GİLERA RUNNER SOn SÜRAT ?

Arkadaslar scooterla gercekten uzun yol yapilmiyor İnsani cok yoruyor bel boyun falan agriyor cok ...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Karıştırmayalaım arkadaşlar....200 lük runner 4 zamanlı; 180 lik runner 2 zamanlı...200 lük runner 140 rahat şekilde yapar...Ama 180 lik runner yani iki zamanlısı çok kullanmış biri olarak söylüyorum iki kişi 150 tek kişi 160 çok rahat yapıyor.....Rahat yapıyor dediğim 160 km çok seri bir şekilde çıkıyor ve orda kalıyor....

Biraz eklenti ve oynamalar la bu hızıda artırmak mümkün....İki zamanlı motor her zaman müsaiittir oynamaya Performans artırmaya....Hele ki bu gilera ise....

bu motorun fabrika verisi son hızı kimi yerde 130 kimi sitede 137 yazar, bende de 180lik 2 zamanlı runner var,digital ve analog göstergeli ben bu motorda ibrede 150 rahat görüyorum ama digital bu hızı 140 gösteriyor(arkadaşın fazer ile karşılaştırdık ben 32 giderken onun digitalde 32 gösteriyordu),göstergede 150yi rahat görürsünüz yokuş aşağıda 160 ama bu hız gerçek hız değil en az bir 10 düşün!sonuçta analog göstergelerde hata payı var,sen 150 görüyorsan yanında giden başka bir analog göstergeli motorda 150 görecek!yanlız benim motor orjinal değil,bende malossi kevlar kayış,malossi varyatör,polini yarış debriyayı,malossi hava filtresi var,şimdide takılacak bgm yüksek sıkıştırmalı bir üst kapak duruyor,bu motorda tuning potansiyeli çok fazla 30hp'yi rahat görebilirsiniz....rakiplarine gelirsek italjet zaten runner ile aynı motora sahip,derbi ise 250lik ama motor gücü aynı ve 4 zamanlı(bence kafa kafaya gider)bence bu motorun sınıfında rakibi yok bu 3'ü ilk sırada olur...
ileride yeni bir motor alırsam bunu satmayıp kenara koyacam,çünkü tam bir eğlence ve zevk makinası

8 aydır yeni kasa runner kullanıyorum motorumla bozcaada gibi yerlerede gittim. Bandırmaya doğru dönerken yolda motor 130 un altına inmedi (artçılı yanlarda soft çanta var)
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/33523-36-saatlik-bozcaada-gezimiz.html
motorun yüklerini ispat eden fotograflar linkte mevcut
Runner 120km/h geçmez diyen arkadaşlara gülüyorum. yok öyle birşey =)
135 le gittiğim dönüşümde motor en fazla 130 e kadar indi onun harici hep 135 ti. bunun sebebide ufak tefek rampalardı. Şuana kadar max hızım ise 159km/h (Edirne otobanı) motor yapıyor ancak 155 den sonra bir titreme mevcut. zaten bilenler bilir haramidere carrefour un orada tem bağlantı yolunun yokuş aşağı inişi var yol boş olduğu sürece runner orada 150km/h i rahat bir şekilde geçebiliyor.
not: 159 gördüm diye runner ın 159 son ve güvenli hızı demiyorum

Son düzenleme:
Ay bi de bunları şeker gibi boyamıyolar mı bitiyorum ::blushani

dün akşam 1. köprüden çıktım fenerbahçe sapağına kadar geldim hızın 110 ve yavaşlamaya başlamak üzereyim, arkamda bir far bana doğru yaklaşıyor, heralde 120km falandı hızı yol verdim geçti bi baktım runner, neyse yavaşlamaya başladık ve o virajı bilen bilir baya uzun ve sert bi virajdır, baktım runner yattı ve benden hızlı, bu arada bende peugeot 206 var standart, dedim bu bu hızda giriyosa bende girerim, virajda aynı hızdaydık ama ben arabada tutunmaya başladım baktım hızım 50 nin biraz üzerinde, ve yetişemedim runner a zaten çıkışta uzadı gitti :D

yeni runner'lar 200 cc ve 4 zamanlı kullandım biliyorum düz yolda maksimum hızı 120 km/s... lütfen sallamayın 150+ falan diye...

gel gosterım sana 155 km yi .

bi kişi de çıkıp benim runner'ım var şu kadar yapıyor, ya da ben kullandım bu kadar yaptım dememiş.. (ben dedim ama inandıramadım arkadaşları) herkes sallıyor şu motor şu kadar yapıyor bu motor bu kadar yapıyor o zaman runner o kadar yapar diye... sallamayın arkadaşlar ya dylan 130 yapıyo diye runner'ın 140 mı yapması lazım.. kim diyo bunu.. o iş öyle motorun teknik özelliklerine bakarak olmaz.. alır kullanır basarsın kaç yaptığını görürsün yazarsın...

size kullandım, bastım diyorum maksimum hızı düz yolda 120 km/s.. ha yokuş aşağı basarsın görürsün 150 km/s'yi ona bişey diyemem.. ama 200 cc'lik 4 zamanlı yeni runner'ın yaptığı 120 km/s toleransıyla belki 130 km/s'dir...

şimdi size bi tane daha söyleyeyim.. 400 cc'lik vitesli suzuki drz 400 sm ise düz yolda 130 km/s yapıyor.. buna ne diyeceksiniz... kullanmadığınız motorlar için bol keseden atmayın...

gerıden takıp edıyorum beyler :=) ineolı hıc bıse bılmıyorsun konusuyorsun
cok komıksın ınopollıcım:):)bende bende dylanda vardı 140 km yı gıne ındırıyordum runnerle 140 km cok rahat gelıyorum .140 dan sonra ufak bı gaz ayarlamasıyla 140 dan sonra ıbre devam edıyor 150 km bıse deıl 155km yı gordum tıtresımden sebep 160 km zorlamadım gerek yok
yok ben vıtes dıslısını deısım dersen 160 km 140 kı gorur gıbı 160 gorur bu motor.

Son düzenleme:
ama çakmak çakmak gözleri tam 12 den vurdu kalbimi olan oldu gönül ferman dinlemior run runnn runnerrrr

bendede hexagon 150 cc var açık sekmanla 140ı net görüyorum şuan yeni sekman aldım bakalım 160 olacakmı

05.07.2007 tarihinde Kıbrısta Girne-Lefkoşa ve Girne-Lapta arasında 2007 model 2400 kmde Gilera Runner 200 cc kullandım.140 ve 150 km/h max gidiyor.160-170 yalan ve hikaye..atmayın.Zaten motorun ön kısmı sürekli stabilize oluyor.Piaggio Skipper şasisi ile aynı.Gücü yyüksek-21 hp- iyi makina ama stabilize.

GKN

2 zaman
itlyan
gilera

ahhhh ahh
çok şey hatırlatıyo bana,
yapar anam yapar, fena gazlar runner
bir piston yüksek devirlere çıkmak için benzin gücüne yükleniyosa, krankı lıkır lıkır çeviriyosa ve her yukarı çıışında patlama mevcutsa yapar :cat:
2 zamanlı bu bilmeyen tatmayan anlayamaz,
herkes baklava güzel sanar ama sütlü nuriye bambaşkadır :)
ne garip örnek oldu dimi:))

GKN

konuyu okudum okudum
bi baktım son mesajı ben yazmışım:)
horrrttttttttt

bu arada bi iki sorum var
1-runner 2t kaç hp
2-bunlarında silindirleri krom mu?
3-tam olarak ne yakar (ykr olarak)
4-malossi die satılan kitler kaç cclik piston kullanır
5-bu fxr, sp 180 vb. modeller arasında ne fark vardır??

2 zamanlı runner epeyce kullandım. düz yolda 125, yokuş aşağı 160a kadar yolu vardı. burada efe gibi "gel de ben sana göstereyim 160ı" demekle olmuyor. artık her telefonda kamera var, çekin 160ı koyun youtube'a görelim. ama yolu da mutlaka net bir şekilde çekin ki düz olduğuna emin olalım. gilera runner gördüğüm en seri scooter! ama en hızlı değil. (bu arada gp1250'yi kullanma şansım hala olmadı, haftaya denicem inşallah)

allah aşkına abartmayalım arkadaşlar, birisi çıkmış "dylan'la çok rahat 140 yapıyorum" demiş. ben yıllarca 400lük burgman kullandım, düz yolda 130u geçmez ama azıcık bile yokuş aşağı olsa ibreyi kapatır. bu arkadaşlar da (örneğin bws ile çok rahat 120yi geçtiğini söyleyen arkadaş) yol azıcık eğimli olduğu için belki farketmiyolardır o yüzden bu kadar ısrar ediyolardır. gerçek anlamda düz ve uzun yolu istanbulda bulmak zor zaten. ama eminim ki runner dümdüz yolda 160 yapmıyor. ayrıca henüz saydığım araçlara binmeden tahmin yürüten marka fanatiği arkadaşlar çemkirmeden söylim, bahsettiğim runner da burgman da canavar gibi makinelerdi. "dostum sen o makineyi bi tamire sok, ben arn125 ile çok rahat 120 görüyorum, runner nasıl 130 diyorsun? dökülmüş senin runner" mesajlarını görür gibiyim..

Beygirin yanınsa Torku da unutmayalım

Şu lnki bir okuyalım , Beygir adı üstünde Beygirdir de , Tork sanki daha bir önemlidir.

http://www.motosiklet.net/forum/fay...ucu-meselesinin-aciklamasi.html?t-14066.html=

Milliyet Arabamdan alıntı
Aynı ağırlık ve özelliklerde olan iki aracın birinin motor gücü fazla ise torku da bu oranda fazladır. Aynı özelliklerde olan motorlara ek güç uygulaması parale de maksimum tork da bu uygulamadan artılar kazanır. Ancak konuyu her; hangi bir şekilde, sizin aklınıza takılan biçimde incelersek, yüksek torklu motora sahip aracın (hele de maksimum tork değerleri motorun j düşük devirlerinden itibaren de' oluşuyorsa) akselerasyon ve yüksek motor devirlerine yük altında tırmanması daha hızlı ve tatmin edicidir. Özellikle Amerikan araçlarının motorlarını incelersek, bunlar silindir sayısı ve yüksek hacim avantajlarına rağmen, bazılarının motor güçlerinin düşük olması öncelikle üretim dizaynı ve motorların maksimum devir sayılarının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak büyük hacim ve silindir sayısının fazla olması doğal olarak yüksek tork değerlerini de üretmeye uygundur. Sonuç olarak düşük motor devri ve yüksek tork öncelikle motorların çok uzun ömürlü olmalarını sağlamak açısından da önemli bir avantajdır.

Son düzenleme:
2 zamanlı runner epeyce kullandım. düz yolda 125, yokuş aşağı 160a kadar yolu vardı. burada efe gibi "gel de ben sana göstereyim 160ı" demekle olmuyor. artık her telefonda kamera var, çekin 160ı koyun youtube'a görelim. ama yolu da mutlaka net bir şekilde çekin ki düz olduğuna emin olalım. gilera runner gördüğüm en seri scooter! ama en hızlı değil. (bu arada gp1250'yi kullanma şansım hala olmadı, haftaya denicem inşallah)

allah aşkına abartmayalım arkadaşlar, birisi çıkmış "dylan'la çok rahat 140 yapıyorum" demiş. ben yıllarca 400lük burgman kullandım, düz yolda 130u geçmez ama azıcık bile yokuş aşağı olsa ibreyi kapatır. bu arkadaşlar da (örneğin bws ile çok rahat 120yi geçtiğini söyleyen arkadaş) yol azıcık eğimli olduğu için belki farketmiyolardır o yüzden bu kadar ısrar ediyolardır. gerçek anlamda düz ve uzun yolu istanbulda bulmak zor zaten. ama eminim ki runner dümdüz yolda 160 yapmıyor. ayrıca henüz saydığım araçlara binmeden tahmin yürüten marka fanatiği arkadaşlar çemkirmeden söylim, bahsettiğim runner da burgman da canavar gibi makinelerdi. "dostum sen o makineyi bi tamire sok, ben arn125 ile çok rahat 120 görüyorum, runner nasıl 130 diyorsun? dökülmüş senin runner" mesajlarını görür gibiyim..

Kimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez, modıfıyesız normal halde yapıcagı max hız tek kişi iken düzde 90/100km dır yokus olsun ruzgarısz olsun 110 yapar oda belki.

Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde tek kişi 125km den fazla yapıcağına inanıyorum.

Son düzenleme:
Kimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez, modıfıyesız normal halde yapıcagı max hız tek kişi iken düzde 90/100km dır yokus olsun ruzgarısz olsun 110 yapar oda belki.

Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde 120km den fazlana inanıyorum.

Benim scooter düz yolda 115 - 120 km/h hızı görüyorsa runner 140 - 150 km/h yi rahat görür..Tabi ters esen rüzgar bu hızları etkiler....

GKN

sevgili arkadaşlarım
gördüğünüz üzere eskibi konu
hırtlatmamın sebebi birbirinize girmeniz deildi:)
bazı sorularm vardı
1-runner 2t kaç hp
2-bunlarında silindirleri krom mu?
3-tam olarak ne yakar (ykr olarak)
4-malossi die satılan kitler kaç cclik piston kullanır
5-bu fxr, sp 180 vb. modeller arasında ne fark vardır?? gibi...

bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim
kısmet olursa almaya niyetlendim bitane
hep beraber test edet görürüz kaç yaptıını:wiinkk:

Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde tek kişi 125km den fazla yapıcağına inanıyorum.

Kimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez
bu başlığın ilk sayfalarına bakarsanız (ya da mesajınızın bir altındaki mesaja bakarsanız) veya bütün forumda (özellikle motosiklet modelleri başlığı) bütün 125-150cc kullanıcılarının bunu söylediğini görürsünüz

Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde tek kişi 125km den fazla yapıcağına inanıyorum
ne yazık ki bu bir inanç meselesi değil. ben iki zamanlı runnerı çok kullandım ve düz yolda (düzlüğünden emin olduğum bir sahil şeridinde) 125te kalıyor. belki rüzgar avantajı olsa 130.

vallahi bu muhabbetlere doydum artık, biraz inatçı konuşuyorsam kusura bakmayın ama ben de şu anda kalitesini ispatlamış 100cc bir scooter kullanıyorum ve düz yolda yaptığı hız rüzgar avantajıyla 80! bunu yüksek söylemenin bir mantığı yok. alın işte burda da bir önceki motorum olan burgman'ın verileri var. bakın bakalım son hızı kaçmış:
http://www.bikez.com/motorcycles/suzuki_burgman_400_2000.php

gördüğünüz gibi 400cc ve 32 beygirlik 2000 model suzuki burgman'ın son hızı 120kms. daha uzatmanın mantığı nedir? hala tutup da "valla bence daha hızlı gider" demenin sebebi nedir ki? runner taş gibi bir motordur, bir sıçan kadar kıvrak ve bir mermi kadar ivmelidir. derbi gp1'i kullanmadığım için ayrı tutuyorum ama piyasada iki zamanlı runnerdan hızlı kalkacak scooter bilmiyorum. bir tek italjet var onda da aynı motor var zaten. ama etmeyin eylemeyin yokuş aşağı 160 yapmış olması bu motorun son hızını 160 yapmaz. zaten bu motor 140tan sonra güven de vermiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar