- Konu Yazar
Öncelikle merhabalar ;Daha önce diski taşladım diye konu açmıştım.Diski orijinaliyle değiştirdim fakat sürtme sesi aynen devam ediyor.Şimdi sormak istediğim şu jantı 1mm kadar sapma yapıyor (komparatörle ölçtüm)
1)Bu sapma sürtmeye neden olur mu?
2)Gidon sola bakarken lastik düz gidiyor fakat sağa ya da sola çekme yapmıyor buradan yola çıkarak amortisör eğer yamuksa bu sese neden olur mu?
3)Lastik balansını aldırmadım o bu sürtmeye neden olur mu?
4)Jant göbeği yamuksa yapabilir mi ?
5)Alt fren merkezi bozuk olup pistonlar geri çekmiyor olabilir mi?yani alt fren merkezi mekanik birşey bozulma durumu söz konusu olur mu
Yapılan işlemler:
Ön teker bilya,rulmanları değişti.Gidonu çekme yöntemiyle düzelttim.Disk değişti.Balatalar değişti.Alt fren merkezi pistonları su zımparası yaptım hidroliği yeniledim
Ne yaparsam yapayım bu ses hep var arkadaşlar
Çare arıyorum şimdiden teşekkürler yardımlarınız için
1)Bu sapma sürtmeye neden olur mu?
2)Gidon sola bakarken lastik düz gidiyor fakat sağa ya da sola çekme yapmıyor buradan yola çıkarak amortisör eğer yamuksa bu sese neden olur mu?
3)Lastik balansını aldırmadım o bu sürtmeye neden olur mu?
4)Jant göbeği yamuksa yapabilir mi ?
5)Alt fren merkezi bozuk olup pistonlar geri çekmiyor olabilir mi?yani alt fren merkezi mekanik birşey bozulma durumu söz konusu olur mu
Yapılan işlemler:
Ön teker bilya,rulmanları değişti.Gidonu çekme yöntemiyle düzelttim.Disk değişti.Balatalar değişti.Alt fren merkezi pistonları su zımparası yaptım hidroliği yeniledim
Ne yaparsam yapayım bu ses hep var arkadaşlar
Çare arıyorum şimdiden teşekkürler yardımlarınız için