- Konu Yazar
Sizce Küçük Şehirin Motorsiklet Sürerken Artıları Neler? Bence Yunus Polis Olmaması Bir avantaj başka neler var?
Anadolu'daki köyünden kopup büyük şehirlere giden ticari araçlı magandaların az olması.Sizce Küçük Şehirin Motorsiklet Sürerken Artıları Neler?
çoğu motorcu kaçmayı tercih ediyor. o bakımdan söylemiştimPolisin olmadığına sevinen bir vatandaş ya kanunsuz birşeyler yapmıştır ya da yapacaktır...
Artısına gelince..
Trafik sorunun olmayacak..Kalabalık olmayacak , Hafif ticariler olmayacak..
Ama tofaş ve reno gurubuna hep maruz kalacaksuın..
Çevirme az polis az belki işine gelebilir onun haricinde trendyol gibi firmalarla çok haşır neşir olur artık bi bakmışsın herşeye kargo parası veriyorsun çoğu küçük şehirde motosiklet konusunda hiç birşey yokSizce Küçük Şehirin Motorsiklet Sürerken Artıları Neler? Bence Yunus Polis Olmaması Bir avantaj başka neler var?
En güzel kısmı da çocukların okula yürüyerek gidip gelebilmesi.Kendi durumumdan bahsedecek olursam eksi yönleri;
En yakın yetkili servis (Honda) 230 KM uzaklıkta. Şehirdeki ustalar yağ, zincir, filtre ve balata değişimi haricindeki diğer işlere pek bulaşmıyor.
Çarşımız 2 ana caddeden ibaret. Esnaflar arası yoğun rekabet olmadığı için bazı ürün ve hizmetler pahalı. Sosyal olanaklar açısından zayıflıklar var.
Güzel tarafları: Her yer yakın. Trafik diye birşey yok. Bir ayağımız hep farklı şehirlerde.
Yaylalar, kayak merkezleri ve doğal güzellikteki alanlara erişim çok kolay.
Mülteci sorunu yok, yerel halk arasında kütürtü patırdı yok. Çocuklarım okullarına servisle değil yürüyerek gidip geliyorlar
neyse ki bura tamir konusunda iyi adam kawasaki'ye felan bakıyor.. dükkanın önü motor dolu.Küçük şehirlerin tamir bakım işleri için hiç avantajı yok. Bir kere usta yok. Sanayideki ustalar küçük çinli scooterlara bakıyorlar, büyük motorları ellemek istemiyorlar zaten gitmek istemezsiniz basit şeyler dışında çünkü tecrübeleri yok, ben bakmam bunu diyen ustaya evet dürüstmüş diyorum.
Periyodik bakım için bile 200km yol gidip istanbula gideceğim bahar gelmesini bekliyorum. Lastikçi bile yok ki düzgün lastikçi zaten istanbul gibi bir yerde bile sayılı.
Trafikte çok fazla küçük scooter var, küçük scooterlar ya da 125cc motorlar vızır vızır nereden çıkacakları ne yapacakları belli değil, hemen hemen hepsinin bir eğitimi de yok, kafasından dandik kask giymiş olana rastlayınca ekipman giymiş deniyor, bu yüzden şehir içinde motor sürmüyorum.
Avantajları var mı, var tabi, bir iş olunca en uzak mesafeye bile yürüyerek gidip işi halledebiliyorum, daha uzaksa ya da çok soğuksa, üşeniyorsam araba ile en uzak mesafe 10 dakika. Çarşı pazar istanbula göre ucuz.
En büyük avantajı da motora binince 10 dakikada şehir dışına çıkabilip çok güzel rotalarda sürebilmek, hemen her köyde/kasabadaki köftecilere gidebilmek.