Go-Kart Projem İçin Uygun Fiyatlı Motor Arıyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba,
13 yaşındayım ve kendi çapımda bir go-kart projesi geliştiriyorum. Şasesini tamamen kendim yaptım. Kaynak işlerini, mikrodalga fırın trafolarından (MOT) yaptığım kendi kaynak makinemle hallettim. Yani projede olabildiğince minimum bütçeyle maksimum verim almaya çalışıyorum.

Şu anda tek eksiğim motor kısmı.
İlk başta hızar motoru (50-70cc arası, 2 zamanlı) kullanmayı düşündüm ama sonra çin malı motorlara para dökmek istemedim. Bu yüzden elinde bu tarz küçük, 2 zamanlı motor olan veya nereden uygun fiyata bulabileceğimi bilen varsa çok sevinirim.

Bu arada illa hızar motoru olmak zorunda değil çim biçme motoru, jeneratör, scooter motoru gibi alternatiflere de açığım.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba,
13 yaşındayım ve kendi çapımda bir go-kart projesi geliştiriyorum. Şasesini tamamen kendim yaptım. Kaynak işlerini, mikrodalga fırın trafolarından (MOT) yaptığım kendi kaynak makinemle hallettim. Yani projede olabildiğince minimum bütçeyle maksimum verim almaya çalışıyorum.

Şu anda tek eksiğim motor kısmı.
İlk başta hızar motoru (50-70cc arası, 2 zamanlı) kullanmayı düşündüm ama sonra çin malı motorlara para dökmek istemedim. Bu yüzden elinde bu tarz küçük, 2 zamanlı motor olan veya nereden uygun fiyata bulabileceğimi bilen varsa çok sevinirim.

Bu arada illa hızar motoru olmak zorunda değil çim biçme motoru, jeneratör, scooter motoru gibi alternatiflere de açığım.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim 🙏
.

Son düzenleme:
Motosikleti
DUKE 250
kullanacağın motor piyasada su motoru diye geçer, jeneratör motoruda olur,
illa motosiklet motoru olması gerekmiyor,
piyasada go kart araçlarında 5 - 7,5 hp civarı bir motor kullanılıyor.

ne değişik trolller var ya..

yoksa hepsi aynı mı ?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Troll olduğumu nerden çıkardın ki şimdi? Birazdan şase'nin videosunu aticam.
Özelden yaz
Troll yada değil fark etmez projeyi merak ettim, go-kart sürdüğüm en eğlenceli şey. Eğer atabiliyorsan videoyu buraya atma şansın var mı, şase tasarımını merak ettim.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Evet, kesinlikle ben de görmek isterim, merak ettim.

arkadaslar ne kadar amatorsunuz yaa,

sizce bu 13 yaşında bir cocugun acaağı başlık mı ?

"hocam ikinci el almaya sıcak bakmıyorum demiş."

13 yaşındaki cocuğa bak , ilginc di mi ?

- motora yazılım atılır mı ?
- Her motor teker yapar mı ?

vs vs

13 yaşındaymışta, kaynak makinası yapmışta, şasiyi tamamen kendi yapmışta falan filan

arkadaşlar, onceki mesajlara bakmadan bile trolum diye bağırıyor.Valla sizlerin işi zor heee,sizleri gercek hayatta cok cabuk tokatlarlar benden demesi adfdsgf

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Eski başlıklardaki yorumlarını incelemiştim ve tutarsızlık olduğunu ben de fark ettim. O yüzden bahsettiği videoyu buraya atmasını istedim. Kaynaklı imalattan anlarım, yapan kişinin tecrübesini gösteren bir video üzerinden yorum yapmak istiyordum :)

Motosikleti
DUKE 250
konuyu açan trolldür değildir bilmiyorum ama go kart aracı (şase bölümü) yapmak o kadar zor birşey değil.
elin alet edevat tutuyorsa, az bir kaynaktan anlıyorsan yapabilirsin.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150

vs vs

13 yaşındaymışta, kaynak makinası yapmışta, şasiyi tamamen kendi yapmışta falan filan

arkadaşlar, onceki mesajlara bakmadan bile trolum diye bağırıyor.Valla sizlerin işi zor heee,sizleri gercek hayatta cok cabuk tokatlarlar benden demesi adfdsgf
Öğreniyoruz işte çokta şaaapma, ben troll olsa bile buraya video babında ne atacak ondaydım.

vay be, 11 yaşında İmam Hatip Lisesinde yazdığım tez aklıma geldi.
"Kuantum Kromodinamikte Renormalizasyon Grubu Yöntemleri ile Çoklu Gluon Etkileşimlerinin Analizi ve Lattice QCD Uygulamaları"

Ülkecek böyle gençlere ihtiyacımız çok, bu çocuk bugün gokart yapar yarın kriyojenik yakıtlı çoklu yörünge araştırma platformu inşa eder. köstek değil destek olalım lütfen

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
vay be, 11 yaşında İmam Hatip Lisesinde yazdığım tez aklıma geldi.
"Kuantum Kromodinamikte Renormalizasyon Grubu Yöntemleri ile Çoklu Gluon Etkileşimlerinin Analizi ve Lattice QCD Uygulamaları"

Ülkecek böyle gençlere ihtiyacımız çok, bu çocuk bugün gokart yapar yarın kriyojenik yakıtlı çoklu yörünge araştırma platformu inşa eder. köstek değil destek olalım lütfen
Ülke böyle gençlere sahip çıksaydı şu an bu halde olmazdık, çok şükür parlak fikirli gençler internet sayesinde kendilerini tanıtabiliyorlar. Ben lise 2 de ülkemizin kullanım alışkanlıkları ve satın alım tercihleri hakkında yazdığım tezden sonra sınıf atlayarak ÇOMÜ Pazarlama ve Reklamcılık bölümüne girdim. Orada da otomotivci arkadaşlar bütçe dostu buggy yapmışlardı, gerçi okul kaynak makinesi temin ettiği için biraz pahalıya patladı.

Ülke böyle gençlere sahip çıksaydı şu an bu halde olmazdık, çok şükür parlak fikirli gençler internet sayesinde kendilerini tanıtabiliyorlar. Ben lise 2 de ülkemizin kullanım alışkanlıkları ve satın alım tercihleri hakkında yazdığım tezden sonra sınıf atlayarak ÇOMÜ Pazarlama ve Reklamcılık bölümüne girdim. Orada da otomotivci arkadaşlar bütçe dostu buggy yapmışlardı, gerçi okul kaynak makinesi temin ettiği için biraz pahalıya patladı.

bütçe dostu buggy:

images

vs vs

neden öyle diyorsun yaa......

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeş inşallah 13 yaşındasındır da bu projeyi becerip yapıp hepimizi döt edersin. Eğer yukarıda yazdıkları gibi trollsen kalbimizi kırarsın, sana ayar olduğumuzdan sokakta gördüğümüz ilk çocuğu tekme tokat döver, denize atarız.

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Hocam yakın bi arkadaşımda rks blazzer xr var düşünürsen 80 cc satmaya niyetlniyordu görüşebilirim kendisiyle

Vaaaav troller savaşı. Troll trolle karşı.

ulen acemi sıcakta evin içinde vantilatorun onunde yatmaktan canın sıkılıyor di mi

ondan sonra bişey dediğimde xxxxxx olmayacam xxxxxx olmayaxam diye sayıklıyosun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeş inşallah 13 yaşındasındır da bu projeyi becerip yapıp hepimizi döt edersin. Eğer yukarıda yazdıkları gibi trollsen kalbimizi kırarsın, sana ayar olduğumuzdan sokakta gördüğümüz ilk çocuğu tekme tokat döver, denize atarız.

cok uyanıksın ya tommy :)

bu sekilde olmaz, tarafını sececeksın mecbur.

13 yasında mı, değil mi ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
cok uyanıksın ya tommy :)

bu sekilde olmaz, tarafını sececeksın mecbur.

13 yasında mı, değil mi ?
Hacım taraf olsam ne olacak? Ben paramla senkron ayarı yaptıramamış adamım. :)

Bence genç kardeşimize bir şans verelim, eğer 2 hafta içinde bize proje resimlerini gösteremezse maytap geçelim, Motopixel muamalesi yapalım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben imalat aşamasına takıldım.. Mikrodalga trafosundan kaynak makinesi yapmak...
Vallaha benim aklıma gelmemişti..
Gelmezdide :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar