gerçek bir tasarımcı ve VOXAN SUPER NAKED

Philippe STARCK en beğendiğim gerçek anlamlı tasarımcılardan birisidir.Geçenlerde nette onunla ilgili bi okuma yaparken,Voxan firması için tasarladığı naked tarzı motosiklet olduğunu görüp araştırdım ve bir kaç resmi Photoshop'ta derleyip sizinle paylaşmak istedim.özellikle bu tarzı sevenlerin ilgisini çekecek,minimal detaylarıyla etkileyici bir tasarım olduğunu düşünüyorum.tabi yorum sizin..

v1rp4.jpg

v3da3.jpg

v5dg2.jpg

bu fotoğraf favorim;
v4rh4.jpg

ve ufak bir detay;
v7ea3.jpg

Çok etkileyici ve sıradışı bir tasarım binmek pek güzel olmayabilir ama izlemek çok zevkli. :)P )

ilginç. :) ama güzel duruyor koltukta sıkı durmak lazım yoksa kötü olur :p

geleceğin motorları böle olcak derlerdi eskiden. :)

kafa grenajı çok düz olmuş bozmuş bence ama tasarımcı ne düşündüde oyle yaptı allah bilir

böyle bir motosikletimin olmasını çok isterdim. İyi tasarımcılar böylesine fark atıyorlar işte, minimalist işleri çok seviyorum.

yeni ürünler her zaman ilgi görür ve muhteşemdir.göz alışıncaya kadar. bence çok abartı olmuş.
sürüşü izlemek kadar zevkli olmayabilir....

Şimdi herkes iyi demiş ama doğrusu ben hiç beğenmedim::arrow::
Bunu bana bedava verseler anında satarım be.Utanırım binmeye:farao:
Kızmayın ama paylaşım için sağolun:rendeer:

1.bu motor bizim yollara gitmez.ordaki amortisör 2 ay dayanmaz.
2.bu motor hiç bir yola gitmez,alttaki o amortisör işe yaramaz.yani amortisör aşağı yukaru hareketi kontrol eder,bu önden arkaya duruyor,ki çarpma etkisi mi yumşayacak.üstelik suyla devamlı temasdan dolayı pas yapar.
3.artcı yeri yok bunun.
4.orta sehba yok.
5.koruma demir yeri de yok galiba:
6.buna ne topacase takılır nede başka çanta.depo üstü çanta da durmaz ya bunda.
sonuç:
bu motor yollar için değil de sanki tamamen konsept bir tasarım gibi geldi bana.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum sen alma, ben verseler alırım :)

hoşuma gitti şekli şemali..

yalnız sağında solundaki haç işaretleri ne onu çözemedim..

Son düzenleme:
Bence çok marjinal bir tasarım... Ben beğendim ancak böyle bir motosiklet ile trafiğe çıkmak iyi olmaz sanki... :)

Çok farklı ayrıntılar var...

dostum sen alma, ben verseler alırım :)

hoşuma gitti şekli şemali..

yalnız sağında solundaki haç işaretleri ne onu çözemedim..

o bir haç değil asfalt meleği;plus işareti + ya da sadece x ..hatta sanırım daha çok ikincisi gibi ve sanki tasarım yaptığı firmaya atfen kullanmış ;malum firma adı Voxan..ve logosuna bakınca x harfi biraz vurgulu düzenlenmiş.herhalde ona göndermedir diye düşünüyorum:wiinkk:

yorumlar farklılık göstersede ortada bir gerçek var;temel tasarım kurallarından birisi olan "form,fonksiyonu izler.." temrini burda biraz yer değiştirmiş..ama bu da zaten bazı tasarımcıların özellikle yaptıkları bi şey;fonksiyonu forma yendirmek..kullanılmaz diyemez kimse bence motor için ama kullanışlı veya fonksiyonel de demek zor sanırım..:cat:

yazan herkese teşekkürler ve kazasız belasız sürüşler..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar