Gerçektende Motorcuyu Adamdan Saymıyorlar

:pr:Arkadaşlar Pess Doğrusu Yaw Arakadaşlan İşe Gidiyorduk. Ve Bizim İş Yerine Giden Bi Yol Var Düz Bi Yol Neyse Gidiyoruz Yavaş Yavaş ( ARKADAŞIN MOTORUNU BEN KULLANIYODUM ) Tam Önümüzdende Bi Araba Geliyo Bi Baktım Adam Sinyal Yakmadan Sağa Kırdı Sağ Taraftaki Yola Girecek. Birden Dönünce Bende Mecburen Acil Fıren Yaptım Durduk Yani Çarpışmadık ALLAHTANKi Fazla Hızlıda Gitmiyodum ÇOK Şükür. Sonra Şoför Aşşağıya İndi Dedim Kardeşim Körmüsün Önünde Ben Varım Ve Sen Sinyal Yakmadan Birden Direksiyonu Sağa Kırıyorsun ? Polis Çağırimmi Dedim. Neyse Adam Diyoki Pardon Dalmışım Görmedim Özür Dilerim Neyse Salladım. YAni Adamın Dedikleri Boş Halbuki Bİzi Adamdan Saydığı Yok ! Pes Doğrusu Pess Vallahi Acayip Sinirlendim

Bu forumda okuduğum kaza yazılarının birçoğu senin başına gelen gibi gelişmiş. Bunu önlemenin iki yolu var:

1. Hiçbir aracın sağından geçmeyeceksiniz ve sağında kalmayacaksınız.

2. Görünür olacaksınız. Fosforlu yeleklerden giymek şart.

GKN

Bu forumda okuduğum kaza yazılarının birçoğu senin başına gelen gibi gelişmiş. Bunu önlemenin iki yolu var:

:cat::cat:
güzel bi nokta yakalamışsın..

iYiDe Ben Zaten Kendi Şeridimden Gidiyordum Adam Diğer Taraftan Karşıya Bakıyorsun Ya Tam Önünde Geliyo Zaten O Yol Benim Yani Anlatmak İstediğim Ben Adamın Tarafından Gitmiyordum Adam Birden Benim Yoluma Girdi. Anlatabildim Mi ?

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
istanuldaysan ne sağına ne soluna gireceksin her an tetikte olacaksın geçmiş olsun

Ben de bugün taksiden atlayan adama giriyodum :p Sağdan gitmemek lazım :)

iYiDe Ben Zaten Kendi Şeridimden Gidiyordum Adam Diğer Taraftan Karşıya Bakıyorsun Ya Tam Önünde Geliyo Zaten O Yol Benim Yani Anlatmak İstediğim Ben Adamın Tarafından Gitmiyordum Adam Birden Benim Yoluma Girdi. Anlatabildim Mi ?

Sen kendi yolunda ilerlerken karşı yönden gelen araç senin sağındaki ara yola girmek istemiş sanırım.

o şoför arkadaşa dormak isterdim.. motor yerine kamyon olsaydı acaba dalarmıydı ????

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bu İstanbul için yaşanabilecek en basit olaylardan birisi. :) Geçmiş olsun tabi de, biz burda neler çekiyoruz neler...

o şoför arkadaşa dormak isterdim.. motor yerine kamyon olsaydı acaba dalarmıydı ????

::plus1::

Ayrıca hiç bir özür gideni geri getirmiyor. Daha beteri bir hatlı minibüs tarafından bana yapılıyor adam durduk yere birden tam sol yaptı, benim ve artçımın omzunu sıyırarak geçti. Peşine düştüm önüne geçip durdurdum, pardon diyor:pr: Pardon gideni geri getirmiyor adam gibi araba kullan dedim devam ettim yoksa kaskla kafa atmak geldi içimden bide polisle uğraşmak istememdim. Sabah Sabah.

Şu kör nokta denilen olay ÇOK ÇOK ÇOK önemli. Bir aracın kör noktasından, şeytandan kaçar gibi kaçmak lazım!!!
Ayrıca Taksi, Otobüs ve minibüs. Bunlardan uzak duracaksın, veya her an tetikte olacan.

Bende motorcuyum fakat bazı motorcularda uçak kullandıklarını , araçların üzerinden uçabileceklerini sanıyorlar . Kavşakta ışıklarda arabamla durmuşum en önde ve en sağda yol epeycede geniş sağa döneceğim sinyaller açık yeşil yanmasını bekliyorum . Derken kafasında beyin taşımayan bir motorcu sağıma kaldırımla arabamın arasına girdi sinyal minyal bişe vermeden (versede o curcunada pek dikkat edilmez )ışık yandığında hızla sola döndü . ( Altındaki motor bişeye benzese diyeceğim hızına güveniyor falan ama yok ) bende ışıkla fırladım bu salak arabamın altında kalıyordu . Şimdi bu kesin demiştir ya diğer araçlar motosikleti adamdan saymıyor... Motorda kullansak arabada , karşıdaki insana saygı göstermiyor ve kurallara uymuyorsak bize veya bir başkasının başına her iş gelebilir.

Motor kullanir iken, ne kadar araba gibi kullanirsak o kadar daha guvenli oldugumuz kesin. Ama tabii trafikte kim oyle kullanirki o da baska :)

Gecen gun benide bir kamyon kendisi ile kaldirim arasinda sIkıstırdı, ama adamin bir sucu yok, dalmis gidiyor. Olur boyle seyler :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen iyiki de polis çağırmamışsın.EHLİYETİN OLMADIĞI İÇİN zararlı çıkan sen olacaktın.hatta şanslısın ki arabaya çarpmamışsın,işte o zaman başına ne işler açılırdı tahmin edemiyorum.bence sen iyisimi ehliyet alıncaya kadar trafiğe çıkma.

Motor Sürmek Dikkat Gerektirir Her Zaman Olağan Üstü Konulara hazirlikli Olmak Zorunda MotorSiklet Kullancisi.

gerçekten de kaza olduktan sonra kimin kusurlu ya da daha fazla kusurlu olduğu sadece parasal boyutta önem taşıyor.
o yüzden yapılması gerekenler basit:
1- Bahanesi ne olursa olsun şayet yürüyüş hızından daha hızlı gidiyor isek (bu da 15 km/h sürat ve üzeridir) hiçbir aracın sağında solunda ve çapraz arkasında bulunmayacağız.
2- Sıkışık trafikte aralardan güvenlice geçebiliriz ama olmadığı takdirde önümüzdeki aracın sağ ya da sol lastiği hizasında ve olabildiğince takip mesafesine uyarak sürüş yapacağız.
3- Hiç bir koşulda kavşaklara yaklaşırken (kavşak sadece dört yol ağzı değildir anayola birleşen bi tali yolda kavşak oluşturur) muhakkak şerit değiştirmeyecek, kavşağın olduğu istikametteki şeridi kullanmaktan kaçınacak ve bu noktalara yaklaşırken sollama yapmayacağız.

Bu kurallara uyulduğu müddetçe kimse o geldi üstüme kırdı demek zorunda kalmayacaktır emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar