüzden çoğunlukla lens ile kullanıyorum. Lensli kullanımda rüzgardan ve tozdan sakınmak gerekiyor bunun dışında çok rahat oluyor. Biri yedek olmak üzere 2 gözlüğüm var. Gözlerim 6-6.5 numara miyop. Son aldığım gözlük camları "zeiss" marka, inceltilmiş, ışık kırıcı ve buğu yapmaz özellikte. Kask içinin uzun süre temizliğini koruması için balaklava ya da bere kullanıyorum. Bu sebeplerle lens benim için vazgeçilmez oluyor. Gözlüğü de çantamdan ayırmıyorum. Ne olur, ne olmaz..
Yanıtı için tşk
Kask çene kısmı açıkken gözlüklüyken bile takıp çıkartabiliyormuyuz kaskı kenalardan az gerdirerek
Lafı ağzımdan aldın.tam kapalı kask kullanıp gözlük takan bir çok kişi var. ortak noktaları gözlük çerçevelerinin ayaklarının yani kulağa giden kısımlarının ince yapılı olanlardan olması. yani ince bir gözlük çerçevesiyle tam kapalı kask kullanman mümkün.
Saglikli yada degil diye kesin bir yargida bulunmak dogru degil kanimca. Burada gorus sagligi kastediliyorsa en guvenlisi kaliteli merceklere sahip gozlukler kullanmak, tartismasiz. Goz sagligi olarak degerlendirirsek tek riski herhangi bir kaza aninda merceklerin kirilip goze zarar vermesi, cozumu policarbon mercekler.
Lens teknolojisi ne kadar gelismis olsa da her zaman enfeksiyon riski var, uzun sureli kullanim sonrasi kalici hasarlar yaratabiliyor.
Lazer, su an daha guvenli de olsa, operasyonda kullanilan makina yasi ve teknolojisi, operatorun tecrubesi, operasyon oncesi yapilmasi gereken testlerin eksiksiz ve saglikli yapilmasi gibi sizin elinizde olmayan bir cok etken operasyonun basarisina etki ediyor. Kaldi ki ortalama 35 yas vivarina kadar artan miyopi bu yastan sonra gerileyip (bazen sifirlanip) yerini hipermetropiye birakiyor. Siz gozlukten kurtuldum diye sevinirken, ortayas sonrasi yakin gozlugu kullanmak zorunda kaliyorsunuz.
Lafi uzatmaya gerek yok aslinda, gorme bozuklugu yasayan tum ama tum goz doktorlarinin gozluk kullandigini soylersem konu kapanir gibi geliyor.
Kapali kasklar icin optik vizor henuz piyasada yok,Nike, Oakley, Uvex gibi markalarda acik kasklar ile kullanmak uzere eski pilot tipi optik maskeler bulabilirsiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:19 ----------
Bahsettiginiz vizor kapali kasklar icinse marka ya da link verir misiniz?
Su an Arabistandayim, Oakley`in sporcular icin gelistirdigi policarbon camli polarize gunes vizoru arkasinda konumlandirilmis renksiz optik lensden olusan ama yalnizca acik kasklar (ozellikle Cross motorlor icin) ile kullanabileceginiz gozluklerin fiyatlari 370 SAR (150 TL) civarinda.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:27 ----------
http://www.oakley.com/innovation/optical_superiority
korkarım ki bu yanlış bir soru, zira bir gözlük alıp 10 - 15 yıl kullanabilirsiniz, ama 3 yılda bir değiştireceğiniz bir akesesuar için gözlük seçmek bence yanlış.
en iyisi kask alırken gözlükle denemek. ben lens ve gözlük kullanıyorum ama araç kullanırken lens takmayı tercih ediyorum. gözlüklerin odak noktası yüzünden aynaları kullanmak zor olabiliyor, ayrıca geceleri araç kullanırken ön camdan kırılan ışık gözlük camında bir daha kırılıyor ve her iki camda kirliyse karşıdan gelen farlar aşırı rahatsız ediyor.
abim schubert s1pro'yu gözlük ile çok rahat kullanabiliyor ama buğ işini çözebilmiş değil. sanırım gözlük ile kask takabilmenin püf noktası yanak pedlerinde kullanılan malzeme.
numaralı vizör ise tahmin ediyorumki gözlerinizin odak noktası vizörde sürekli değişebileceğinden dolayı mümkün olmaz. kaskın kafanızdaki duruşu milim kaysa bu sizi rahatsız eder ve gözlerinizi yorar
Bir gözlüğü 10-15 yıl kullanıyorsanız zaten problem orada..Her sene göz muayenesine gitmeniz ve değişen/değişmiş olabilecek göz numaranıza göre gözlüğünüzü yenilemeniz gerekir diye biliyorum..
Bu arada eğer gözlüğünüzün camı polarizeyse bahsedilen kırılmayı yaşarsınız ve göz rahatsız olur..
En ideali polarize olmayan ve düz saplı bir gözlük edinmek..
LS2 FF350 kapalı kask kullanıyorum sorunsuzca. Kaskı yakınca bıraz gozlugu duzeltmek gerekıyo o kadar. Ama en buyık sorun, kar kıs kıyametde vızoru kapatamıyorum. Buğu. Nabacaz fikri olan var mı?