Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun sonuç iyi olmuş sevindim. korneayı kesip kaldırıp mı yaptılar işlemi? Öyleyse o kesilen yer ne kadar sürede tam kaynıyor bilgin var mı? Göze gelen bir darbede ya da sert şekilde ovuştururken açılma riski var mı?
Şu aralar uygulanan korneadan kapak açmaksızın direkt lazeri vererek yapılan bir operasyon türü var. No touch deniliyor (asıl adı trans PRK) iyileşme süresi daha uzun . Bunu düşünüyordum fakat kötü tecrübe eden birinin yaşadıklarını okuyunca tırstım.
Evet, Intralase lasik kapaklı. Kornea damarsiz doku olduğu için çok çabuk kaynıyor. Tekrar açılma riski teorik olarak var ama yok gibi. Çoook sert bir darbe alması lazım. Oğuşturarak olacak iş değil.
Kapaksiz olan eski yöntem. Tavsiye etmem. Kornea epitel dokusu tamamen yok oluyor. Yerine gelene kadar acı veriyor. Yardım etmek için geçici süre sert lens koyuyorlar önüne.
İşi icabı ciddi darbeye maruz kalabilecek kişilere kapaksız yöntemi önerdiklerini söylemişti doktorum, bazı sporcular, askerler gibi. Onun dışında intralase lasik en iyi yöntem.
son İLASİK yönteminde nerdeyse doğru düzgün doktor eli değmeden iş bitiyor.
Bu yanlış bilgi. Doktorun eli çok önemli. Laserin kestiği kapağı kaldırıp yerine koyan doktor. Oradaki en ufak sorun, insanların bahsettiği gece halelenme vs. gibi sorunlara yol açıyor.
Eskiden kapak bıçakla açılıyordu (mikrokeratom), şimdi lazerle açılıyor (intralase). Bıçaktan lazere geçiş olduğunda bir çok doktor sorun yaşadı, çünkü lazer, kapağı bıçaktan farklı kesiyor. Intralase ile ilk lasik olanlar için çok iyi olmadı, çünkü doktorların eli alışmamıştı daha...
Tecrübeli ve eli iyi herhangi bir doktora lasik olunabilir. 10 senedir böyle...