kimse bana fakirsin edebiyatı yapmasın. 100 gram bükülmüş demir parçası bile givi marka olunca 1000 tl. sanayiye gitsem statik boyası dahil 50 tl para veririm.
Sanayiye en son 5 sene önce gittiniz sanırım?
üretim dışarıdan bakan kişiye çok kolay geliyor. 1 adet kendin için yaptırmak uygun olabilir. tanıdık esnaf vardır, hatır gönül işi 2 boru büktürebilirsin. hatta fırın boyaya götürüp araya girip boya attırabilirsin.
ama ben bundan 5bin adet yapıcam dersen o hatır gönül işi yapan kişi tanesine x lira isterim der. bağlantı noktaları için motorun üreticisinden delik merkez noktalarını satın alman gerekir. bunu işleyecek eleman tutman gerekir. nakliyesidir, muhasebecisidir dir dir dir...
tamam bir givi fiyatını bulmaz ama adamlar senelerdir piyasada.
GP kompozit bunu yapmaya başladı mesela, ama aynı ürün yelpazesine ulaşması senelerini alacak ve yatırım maliyetlerini ürünlerine yansıtacak. ozaman givi ile arasında belki daha ufak fiyat farkı olacak.
İRF de öyle mesela. burdan bi abimizdi
Kendilerine F800ST için demir sordum hatta örnek resimler attım. Yaklaşık 1-1,5 sene oluyor o zaman 700-800 TL gibi bir rakam söylemişti.
FZ6 Givi yan çanta demirlerine ufak bir aparat yaptım 42 lt yan çantaları cuk diye oturttum. :queen: