gfr 125

GKN

slm herkeze
94 mod bi gliera gfr 125 almayı düşünüyorum, 2 motora baktım bakacağım bikaçtane daha var.
motor hakkında daha önce kullanan varsa yada bilgisi olan
yakıt tüketimi
performansı
teknik özellikleri
kullanım konforu
yedek parça bulunurluğu gibi konularda bilgi verebilirseniz sevinirim
birde 2 zamanlı bi motor olması başıma dert açarmı? (kullanım ömrü açısından)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
zamanında ben de çok düşündüm 2 zamanlı bu tarz bir race almayı ama yıpranmış durumdadırlar genelde.
aprilia açısından yurtdışında parça bulunabiliyor getirtebilirsen, ama gilera da daha sıkıntılı bir durum parça konusu.
eğer motor iyi durumdaysa performans açısından gayet iyi motorlar. 180kmh civarı max hıza ulaşabiliyor bu türler. fakat 2 zamanlı olmasından dolayı benzini fazla tüketiyorlar ayrıca benzine karıştırman gereken 2 zamanlı motor yağı da ayrı bir maliyet(bu yağ motordaki bir hazneye konulup ordan motor tarafından çekilerek kullanılıyor). sesleride biraz kötüdür ayrıca.
sonuç olarak: hem sesi hem yakıt maliyeti açısından yolda pek kullanışlı olmaz diye düşünüyorum, daha çok pist motoru gibi duruyorlar.

aga harika motor baktım ben.. eğer temiz kullanılmışsa al derim yani :)

Dostum makinaya bende baktım hakkaten güzel ama biraz ağır duruyo bu gövdeye 125 yetermi orası biraz düşündürücü...

Walla bence 125 yeter ama motoru temiz olan makina yı nerden bulcan???

İlk önce gilera nın türkiye distirbitörüne bi mail at veya telefon et. Bu makinanın parça operasyonunu yapabilecek durumdalar mı. Eğer ki distirbütör firma yedek parça desteği veremezse senin için çok zor olur.

Dostum makinaya bende baktım hakkaten güzel ama biraz ağır duruyo bu gövdeye 125 yetermi orası biraz düşündürücü...

Bence de biraz ağır görünüyo 125 cc yetmeyebilir.Hemen toparlamaz bide buna yıpranma payını koyarsan bence pek iyi olmaz farklı bişey düşün

dostum gfr benim 2. motorum bende zamaninda inter moto nun gumrukte el konulan motorlarindan almistim..sanirim bu motorda o zamandan kalma ..ben aldim..15000km kullandim ve hemen sattim..oncelikle soyliyim bu tip motorlar cok devirli olduklari icin cabuk motor yerler..gerci ben hor kullanmamistim ..(alan arkadas cok dua etmisti..)sanirim 20000~30000km arasi piston falan degistirmek gerekir..
yani ben tam zamaninda basima is acmadan sattim..:)
performans olarak sorarsan ben gayet memnundum..7000 devirden sonra turboya geciyor yani cift karburator devreye giriyor ok gibi firliyor..hiz konusunda seni yolda birakmaz yanliz 2 kisi binince yerle alt granaj arasi 10 cm falan kaliyor..yani kasislerde kesinlikle cok dikkatli gecmelisin..benzin tuketimi 2 zamanli oldugu icin biraz yuksek ama performansini dusunurse benzini onemsemiyorsun..gosterisi super,yanliz sesi berbat eger 4 zamanli motor sesi ararsan bulamazsin,gelelim yedek parcaya bu motorlarin distiributoru inter motoydu bu firma uzanlarin firmasiydi devlet el koyduktan sonra kim nerden nasil buluypor parcalarini bilmiyorum,bu sinifta en kalite aprilla 2. olarakta gilera gelir..benim fikrimi sorarsan gosteris icin alacaksan al koy bi koseye ama binmek icin motor alacaksan,honda cbf 150 derim.yada racer tarzi cbr 125 al derim..94 model gfr ye kurus vermem..basina is alirsin..mutlu ve motor dolu gunler dilerim.dostum..

İşte bilgili bi arkadaş... görünüme aldanmaa benceee boşwer gitsin.. al bi aprilia rs 125 :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
İşte bilgili bi arkadaş... görünüme aldanmaa benceee boşwer gitsin.. al bi aprilia rs 125 :)

aprilia nın tek farkı parçalarının avrupada daha kolay bulunuyor olmasıdır. yoksa ne kalite ne performans olarak bir üstünlüğü yok.
almaman taraftarıyım ama illa böyle bir motorda karar kılmışsan tabiki aprilia rs125 derim yakın fiyat sözkonusuysa. hiç değilse çabuk tükettiği piston yatak sekman takımı (rotax üretimi) almanyada 250 euro gibi bir fiyata bulunabiliyor. hatta komple çıkma rs 125 motorları bile bulabiliyorsunuz 300-500 euro arasında

Moderatör
Konuyu yeni gordum googLe da aratirken.. OnceLikLe gilera da cift karburator yoktur.. 125 cc'Lik bir motora kim cift karburator koysun hatta niye koysun.. Turbo sisteminde motor bLogunda gaz sIkI$Ir ve Turboya gectiginde sIkI$an gaz egzos iLe di$ari atiLir.. Bu da motorun ivmeLenmesini koLayLa$tirir. Evet 7 bin devirde otomatik Turboyu acar..
Cok yakar evet ama 600 Bir SS kadar yakmiyor. 6 YTL'ye iki zamanLi motor yagi koydugunuzda 6 ay yag gerektirmez.Bakimli ve temiz bir GFR 125 600 SS ile bi nebze de oLsa boy oLcu$ebiLecek bir modeLdir. Parca sorunu evet dert.. Fakat arayinca hic ummadik yerlerden parcaLarini buLabiLmek mumkun.
125 cc 33 Hp bir motor. Ben alirken her zaman gittigim tamircime sormu$tum.. ELinde 2 tane daha giLera topLayabiLecek kadar parca oLdugundan hic dusunmeden aLmi$tim.. Egzos sesi seni tatmin etmeyecektir.. Benimde tek derdim bu. Ama gaza asiLdiginda cikan kLasik iki zamanLi egzos sesine ragmen hizLanmasi yoL tutu$u oLdukca tatmin edicidir.. Sanirim yeterLi bu kadar biLgi :)

Bu arada piston segman'i 75 YTL.. Tabi orjinaL'i degiL :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar