slm ark.lar istanbulda bende kendi çapında bir motosiklet kullanıcısı olarak kurye arkadaşlardan çok şikayetçiyim. hepsi olmasada birçoğu yolda çok rahatsız edici hareketler yapıyor sağdan tıngır mıngır giderken bu esnada sol tarafta arabalar varken motorla araba arasından sanki tabakaneye bişey yetiştiriyormuş gibi dalanlar mı dersiniz yoksa yolda yanınızdan teğet geçenler mi dersininiz yani hiç gerek olmayan hareketler bunlar hem kendini hemde dğer kişiyi tehlikeye atacak kadar ne götürüyosun bu kadar anlamıyorum sonra da bu ve başka sebeplerden dolayı 4 tekerlilerin de hiç saygısı kalmıyor bizlere. motorun kendsi zaten potansiyel tehlikeyken birde bu kadar extraya hiç gerek yok bence. saygılarımla.
kusura bakmayın ama ben de katılıyorum. istanbulda motorculara gıcık kapan saygı göstermeyip yok sayan sürücülerin çokluğunun en büyük sebebi kurye ve yemek dağıtan motorculardır. sonuçta çevrene saygı göstereceksin ki çevren de sana saygı göstersin. kaldırımda yürürken bile motosikletli biri tarafından ezilme tehlikesi geçiriyoruz. otomobil kullanırken de her köşeden bir kurye ya da pideci fırlıyor. hangisi kollayacağımı şaşırdım.
bi de bilinçsiz motosiklet kullanıcıları var tabi. ben zaten hala acemi acemi sürekli dört tarafımı kollayarak sürmeye çalışıyorken, dün akşam büyükdere caddesinden ayazağa sapağına yaklaşık 50km/h hızla saptım ve sağ şeridin sağında olmama rağmen benim de sağımdan şimşek gibi bir scooter geçti. üstelik sürekli korna çalarak ve üzerinde kaskı bile olmayan 1 sürücü + 2 artçısı vardı (gurup sex gibiydi :queen

. daha tünele giremeden arkadaşlar yok oldular zaten. ama ödüm patladı çünkü sürekli aynaları kontrol etmeme rağmen yaklaştıklarını bile görmemiştim. o anda yarattıkları panikle benim sola araçların arasına kaçmama sebep olabilirlerdi ya da ben nasıl olsa serbest diye daha sağa geçebilirdim ve bana arkadan çarpabilirlerdi.
lütfen makul ve mantıklı kullanalım arkadaşlar... :rendeer: