üretim dışarıdan bakan kişiye çok kolay geliyor. 1 adet kendin için yaptırmak uygun olabilir. tanıdık esnaf vardır, hatır gönül işi 2 boru büktürebilirsin. hatta fırın boyaya götürüp araya girip boya attırabilirsin.
ama ben bundan 5bin adet yapıcam dersen o hatır gönül işi yapan kişi tanesine x lira isterim der. bağlantı noktaları için motorun üreticisinden delik merkez noktalarını satın alman gerekir. bunu işleyecek eleman tutman gerekir. nakliyesidir, muhasebecisidir dir dir dir...
tamam bir givi fiyatını bulmaz ama adamlar senelerdir piyasada.
GP kompozit bunu yapmaya başladı mesela, ama aynı ürün yelpazesine ulaşması senelerini alacak ve yatırım maliyetlerini ürünlerine yansıtacak. ozaman givi ile arasında belki daha ufak fiyat farkı olacak.
İRF de öyle mesela. burdan bi abimizdi
Bağlanti için neden motosiklet ureticisinden delik merkez noktalarini satin alman gerekir?
Ureticiler bu dokumanlari kontrollu kopya olarak,kendi urun proseslerine dagitim yapar.
Partnerlik,yan sanayi anlasmalarin vardir,sana bu teknik spekleri sunarlar,
Onun haricinde abi parasi neyse vereyimde,bana gs1200 un arka braket olcusel degerlerini ver gibi birsey olamaz
Ayrica,numune bir motosikletten,kumpas,mihengir,gönye ile kolayca ölcü alinip,kendi 3d datana işlersin.
Caliştigim sektorde,yaptigimiz dizayn ve kullanilan yontemlerin yaninda bahsi gecen markanin ar-ge si ve urunleri zurnada zırt kalir.hee sektor farkliligi var orasi ayri.ama ikiside metal,makina grubunda
Ama birim urundeki,geliştirme,materyal,standartlar,iş gucu anlaminda,ne kadar fiyata etken tartisilir
Profilinizde teknik ressam oldugunuz yaziyor,daha iyi bilmeniz lazim.
Zira,urettigin canta demirinin,siperligin,koruma braketlerinin,toleransi abartildigi gibi degil,montajla bitir mantigi.
Hee,bunun bir ar-ge si,testleri,analizleri var,dayanim,agirlik dengesi vs.
Soz konusu ureticinin,patentli kendine has dizaynlari vardir,bu dogrultudada fiyat etiketi sunar.
Kisaca,bu olay abartildigi kadar degildir.