Gözlüklüler için hangi kask !

Çene açılır kaskta çene kısmı açıkken gözlük takıp çıkartmak daha mı kolaydır Full faceye göre

Gözlüksüz kendimi eksik hissediyorum lens kullanmak zahmetli bir iş lense bulaşmak istemiyorum

Selam arkadaşlar ;

Tam kapalı kaskların en iyisini olduğunu biliyorum ama gözlüklerim yüzünden kullanmam pek mümkün görünmüyor. Acaba hangi kaskı önerirsiniz, bir de yarı açık kasklar iş görürmü, yoksa gözlüklüler motora binmemeli mi ? :) :salut:

Nolan N85 kullanıyorum. hatta ek güneş vizörü de var, gözlük takılıyken de rahatlıkla kullanıyorum. hatta artık neredeyse hiç lens takmıyorum, şehir içi kullanımda yazın vizörü neredeyse hiç kapatmayınca lensler sanki gözüme entegre oluyor, o yüzden de gözlük tercih ediyorum.

hemen hemen tüm kapalı kasklarla gözlük takabilmen lazım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kask önermekten çok, maddi durumun müsaade veriyorsa kesinlikle lense geçmende fayda var.

Göz numarası hele yüksekse, gözlük ciddi anlamda yetmeyen bir teknoloji. Benim astigmat dahil göz numaralarımın toplamı 15,5. 70% inceltilmiş, asferik cam alsam dahi, yine de göz ucuyla baktığımda nesnelerin şeklinde bozulma oluyor. İlk lens taktığımda ellerim ne kadar büyük diye şaşıp kalmıştım. Artık büyük numara gözlüklerden dolayı yakındaki nesneleri küçük görmeye başlamışım. 6-7 senedir lens kullanıyorum, tek derdi lensleri çıkarıp yatmak, bazen yorgunluktan unutuyorum. İlk seneler bilgisizlikten göz kuruluğu yaşadım ama ciddi anlamda lens kullanımındaki kurallara uyarsan hiçbir sorun yaşatmıyor. Hem de gözlüğün yaşattığı görmedeki bozukluklar da ortadan kalkıyor.

Lazer de yazıldığı gibi çözüm değil, ameliyat sonrası göz numarası artıyor ve hiçbir anlamı yok. Ha 6 numara gözlük takmışım, ha 1 numara.

Son olarak yazayım, şu ana kadar iki kask kullandım, 1-2 sefer gözlüklü sürdüğüm de oldu, ikisinde de gözlükle bir sorun yaşamadım :p. Nitro aikido ve shoei qwest kasklar. Bence büyütülecek bir durum değil bu.

Rüzgarda depoya kapanmak gerekiyor gözlüğü ne kadar burnumun yukarısına alsamda depoyu görüyorum çok sinir bozucu bir durum :pl:

Nolan N84 kullanıyorum. tel çerçeveli gözlükle bir sorun yaşamıyorum.

tek sorun, kışın gözlüklerin buğulanmasını önlemek çok zor. bu yüzden lens kullanmaya başladım.

Bu gözlüklerin buğu yapmayan camı yokmu ki hocam ??
Not:Gözlük kullanmıyorumda merakımdan sordum

Tek yegane, biricik! sıkıntı kaskı cıkartmadan gozlugu cıkartmak zorunda kalman, onu da cikartmak icin eldivenleri cikartmak zorunda olman bide kaski cikartirken onceden cikarttigin eldivenleri ve gozlugu koyacak saglam bi yer bulma ki motor yan ayaktayken yuzde yuz guvenli bir yer henuz bulamadim. :( Bu nasi eziyet hala anlamadim gitti kardesim yahu!

Aynen valla o sorun bndede var :mrgreen:

Mart ayından beri Schubert S1 Pro kullanıyorum. Alırken gözlük ile de denedim herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat kış şartlarında balaklava ile kullanmaya çalıştığımda gözlüğü bir türlü takamadım. Bu yüzden çoğunlukla lens ile kullanıyorum. Lensli kullanımda rüzgardan ve tozdan sakınmak gerekiyor bunun dışında çok rahat oluyor. Biri yedek olmak üzere 2 gözlüğüm var. Gözlerim 6-6.5 numara miyop. Son aldığım gözlük camları "zeiss" marka, inceltilmiş, ışık kırıcı ve buğu yapmaz özellikte. Kask içinin uzun süre temizliğini koruması için balaklava ya da bere kullanıyorum. Bu sebeplerle lens benim için vazgeçilmez oluyor. Gözlüğü de çantamdan ayırmıyorum. Ne olur, ne olmaz..

Mart ayından beri Schubert S1 Pro kullanıyorum. Alırken gözlük ile de denedim herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat kış şartlarında balaklava ile kullanmaya çalıştığımda gözlüğü bir türlü takamadım. Bu yüzden çoğunlukla lens ile kullanıyorum. Lensli kullanımda rüzgardan ve tozdan sakınmak gerekiyor bunun dışında çok rahat oluyor. Biri yedek olmak üzere 2 gözlüğüm var. Gözlerim 6-6.5 numara miyop. Son aldığım gözlük camları "zeiss" marka, inceltilmiş, ışık kırıcı ve buğu yapmaz özellikte. Kask içinin uzun süre temizliğini koruması için balaklava ya da bere kullanıyorum. Bu sebeplerle lens benim için vazgeçilmez oluyor. Gözlüğü de çantamdan ayırmıyorum. Ne olur, ne olmaz..

Yanıtı için tşk

Kask çene kısmı açıkken gözlüklüyken bile takıp çıkartabiliyormuyuz kaskı kenalardan az gerdirerek

Yanıtı için tşk

Kask çene kısmı açıkken gözlüklüyken bile takıp çıkartabiliyormuyuz kaskı kenalardan az gerdirerek

Benimki fullface. Önce kaskı takıp sonrasında gözlüğü takıyorum. Fakat hangi kask olursa olsun almadan önce mutlaka gözlükle bir iki sefer denemek gerekiyor.

Schubert'in gözlük kullanıcıları için yaptığı,farklı yanak pedlerine sahip kaskları vardı.
Aslında yanak pedlerini çıkarıp,darbe emici köpüğe gözlük sapları için kanal açabilirsiniz.Yanak pediniz kumaşını tekrar üzeriene geçirdğinizde estetiğide bozmaz.

tam kapalı kask kullanıp gözlük takan bir çok kişi var. ortak noktaları gözlük çerçevelerinin ayaklarının yani kulağa giden kısımlarının ince yapılı olanlardan olması. yani ince bir gözlük çerçevesiyle tam kapalı kask kullanman mümkün.
Lafı ağzımdan aldın. :) :)Aynısını ben diyecektim.Ben 11 senedir gözlük kullanıyorum.Şuan X-lite full face kaskım var.Padleri dolgun bir kasktır.Fakat benim gözlüğüm sapı ince olduğu için kolaylıkla rahat girip çıkıyor.1-2 gün bendede sıkıntı oldu.içine sokuyorum başka yönce kayıyor ama.İnan elin otomatik alışıyor.Her seferinde rahatlıkla gözlüksüz nasıl davranıyorsan öle davranıyorsun.Hatta öyle bir fotom varsa atayım hemen.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Saglikli yada degil diye kesin bir yargida bulunmak dogru degil kanimca. Burada gorus sagligi kastediliyorsa en guvenlisi kaliteli merceklere sahip gozlukler kullanmak, tartismasiz. Goz sagligi olarak degerlendirirsek tek riski herhangi bir kaza aninda merceklerin kirilip goze zarar vermesi, cozumu policarbon mercekler.
Lens teknolojisi ne kadar gelismis olsa da her zaman enfeksiyon riski var, uzun sureli kullanim sonrasi kalici hasarlar yaratabiliyor.
Lazer, su an daha guvenli de olsa, operasyonda kullanilan makina yasi ve teknolojisi, operatorun tecrubesi, operasyon oncesi yapilmasi gereken testlerin eksiksiz ve saglikli yapilmasi gibi sizin elinizde olmayan bir cok etken operasyonun basarisina etki ediyor. Kaldi ki ortalama 35 yas vivarina kadar artan miyopi bu yastan sonra gerileyip (bazen sifirlanip) yerini hipermetropiye birakiyor. Siz gozlukten kurtuldum diye sevinirken, ortayas sonrasi yakin gozlugu kullanmak zorunda kaliyorsunuz.
Lafi uzatmaya gerek yok aslinda, gorme bozuklugu yasayan tum ama tum goz doktorlarinin gozluk kullandigini soylersem konu kapanir gibi geliyor.

Kapali kasklar icin optik vizor henuz piyasada yok,Nike, Oakley, Uvex gibi markalarda acik kasklar ile kullanmak uzere eski pilot tipi optik maskeler bulabilirsiniz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:19 ----------

Bahsettiginiz vizor kapali kasklar icinse marka ya da link verir misiniz?

Su an Arabistandayim, Oakley`in sporcular icin gelistirdigi policarbon camli polarize gunes vizoru arkasinda konumlandirilmis renksiz optik lensden olusan ama yalnizca acik kasklar (ozellikle Cross motorlor icin) ile kullanabileceginiz gozluklerin fiyatlari 370 SAR (150 TL) civarinda.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:27 ----------

http://www.oakley.com/innovation/optical_superiority

numaralı vizörlü kasklar bildiğim kadarı ile bir iki tanınmamış firma tarafından ve özelllikle motocroscular icin üretiliyor,Bilinen büyük markalarda böyle bir üretim yok.
Defalarca düşmeme rağmen gözlükle kullanmaktan rahatsızlık duymadım,
Kaskın icinde doğru takılmış bir gözlüğün merceklerini kırılacak kadar sert bir darbeden bahsedebildiğimiz noktada gözlüğe ihtiyaç kalmaz zaten :pale:

korkarım ki bu yanlış bir soru, zira bir gözlük alıp 10 - 15 yıl kullanabilirsiniz, ama 3 yılda bir değiştireceğiniz bir akesesuar için gözlük seçmek bence yanlış.

en iyisi kask alırken gözlükle denemek. ben lens ve gözlük kullanıyorum ama araç kullanırken lens takmayı tercih ediyorum. gözlüklerin odak noktası yüzünden aynaları kullanmak zor olabiliyor, ayrıca geceleri araç kullanırken ön camdan kırılan ışık gözlük camında bir daha kırılıyor ve her iki camda kirliyse karşıdan gelen farlar aşırı rahatsız ediyor.

abim schubert s1pro'yu gözlük ile çok rahat kullanabiliyor ama buğ işini çözebilmiş değil. sanırım gözlük ile kask takabilmenin püf noktası yanak pedlerinde kullanılan malzeme.

numaralı vizör ise tahmin ediyorumki gözlerinizin odak noktası vizörde sürekli değişebileceğinden dolayı mümkün olmaz. kaskın kafanızdaki duruşu milim kaysa bu sizi rahatsız eder ve gözlerinizi yorar

Sonunda gözlük kullanan biri samimiyetle cevaplamış. Teşekkürler. Benim şahsi fikrim ise gözlüklüler için kesinlikle çene açılır kask kullanmamız gerektiğidir. Güvenlik bir gıdım düşüyor ama kullanım kolaylığı 100 kat artıyor. Ben full face gözlük uyumlu modeller de buldum ve denedim. Gözlük çerçevesi için boşlık bırakmış mıdeller mevcut. Fakat kaskı takıp çıkartırken gözlüğü çıkarmak gerekiyor. E gözlüğü çokarıp motroun üstüne koyuyorsunuz. Sonra bir rüzgar esiyor,gözlük uçup paramparça oluyor. Ya da gözlüğü unutup kaskı falan toparlıamaya kalkıyorusnuz,motor hafif sallanıyor çat ,gözlük yerde. Gitti bir kask parası çöpe. Hem paradan,hem zamandan,hem angarya işlerden kaçınmak için kesinlikle çene açılır kask diyorum. %20 güvenlik kaybı, % 500 müşteri memnuniyeti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Bir gözlüğü 10-15 yıl kullanıyorsanız zaten problem orada..Her sene göz muayenesine gitmeniz ve değişen/değişmiş olabilecek göz numaranıza göre gözlüğünüzü yenilemeniz gerekir diye biliyorum..

Bu arada eğer gözlüğünüzün camı polarizeyse bahsedilen kırılmayı yaşarsınız ve göz rahatsız olur..

En ideali polarize olmayan ve düz saplı bir gözlük edinmek..

Gözlük takmayanlar yorum yapmasa daha sağlıklı olur. 12 yıldır numaram değişmedi. Naber?? Yüzlerce kez muayene oldum. Çocuk muyuz numaramız değişsin?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Mutlaka full face alın. Güvenlikten fedakarlık yapmayın. Alışırsınız, kullanırsınız. Ben gözüm sıfır olmasına rağmen güneş gözlüğü kullanıyordum geçen sene (bu sene kask değiştirip güneş vizörlü sistem aldım).

Yaşınız 25'in üstüyse ve miyopsanız da mutlaka lasik olun. Forumlarda atıp tutanlarla değil de direk lasik olanlarla konuşun. Çok memnun olduklarını göreceksiniz. Bu arada benim kardeşim göz doktoru. On sene önce "yeni çıkan intralase teknolojisi iyi, doktorlar da alıştı, komplikasyon riski çok az, komplikasyonlu hastalar bile sonuçtan memnun, eğer olmak istiyorsan beklemenin bir anlamı yok" dedi, ve o kış oldum.

Lens isi zor aldim duruyor kenarda..
Gozlugun soyle bir avantaji var, vizor acik uzin sure kullanabiliyorsun.. lens ile cok zor gozluk ruzgari onluyor..

Önce gözlüğü çıkarıp FF kaskı takıyorum, sonra vizörü açıp gözlüğü takıyorum..
Sorun yok..

Kasklar gözlük kullanmaya engel değil gayet rahat takılıyor (ben eldivensiz takabiliyorum :D) , Airoh Speedfire ve LS2 FF350 kullandım.

bu yüzden lazer ameliyatı oldum desem inanan olur mu? :) 4 numara astigmat vardı 1 numara miyop. gözlük + kask = işkence. çene açılır kask hem de.

LS2 FF350 kapalı kask kullanıyorum sorunsuzca. Kaskı yakınca bıraz gozlugu duzeltmek gerekıyo o kadar. Ama en buyık sorun, kar kıs kıyametde vızoru kapatamıyorum. Buğu. Nabacaz fikri olan var mı?

LS2 FF350 kapalı kask kullanıyorum sorunsuzca. Kaskı yakınca bıraz gozlugu duzeltmek gerekıyo o kadar. Ama en buyık sorun, kar kıs kıyametde vızoru kapatamıyorum. Buğu. Nabacaz fikri olan var mı?

içeriye hava girmesi şart buğu olmaması için. bu nedenle vizörü kapatsan da kaskın ön kısmındaki havalandırmaları açabilirsin. Bu şekilde dene bence. Kısmen işe yaramıştı bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar