Shrieker
Kasıt aramana birşey demiyorum. Yada kasıtlı olduğunu düşünenlere...Ben düşünmüyorum. Ancak yazılanları sende okudun dimi? Şike nedir ya?? Nasıl yani?
Bak tamam onları geçiyorum, yabancıların Kenana muamelesini de anlıyorum, sonuçta medya işin içine girince biliyorsun herzaman abartı ve haksız eleştiri olur. Yani evet Kenana da zamanında haksız eleştiriler yapıldı. Ama bu bizim de aynı şeyi yapmamızı gerektirir mi? Tamam doğrudan düşüncen "kasıt" olabilir. Ama öyle bir şekilde yazanlar varki...Yazdığını savunmasını bilmeli bir insan.Ortalık çocuk parkına dönmüş resmen.
Hem yardımcı olanlar konusunda da sana katılıyorum. Yani ilk başta ona yardım eden 2 kişi gördüm ve çok sinirlendim. Ama belki de kamera çekmiyordu ve Kenana yardım eden daha önce harekete geçmişti belkide. Yada oradaki görevliler de Kenan yerine Laverty'yi tercih ettiler bir anlığına taraflı düşünerek. Belki de Laverty'yi destekliyorlardı. Ama bunun konumuzla ne alakası var dimi? Yani 1-2 saniye içinde kafasına göre yardıma koşan görevlilerden kimi sorumlu tutabiliriz...??
Pirro hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz, yanlış anlamışsın. 2006 daki olayı da öğrenmiştim zaten. Ama o olay Kenana özgü bir şey, bu büyüklüğü herkesten beklemek doğru olmaz. Ki zaten 2miz de Pirronun bilinçli olarak yapmadığını düşünüyoruz. Adam o sırada neler yaşamış-düşünmüştür kimbilir. Ama ona da laf ediyoruz...Dediğimiz gibi mesafe uzun olsaydı belki biraz daha tartışabilirdik olayı. Ama okadar kısa sürede nasıl karar versin adamcağız, zaten gördüğü sahnedeki şaşkınlık ona yetmiştir.(Bu arada benim bildiğim 1 çizgi olur, yarış o çizginin arkasında başlar ve o çizgiyi geçince biter.İmola da neden bitiş çizgisi başlangıç çizgisinin daha gerisinde??)
Benim demek istediğim ama sonrada vazgeçtiğim şey de, olayda bence kasıt veya sinsice planlanan birşey yok. Ha Lavety çok iyi niyetli bir insan da demiyorum. Olayda büyük aptallık var. Geçmesinin neredeyse imkansız olduğu yerde şansını denemesi yanlış birşey ve bu birçok yarış sporunda olduğu gibi incelemeye alınmalı. Yani alamıyacağın bir viraja girerek veya herhangi bir şekilde diğer yarışçılara tehlike yaratıyorsan bu durum incelemeye alınır. Öyle kafana göre davaranamazsın yarışlarda. Bunun en güzel örneğini F1 takip edenler Montoya'dan bilirler. "Ooo bu adam çok hızlı, süper..."felan diye övüyorlardı. Ama adam 2-3 yarışta bir kendisiyle birlikte başkalarını da yarış dışı bırakıyordu.Çünkü bam güm heryere çarpıyordu...Tabi bazı cezalar aldı ve bana göre çok daha ceza verilmeliydi. Diğer yarışçılar bilmiyor mu son gaz gitmeyi?? Öyle kafana göre istediğin şekilde yarışamazsın dimi... Bu yarışta da bu durum oldu bence. Ki birçok yarışta sürücülerin kendilerine hakim olamadığını, aptalca şeyler yaptığını biliyoruz. Futbolcular bile kendine hakim olamıyor, ortalama 250km hızla giden bir yarışçı da aynı hataya düşebiliyor sıklıkla. Ama sonucuna-cezasına da katlanmalı.
Tabi dediğim gibi kasıt da olabilir, kendi düşüncendir. Benim kızdığım nokta yazmasını konuşmasını bilmeyenlere. Bir de eminim ki burdakilerin çoğu olayın içinde kenan olmasa, yada farklı bir pozisyonda olsa çok farklı şeyler yazardı. Burada ve "diğer" yerlerde okuyorum, adam diyor yarış boyunca laverty'ye küfrettim bilmem ne yaptım felan...Ya arkadaş ezikmisin sen neden rakibine küfrediyorsun? Kenan ne yaptıysa o da aynısını yaptı. Hatta Kenan hataya zorlamak için resmen Laverty ile oynadı. Tam tersi de Silverstone da oldu. Bunlar normal. Ama yarışın sonundaki olay dediğim gibi incelenip karar verilmeli. Yarattığı tehlike konuşulmalı, sadece sonuç değil. Ayrıca gelip de özür dilememesi(yad ben kaçırdım) çok ayıp gerçekten. İşte buna çok kızıyorum.
Bir de "olan Kenana oldu" diyenleri anlayamıyorum. Laverty niye düstü? 5 puan farka rağzı olmadığı için. Ama 5 olmadı da 4 puan fark oldu. Yani illa ki sonuca bakcaksak Kenana birşey olmadı.Yoksa bende istiyordum Laverty düşsün Kenan garantilesin diye ama normal şartlarda beklenen bir sonuç olmadığı için hayal kırıklığına uğramış gibi davaranmıycam.
Birde bazı arkadaşlara WTCC yarışlarını izlemelerini şiddetle öneriyorum.
(kenanın olayı anlatışını bende gördüm)