yeni runner'lar 200 cc ve 4 zamanlı kullandım biliyorum düz yolda maksimum hızı 120 km/s... lütfen sallamayın 150+ falan diye...
bi kişi de çıkıp benim runner'ım var şu kadar yapıyor, ya da ben kullandım bu kadar yaptım dememiş.. (ben dedim ama inandıramadım arkadaşları) herkes sallıyor şu motor şu kadar yapıyor bu motor bu kadar yapıyor o zaman runner o kadar yapar diye... sallamayın arkadaşlar ya dylan 130 yapıyo diye runner'ın 140 mı yapması lazım.. kim diyo bunu.. o iş öyle motorun teknik özelliklerine bakarak olmaz.. alır kullanır basarsın kaç yaptığını görürsün yazarsın...
size kullandım, bastım diyorum maksimum hızı düz yolda 120 km/s.. ha yokuş aşağı basarsın görürsün 150 km/s'yi ona bişey diyemem.. ama 200 cc'lik 4 zamanlı yeni runner'ın yaptığı 120 km/s toleransıyla belki 130 km/s'dir...
şimdi size bi tane daha söyleyeyim.. 400 cc'lik vitesli suzuki drz 400 sm ise düz yolda 130 km/s yapıyor.. buna ne diyeceksiniz... kullanmadığınız motorlar için bol keseden atmayın...
2 zamanlı runner epeyce kullandım. düz yolda 125, yokuş aşağı 160a kadar yolu vardı. burada efe gibi "gel de ben sana göstereyim 160ı" demekle olmuyor. artık her telefonda kamera var, çekin 160ı koyun youtube'a görelim. ama yolu da mutlaka net bir şekilde çekin ki düz olduğuna emin olalım. gilera runner gördüğüm en seri scooter! ama en hızlı değil. (bu arada gp1250'yi kullanma şansım hala olmadı, haftaya denicem inşallah)
allah aşkına abartmayalım arkadaşlar, birisi çıkmış "dylan'la çok rahat 140 yapıyorum" demiş. ben yıllarca 400lük burgman kullandım, düz yolda 130u geçmez ama azıcık bile yokuş aşağı olsa ibreyi kapatır. bu arkadaşlar da (örneğin bws ile çok rahat 120yi geçtiğini söyleyen arkadaş) yol azıcık eğimli olduğu için belki farketmiyolardır o yüzden bu kadar ısrar ediyolardır. gerçek anlamda düz ve uzun yolu istanbulda bulmak zor zaten. ama eminim ki runner dümdüz yolda 160 yapmıyor. ayrıca henüz saydığım araçlara binmeden tahmin yürüten marka fanatiği arkadaşlar çemkirmeden söylim, bahsettiğim runner da burgman da canavar gibi makinelerdi. "dostum sen o makineyi bi tamire sok, ben arn125 ile çok rahat 120 görüyorum, runner nasıl 130 diyorsun? dökülmüş senin runner" mesajlarını görür gibiyim..
Kimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez, modıfıyesız normal halde yapıcagı max hız tek kişi iken düzde 90/100km dır yokus olsun ruzgarısz olsun 110 yapar oda belki.
Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde 120km den fazlana inanıyorum.
Kimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez, modıfıyesız normal halde yapıcagı max hız tek kişi iken düzde 90/100km dır yokus olsun ruzgarısz olsun 110 yapar oda belki.
Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde tek kişi 125km den fazla yapıcağına inanıyorum.
bu başlığın ilk sayfalarına bakarsanız (ya da mesajınızın bir altındaki mesaja bakarsanız) veya bütün forumda (özellikle motosiklet modelleri başlığı) bütün 125-150cc kullanıcılarının bunu söylediğini görürsünüzKimse 125cc/150cc çin malı scoterin 120 yaptıgını soylemez
ne yazık ki bu bir inanç meselesi değil. ben iki zamanlı runnerı çok kullandım ve düz yolda (düzlüğünden emin olduğum bir sahil şeridinde) 125te kalıyor. belki rüzgar avantajı olsa 130.Ben kulanmadıgım hale 2t veya 4t runnerin motor özelliklerine bakarak ağırlıgınıda hesaba katarak duzde tek kişi 125km den fazla yapıcağına inanıyorum