Gidon,jant,amortisör için yardım

Öncelikle merhabalar ;Daha önce diski taşladım diye konu açmıştım.Diski orijinaliyle değiştirdim fakat sürtme sesi aynen devam ediyor.Şimdi sormak istediğim şu jantı 1mm kadar sapma yapıyor (komparatörle ölçtüm)
1)Bu sapma sürtmeye neden olur mu?
2)Gidon sola bakarken lastik düz gidiyor fakat sağa ya da sola çekme yapmıyor buradan yola çıkarak amortisör eğer yamuksa bu sese neden olur mu?
3)Lastik balansını aldırmadım o bu sürtmeye neden olur mu?
4)Jant göbeği yamuksa yapabilir mi ?
5)Alt fren merkezi bozuk olup pistonlar geri çekmiyor olabilir mi?yani alt fren merkezi mekanik birşey bozulma durumu söz konusu olur mu
Yapılan işlemler:
Ön teker bilya,rulmanları değişti.Gidonu çekme yöntemiyle düzelttim.Disk değişti.Balatalar değişti.Alt fren merkezi pistonları su zımparası yaptım hidroliği yeniledim
Ne yaparsam yapayım bu ses hep var arkadaşlar
Çare arıyorum şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Jant göbekten yamuk olabilir jant üzerinde ölçüm yapmış mıydın?

Yaptım hocam jant 1mm 8 çiziyor.Ama bu jant göbeği yamuk demek mi onu bilmiyorum

Jantın uç kısmı yamuksa genel bir yamulma olabilir. Disk janta takılıyken yalpa yapıyor mu?

0,02 salgı var ama sonuçta jantla bir dönüyor fren merkezinin ona göre merkezlemesi gerekmez mi?

Bahsettiğin olayı yaşadım gidon düzken teker sağa veya sola bakıyorsa amortisörlerin kelepçelerine baktır ön takımı söküp tekrar takıldığında sorun devam ediyorsa amortisör milin de yamulmuş olabilir fakat motor çok sert bir darbe almadıysa önden kazaya karışmadıysa sanmıyorum kolay kolay yamulacağını bir aracın ani freni sonucu ön tekeri kitleyip motoru durduğu yerde hafif şekilde düşürmüştüm kelepçeler kaymıştı.

Bahsettiğin olayı yaşadım gidon düzken teker sağa veya sola bakıyorsa amortisörlerin kelepçelerine baktır ön takımı söküp tekrar takıldığında sorun devam ediyorsa amortisör milin de yamulmuş olabilir fakat motor çok sert bir darbe almadıysa önden kazaya karışmadıysa sanmıyorum kolay kolay yamulacağını bir aracın ani freni sonucu ön tekeri kitleyip motoru durduğu yerde hafif şekilde düşürmüştüm kelepçeler kaymıştı.

30-40 km ile giderken kaygan zeminde sola yatırdım.Dediğinizi bi deneyeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar