GİLERA RUNNER SOn SÜRAT ?

sevgili arkadaşlarım
gördüğünüz üzere eskibi konu
hırtlatmamın sebebi birbirinize girmeniz deildi:)
bazı sorularm vardı
1-runner 2t kaç hp
2-bunlarında silindirleri krom mu?
3-tam olarak ne yakar (ykr olarak)
4-malossi die satılan kitler kaç cclik piston kullanır
5-bu fxr, sp 180 vb. modeller arasında ne fark vardır?? gibi...

bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim
kısmet olursa almaya niyetlendim bitane
hep beraber test edet görürüz kaç yaptıını:wiinkk:
2zamanlı runner 8000d/dk da 21hp verir,yine 8000de torku 19Nm dir,bunlarda kullanılan silindirler aluminyumdur,rektifiye edilemez edilsede sağlıklı olmaz,zaten performansın bir sırrıda bu silindirdir,ısıyı üzerinden çabuk atar ve hafiftir,dayanıklıdır...sakin kullanımda 80-90km/h hızda 120ykr civarı yakar...malossi dünya çapında tanınan bir numaralı scooter tuning parçası üreticisidir özellikle italyan 2 zamanlılara çalışır...bunlar 172cc hacmindedir,normal runnerdan düşüktür ama en az 2-3hp extra verir,sıkıştırma oranı yüksektir,portlar farklıdır ve geniştir...fxr 180lik runner'ın ilk çıkan versiyonunun ismidir 1999-2001 arası,2001 ve sonrası 180likler sp diye geçer(Spor Production) motorları aynıdır,ufak tefek farkları vardır,örneğin fxr larda ön amortisör sorunludur yağ kaçırır ve amortisör mili aşağıdadır,SP lerde bu sorun yoktur ve mil yukarıya hareketlidir,grenajda görsel 1-2 değişiklik vardır,ön panel ve arka tutacak gibi,aynı kasanın son zamanları 180 değil 200lüktür ama bunlar 4 zamanlıdır,performans biraz tırpanlanmıştır bunların malossi kitleri ise 210cc dir,bu motoru en büyük dezavantajı ve sorunu arka amortisörün tek olmasıdır,zaman içinde motor kulaklarını eritir ve arka teker yamuk durur ve tek amortisör nedeniyle kasada genelde sağa yatıktır...of çok yazdım biri beni durdursun ama merak ettiğiniz bir konu varsa cevap veririm...

modifiyesiz halde 2 zamanlı ve 4 zamanlı modellerın duz yolada max hızlarını yazarmısın cok merak edıyorum bazı arkadalar 120/125 ı gecmez ve gecmıyor dıyorlarda. 4t yenı kasa runnerın ozellıklerınde bıle max hız 120km yazıyor kı bılırsınız bu yazan hızın 20/30km ustune cıkar her motor benımkınde 80yazıyor mesela ama 100 yapabılıyorum..

Son düzenleme:
size modifiyeli modifiyesiz,her versiyonunun teknik özelliklerinin bulunduğu bir site www.gilerarunner.8m.com burada technical spec. kısmına girin kafanızdaki soru işaretleri kalksın! her mekanik göstergede sapma olur,siz gerçekte 120 ile giderken ibrede 140 görebilirsiniz ama bu bütün motorlarda otomobillerde olur,gerçek hız ancak çok çok özel test aletleriyle ölçülür,fabrikaların verdiği hızlarda bu aletlerle ve özel koşullarla ölçülmüştür!şimdi ben runner ile gidiyorum yanımda ybr ile bir arkadaş gidiyor ben 110 o da 110 görüyor ama ikimizde esasında 110 gitmiyoruz,yanımızda 110la giden bir otomobil olsun o da ibrede 110 gidiyor ama esas hızı o değil! bu yüzden fabrika verisi ile bizim burda yaptığımız hızların arasında farklar çıkıyor,bende ibrede 150 gördüm ama digital hız göstergem 135 gösteriyordu,arkadan palio lu bir arkadaş vardı onun bana dediğide ben 140 geliyordum dedi,sonuçta herkes ibrede birşeyler görüyor ve bu değerler herkeste 5-10km/h oynuyor!
peki modifiye ile bu hız nasıl yükseliyor, 1 örnek bende polo 1.6 araç var,üzerinde chip,egzantrik v.s ne ararsanız var...bunları takarken dinamometreye bağladık kesicide yani 5800 de aracın max çıkabileceği hız 228km/h ölçüldü, ama bu aracın fabrika verisi 172km/h!neden 228km/h değil,çünkü bu araç hiçbirzaman 5800 deviri 5.viteste göremiyor çünkü aracı bu devire taşıyacak motor gücüne sahip değil ancak 172km/h de kalıyor(dikkat 172km/h hızda bu araç ibrede 200 gösteriyor size bir örnek daha),peki modifiye ile ne oluyor,biz aracın torkunu ve gücünü yükseltip çevirebileceği motor devrini arttırıyoruz ve hızımız artıyor....runner da da öyle yani standart bir runnerda herzaman yükseltilecek bir pay var,bu da hızın artmasını sağlıyor,örneğin benim fabrika verisi 120 iken ben 130+ gidebiliyorum,zaten verdiğim sitede de bu açıkça belli

Oncelıkle tesekur edıyorum bılgıler ıcın elıne saglık.

Burda benım anlatmak ıstedıgım gercek hızımız kac o deyıl neden derseniz cunkı baska arkadaslar da aynı ıbreden aynı motordan bahsedıyor ve 120 yı gecmez dıyorlar yanı bana senın dedıgın gıbı kalkıp gercek hızı o deyıl ibredendir deseler zaten o konuda bır ıdaam olmaz.

Sanırım anlaşıldıgı uzere 150km hız yapıyor dıyorsunuz duzde bende ole dıyorum ama anlayan yok kaldıkı dedıgınız asıl hız bıle baz alınsa yıne 125 ı gectıgı her halukarda ortada ve ben bu kadar yazı yazdım burda anlatamadım burdakı arkadaslara ve kulanmadıgım halde yanı bu kadar yazdım kulansam zaten hıc urasmadan koyarım vıdeoyu.

Oncelıkle tesekur edıyorum bılgıler ıcın elıne saglık.

Burda benım anlatmak ıstedıgım gercek hızımız kac o deyıl neden derseniz cunkı baska arkadaslar da aynı ıbreden aynı motordan bahsedıyor ve 120 yı gecmez dıyorlar yanı bana senın dedıgın gıbı kalkıp gercek hızı o deyıl ibredendir deseler zaten o konuda bır ıdaam olmaz.

Sanırım anlaşıldıgı uzere 150km hız yapıyor dıyorsunuz duzde bende ole dıyorum ama anlayan yok kaldıkı dedıgınız asıl hız bıle baz alınsa yıne 125 ı gectıgı her halukarda ortada ve ben bu kadar yazı yazdım burda anlatamadım burdakı arkadaslara ve kulanmadıgım halde yanı bu kadar yazdım kulansam zaten hıc urasmadan koyarım vıdeoyu.
doğrudur ama sorun şurdan kaynalanıyor,her motorda sapma farklı,tartışmada burdan çıkıyor,birisi 140 görürken diğeri 120 görüyor,sonra senin motor 140 görmez diye millet birbirine giriyor,zaten görmüyor ki! sonuçta çoğu scooterda mekanik gösterge var,bildiğimiz km teli var,digitallerde ise manyetik sensörler var hata payı çok az çünkü doğru sayıyor ve hesaplıyor,çünkü lastik çapıda tam olarak mm bazında hesaplanmış durumda,yani hata yapma payı az

4t yenı kasalar dıjıtal gostergelı ve bu motoru kulananlarda var 120 nın ustune cıkanlarda aynı zamanda yazdılar buraya 120 yı gecebıldıklerını, neyse ya cok uzattık zaten bu motoru kulanan kısılerın cogunlugu bunu doruluyordu bazı arkadaslar zorda olsa artık kabulenırler heralde :)

arkadaşlar.. büyük otoyollarda kullanılan asfalt çok farklı olduğu için ve rüzgarında etkisinin çok olduğu için bu tür yanılmalar oluyor.. bu sebepler scooter ları çok etkiliyor.. herkes yazmış bişey hepsi birbirinden farklı.. benim motor da ona bakarsanız iki kişiyle 117 km gördüğüm yerde oldu..(tabi gösterge fazla gösterir bizimkilerde biraz) tek kişi ile 100 ün üzerine çıkamadığımda oldu.. sebebini düşünün artık..:cat:

arkadaşlar ben bir runner kullanıcısı olarak runner 200vxr ile 150 km/h ulaştım..km oynamasını da 2 sefer test ettim 1. si fz1 fazer ile ben maximum suratı buldum ve arkadaşım fazerla geldi yaklaşık 200-300 mt kadar beraber gittik ve ibrenin aynı olduğunu 150 yi gösterdiğini söyledi....2.testimi de bi arabada yaptım arkadaşımın ford mondeosuyla çıktık ve son hızda 150 yi yine uzun bi süre beraber gittik km yi teyit ettik ve benimde içim rahatladı...çünkü daha öncede çin malı motorlar gibi runnerında belki göstergesiyle oynanmıştır diye düşündüm ama gerçekten bizzat kendim denedim ve gördüm....inanmayan arkadaşlara nasıl inandırırız bilmiyorum...artık ben biliyorum ki motorum son sürat ve özellikle düz yolda diyorum 150 km/h ı gördüm...

runner bambaşka bir alet.... TAM BİR İTALYAN AYGIRI......

alirsan eğer bi de bize dua edersin valla :queen::queen::queen::queen::queen:

pişman olmazsın kardeşim.....

2zamanlı runner 8000d/dk da 21hp verir,yine 8000de torku 19Nm dir,bunlarda kullanılan silindirler aluminyumdur,rektifiye edilemez edilsede sağlıklı olmaz,zaten performansın bir sırrıda bu silindirdir,ısıyı üzerinden çabuk atar ve hafiftir,dayanıklıdır...sakin kullanımda 80-90km/h hızda 120ykr civarı yakar...malossi dünya çapında tanınan bir numaralı scooter tuning parçası üreticisidir özellikle italyan 2 zamanlılara çalışır...bunlar 172cc hacmindedir,normal runnerdan düşüktür ama en az 2-3hp extra verir,sıkıştırma oranı yüksektir,portlar farklıdır ve geniştir...fxr 180lik runner'ın ilk çıkan versiyonunun ismidir 1999-2001 arası,2001 ve sonrası 180likler sp diye geçer(Spor Production) motorları aynıdır,ufak tefek farkları vardır,örneğin fxr larda ön amortisör sorunludur yağ kaçırır ve amortisör mili aşağıdadır,SP lerde bu sorun yoktur ve mil yukarıya hareketlidir,grenajda görsel 1-2 değişiklik vardır,ön panel ve arka tutacak gibi,aynı kasanın son zamanları 180 değil 200lüktür ama bunlar 4 zamanlıdır,performans biraz tırpanlanmıştır bunların malossi kitleri ise 210cc dir,bu motoru en büyük dezavantajı ve sorunu arka amortisörün tek olmasıdır,zaman içinde motor kulaklarını eritir ve arka teker yamuk durur ve tek amortisör nedeniyle kasada genelde sağa yatıktır...of çok yazdım biri beni durdursun ama merak ettiğiniz bir konu varsa cevap veririm...
bende 200 lukten almaya nıyetlendım ama gordugum kadarıyla arka amortısor 2 tane ben mı yanlıs gordum acaba baska bır sorunu war mı dır ? serwıs ucretlerının pahalı oldugundan bahsedılmekte ort fıyat nedır? bakım aralıgı kac km dır? cwp werebılırsenız cok sewınırım

Bakım aralıkları 6bin de 1 dir. O diyer arkadasın anlatıgı tek amortisörlü olanlar eski modeller.

Servis fiyat konusuna gelince, 5 bin deyken ac bak bakalım kitapcıgında 6bin bakımında neler yapılması lazım. Yeni oldugu ıcın yuksek ihtimal Yağ değişimi, buji değişimi, hava ve yağ filtresi temizliği yeterli gelicektir.

Yağını ve bujı ni kendin alırsın yağ Castrol Power Scooter modelini alsan 17ytl Ngk bujı 5 ytl = 22ytl

Ara telfonla bunlar benden işcilik sizden ne kadar de 20ytl den fazla isterlerse baska servisi ara :) ben bu işlemleri kendi motorumla normal bir serviste yaptırıyorum 10ytl veriyorum.

Zaten kaliteli motor o yuzden uzun süre coğu bakımında masrafın bukadar olcak.

Asıl ben şunu merak edıyorum 12km demi 24bindemi ne (tam hatırmamıyorum kılometresını) kayış değiş diyor bakım talımatında ki bence gerek yok çünki zorlamadan normal kulanırsan uzun sure gider.Değiştirmesek garanti dışı kalıcakmı ? cunkı kayısı 175ytl

Son düzenleme:
bende 6000km bakımında sadece yağ değişmişti :D başka hiçbirşey değişmemişti... kayış ta dediğin gibi 12000 de değiştirilmesi gerektiği yazıyor.

Bakım aralıkları 6bin de 1 dir. O diyer arkadasın anlatıgı tek amortisörlü olanlar eski modeller.

Servis fiyat konusuna gelince, 5 bin deyken ac bak bakalım kitapcıgında 6bin bakımında neler yapılması lazım. Yeni oldugu ıcın yuksek ihtimal Yağ değişimi, buji değişimi, hava ve yağ filtresi temizliği yeterli gelicektir.

Yağını ve bujı ni kendin alırsın yağ Castrol Power Scooter modelini alsan 17ytl Ngk bujı 5 ytl = 22ytl

Ara telfonla bunlar benden işcilik sizden ne kadar de 20ytl den fazla isterlerse baska servisi ara :) ben bu işlemleri kendi motorumla normal bir serviste yaptırıyorum 10ytl veriyorum.

Zaten kaliteli motor o yuzden uzun süre coğu bakımında masrafın bukadar olcak.

Asıl ben şunu merak edıyorum 12km demi 24bindemi ne (tam hatırmamıyorum kılometresını) kayış değiş diyor bakım talımatında ki bence gerek yok çünki zorlamadan normal kulanırsan uzun sure gider.Değiştirmesek garanti dışı kalıcakmı ? cunkı kayısı 175ytl

Agility'nin kayış değişim süresi 30K km. Dolayısıyla daha seri ve güçlü bir makinede de olsa olsa 24K olur. :cat:

herkeze merhaba..aranıza yenı katıldım..konuya dahıl olmak ıstıyorum cok gec olmadı umarım .. suan 7000 kmrede dylan kullanıyorum ..duz yolda tek kısı (95kg) max suratı 120 125kmh.. twıster kullandım 250 cc 24 hp lık usten cıft egzantrıklı ve 6 vıteslı bır makına..bılırsınız ..max suratı 135 kmh ye dı.. ondan oncekı xt 600 makınam 43hp ve modıfıyelıydı..takrıben 46 48 hp arası bır guce sahıptı max surati 155kmh cıvarlarıydı.. bu runner nedir?? 160 goruyor..o suratle ucmuyormu havalanmıyormu o kılo ve oturus pozısyonuyla bu makına..900 kgluk 1600 motor otomobıllerın bıle bır cogu o suratle ılerlerken dıreksıyon sallar arkadaslar.. haksızmıyım

GKN

geçen seneden beri bualmadınızmı bu motorun son süratini :p

caddebostanda sahil yolunda bu motora binenler çok. gidin sorun bakalım onlara kaç yapıyormuş düz yolda :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar