Google Harita Artık Radarları da Gösterecek

Dünya devi Google, sürpriz bir hamleyle trafikteki radarları telefona getiriyor.

Telefonlarda yeni dönem başlıyor. Google uzun zamandır beklenen bir özelliği hayata geçiriyor. Araba kullananların en korktukları şeyin başında radara yakalanmak ve ceza ödemek geliyor.

Her ne kadar bu durumdan kaçınmak için hız kurallarına uymamız gerekiyorsa da, yakında Google Haritalar size hangi bölgelerde radar uygulaması olduğunu gösterecek.

Google Haritalar’ın yeni versiyonu yollara eklenen radar simgeleriyle gelecek.

Kaynak: Sözcü

Ekli dosyalar

• google-harita-radar-uygulamasi.jpg
    google-harita-radar-uygulamasi.jpg
    76.1 KB · Görüntüleme: 9,117
Moderatör tarafında düzenlendi:
Google'ın bilmediği birşey kaldımı?

Geçen bilet alışım uçağım var. Uçağın kalkmasına iki saat kala arabaya bindim havaalanına gideceğim. Navigasyonu açtım ve google maps bana diyorki hava alanı rotasını açayım mı?

ürkütücü...

Geçen bilet alışım uçağım var. Uçağın kalkmasına iki saat kala arabaya bindim havaalanına gideceğim. Navigasyonu açtım ve google maps bana diyorki hava alanı rotasını açayım mı?

ürkütücü...

telefona format at yüklediğin her uygulamada mikrefon kullanımına yetki verme. Geçen dedim ki arkadaşa ben eldiven alıcam ya da cicibebe alıcam tak reklamı çıkıyor.

Bir süredir bu özelliği kullanıyorum. Yaşadığım yerde her 50 metrede bir kamera olduğu için insana sıkıntı basıyor. Hız yapan, limitleri aşan birisi değilim ama motorda giderken analog göstergede 1-2 millik farkı yakalayamıyorsun.

zaten olan bir şeydi yıllardır.. google da aktif değildi sadece igo ,tomtom gibi navigasyon cihazlarında ufak dosya eklentileriyle bu özelliği aktif edebiliyordunuz.. google haritayı kullanarak radarların yerini gösteren radar aplikasyonlarıda vardı halada vardır.. şimdi google artık bunu kendi yapmaya başlamış .. hayırlı olsun..

Eskiden ve şu anda olduğu doğru.Yeni olan google gibi yüksek kullanıcısı olan bir uygulamada bunun olması güzel.Bildiğim kadarı ile bu radarları ve kameraları kullanıcıların girdiği datalar oluşturuyor.Google da olmasının artısı hem database daha büyük hem daha güncel olacaktır.

sanmıyorum vatandaşa yükletmezler o riskli olur yanıltıcı olur.. sabit radarlar vardır kameralar eds ,srs sistemleri gibi onların yerini gösterir.. seyyar radarların yerini göstermez onun aplikasyonları ayrı var millet kendi ekliyor ama oda tam doğru olmaz çünkü adından belli seyyar radar birgün orda durur bir başka gün başka yerde durur sabit aynı noktada durmaz..

ürkütücü...

Durum gerçekten korkutucu oluyor. Geçen 3 adet fotoğraf çektim birisi selfie 2 tanesi doğa görseli, beğendiği doğa görselinin içine kendi çektim selfieyi öyle bir monte etmiş ki şaştım kaldım, birde bana soruyor kaydetmek ister misin diye. Otomatik yazılım montajın kralını yapıyor, bizi hedef alsalar neler yaparlar kim bilir.

şu anda teorisyenlerin dediği zaten dünyanın çoğunun parmak izi amerikada imiş.. android ios telefonlarda parmak okuma var .. parmak izlerinizin dataları nereye gidiyor sadece telefondamı kalıyo yoksa arka planda parmak izleriniz başka database lerede yollanıyormu.. teorisyelerin dediği yollanıyor bir data havuzuna..

Yakında insanlar implantlarla vücutlarına chipler yerleştirilicek bu teknoloji zaten artık en son noktada hazır.. yıllardır zaten hayvanlara takılıyordu takip gps için deri altına artık en son halini aldı.. bütün pasaport, ehliyet,nüfus kimlik kartı hatta kredi kartı bilgileriniz bile bu rfid chiplerde olucak.. yanınızda kimlik ehliyet pasaport hatta kredi kartı bile taşıma devri sona erecek.. buna 2023 de amerika geçicekdi ama amerikadaki koyu hristiyanlar şeytanın işareti diye karşı çıkıyor şimdi onları bir şekilde ikna etmeye çalışıyorlar .. internette "mark of beast" diye aratırsanız çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz..

Türkiye’de hız limiti 120 kazaların %98'i neredeyse aşırı süratten yapılıyor.
İronik olanı ise neden 300-400'le giden araç yapıp yolluyorsunuz.

ürkütücü...

Şimdi de yapay zeka denen birşey çıkardılar, andoroit mandoroit derken iyicene özel hayat diye birşey kalmadı. Arkaplanda çok büyük soru işaretleri var, parmak izi, ses, kamera, yüz tanıma daha ne olsun adam donunun rengine kadar biliyor.

Şimdi de yapay zeka denen birşey çıkardılar, andoroit mandoroit derken iyicene özel hayat diye birşey kalmadı. Arkaplanda çok büyük soru işaretleri var, parmak izi, ses, kamera, yüz tanıma daha ne olsun adam donunun rengine kadar biliyor.

Ben olaya "Grup İndirimi" gözüyle bakıyorum. Sonuçta işin içinde uşak var.

telefona format at yüklediğin her uygulamada mikrefon kullanımına yetki verme. Geçen dedim ki arkadaşa ben eldiven alıcam ya da cicibebe alıcam tak reklamı çıkıyor.
Telefona format mı atsın, mikrofona izin vermesin demek ha hahahaha :D Sesli güldüm. İnternetten ne almak için arama yaparsanız anında reklam olarak size gelir. Bu virüs değil olağan bir durumdur. Ark.ın da uçak biletini internetten ya da cepten aldıysa sistemden görünür korkulacak bir dururum söz konusu değil.

Bu durum yaklaşık 5 yıldır var zaten :)
Hatta ufak çaplı deneyleri bile yapıldı.

Bir adam hiç bir sekilde telefonun tuş kilidini bile açmadan, daha önce telefondan hiç aratmadığı bir muhabbeti, telefonun yanında sık sık tekrarlıyor.
Kedi mamasi diyor.
Adamın hayatında kedi ile hiç işi olmamış sevmediği bir hayvan hatta.

1 hafta boyunca telefonun yanında, kedi ı maması muhabbeti yapıyor.
Eşine "Kediye mama almalıyız, ucuz mama nerde buluruz acaba" gibi cümleler kuruyor.

1 hafta sonunda telefona baktığında hemen hemen her uygulama reklamı, veya web sitesi reklamı kedi maması ile ilgili çıkıyor.

Mucit23'ün dediği gibi cidden ürkütücü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Telefona format mı atsın, mikrofona izin vermesin demek ha hahahaha :D Sesli güldüm. İnternetten ne almak için arama yaparsanız anında reklam olarak size gelir. Bu virüs değil olağan bir durumdur. Ark.ın da uçak biletini internetten ya da cepten aldıysa sistemden görünür korkulacak bir dururum söz konusu değil.

Bu durumu zaten biliyoruz, birde yukarda yazdığım muhabbet var.
Senin bahsettiğin klasik arama motorununun yapay zeka sistemi.

Google haritalarda uydu görünümünde hala VPN kullanmadan zum yapamıyoruz flu gösteriyor. Önce bu anlamsız kısıtlamaya kaldırsınlar. Yandex ve Earth boru gibi zoom yapıyor. bir ara tr uzantısını kaldırınca oluyordu şimdi tr uzantısı yok öyle bir şansımız da yok.

Bu durum yaklaşık 5 yıldır var zaten :)
Hatta ufak çaplı deneyleri bile yapıldı.

Bir adam hiç bir sekilde telefonun tuş kilidini bile açmadan, daha önce telefondan hiç aratmadığı bir muhabbeti, telefonun yanında sık sık tekrarlıyor.
Kedi mamasi diyor.
Adamın hayatında kedi ile hiç işi olmamış sevmediği bir hayvan hatta.

1 hafta boyunca telefonun yanında, kedi ı maması muhabbeti yapıyor.
Eşine "Kediye mama almalıyız, ucuz mama nerde buluruz acaba" gibi cümleler kuruyor.

1 hafta sonunda telefona baktığında hemen hemen her uygulama reklamı, veya web sitesi reklamı kedi maması ile ilgili çıkıyor.

Mucit23'ün dediği gibi cidden ürkütücü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Bu durumu zaten biliyoruz, birde yukarda yazdığım muhabbet var.
Senin bahsettiğin klasik arama motorununun yapay zeka sistemi.

ürkütücü kısmı konusunda biraz açıklamaya ihtiyaç var ?
neden ürkütücü ?

ürkütücü kısmı konusunda biraz açıklamaya ihtiyaç var ?
neden ürkütücü ?
Paranoyaklık yada aşırı bilim kurgu film izlemenin etkisimidir bilmem ama, sanki sürekli biri gizlice sizi dinliyoe gibi bi durum olduğu için ürkütücü.
Yani hacet esnasında bile telefonla uğraşan insanların olduğu bi devirde, pek hoş şeyler gelmiyo aklıma, beni sürekli dinleyen mikrofonu olan telefonun, beni sürekli izleyen kamerasıda olabilir, düşünsene Kate Upton gibi benimde nude'lar yayılıyor piyasaya :D :D

Nooldu ürktün demi ? :D

Dün ekşide ahaberin haber sunucuları çok güzel diye bir konu vardı işte orada sunucuların isimleri geçiyordu..Yeni sekme açtım ve bu isimlerin daha ilk iki harfini girerken komple google isimlerini yazdı..Garip geldi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar