Gece Gece motor Alacakaranlık kuşağı.

Yola çıkarmıydınız ?

• Kullanılan toplam oy
    50
Selamlar bugece yaşadığım tamamen benden kaynaklanan saçma sapan bir hadiseyi paylaşacağım. Ciddiye alınacak bir hadise değil vakti olan cevaplasın eğlenceli bir muhabbet olsun.

Gündüzden plan yapılır gece rodaj için yol yapılacaktır. İlkez gece sürüşü yapılanacaktır. Arkadaşlara duyurulur cevap gelir program yapılır. Sonra işler aniden ters gitmeye başlar, önce kaskın vizörü sıkışır bir türlü çıkmak istemez (dark visor). Gıcık olunur, 10 dakika uğraşılır vazgeçilir. Sonra diğer kask akla gelir :)

Giyinilir kuşanılır (gece diye dahada özen gösterilir, sırtlık takılır deri ceket giyilir) o sırada hafif bir boyun çıtlaması yaşanır (acaba çıkmasam mı denir içten içe). Velhasıl dışarı çıkıp kat otoparkın yolu tutulur. Motorun yanına gelinir fakat ön tekerdeki U kilit bir türlü açılmak istemez oda sıkışmıştır ::ranntign 3-5 dakika onla uğraşılır bu sırada iyice ter basar, neyse kilit sonunda açılır. Motor çalıştırılır, çıkışa yönelinir bariyerin önüne gelinir, kart okuyucuya kart uzatılır. Fakat oda nedir alet tepki vermez kapı bir türlü açılmak istemez :pr: . Bekçiden yardım istenir adamcağız türlü yöntemler dener kart bir türlü görevini yerine getirmek istemez ::153:: bekçide anlam veremez tam o sırada telefon çalar buluşulacak arkadaşlardan telefon gelir. Çok geç kaldığımı artık daha fazla bekleyemiyeceklerini kibar bir dille dile getiriler peki denir telefon kapatılır. Bu sırada bekçi kendi imkanlarıyla kapıyı açmıştır :) Artık ikna olunmuşdur, bugece benim yola çıkmamam gerekiyor. Bekçiye "- hocam kapa kapa bu işte bir hikmet var motoru geri koyacam ben" denir adam hem güler hem hak verircesine onaylar :mrgreen:

Bir eğtimen abim içinde kötü bir his oluştuysa binme bu merede çıkma yola demişti sözüne uydum çıkmadım. Siz olsaydınız ne yapardınız, bukadar işler ters gittikten sonra hala çıkıp kafanıza göre turlarmıydınız yoksa benim gibi mi davranırdınız. Varsa başınızdan geçen bu tip anılar paylaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Açıkçası Ben Çıkardım, Ama Siz Doğrusunu Yapmışsınız Çıkılmaması Gerekir Bütün İşler Ters Gittiğine Göre o İşte Bir İş Vardır :cat:

bende çıkmazdım hem rodaj için geceye ihtiyaç yok güneş tam tepede olmasın yeter sabah 6 7 akşam 7 8 arası yeterli olur bence

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bende çıkardım bir kere çıkmaya karar verdiysem ne olursa olsun vazgeçmem sonra içimde kalır çünkü :)

aklında olsun;
kapalı otoparların bariyerlerinin 30 - 40 cm gerisinde yerde dikdörtgen bir kesiklik göreceksin, onun altında sensör vardır.
sensörün üzerinde bir araç durmadan kartını okutsan da bariyer açılmaz. çoğu bekçi de bilmiyor nedense bunu.
işin kötüsü çıkışta bariyeri başka bir şekilde açtırsan da sistem kartını çıkarken okumadığı için girerken de sensörün üzerinde dursan bile giriş bariyeri açılmaz, çünkü bilgisayara göre sen zaten içeridesindir.

ben senin yerinde olsam sadece gezmek amaçlı çıkıyorsam eğer, ne geceleri ne de yağmurlu havalarda şimdilik yola çıkmazdım.
iyice trafikte pişer, sonra çıkardım.
gece yollardaki hataları görmen zorlaşır, herkes işten güçten çıkıp günün stresini trafikte attığı için sapık gibi kullanan çok fazla, onlarla başetmek de ayrı bir stres faktörü, kısaca keyifli bir sürüş olmama ihtimali çok yüksek.
geri dönüp iyi yapmışsın.

Acil bir iş olmazsa veya önceden gittiğim bir yerden dönmek gibi bişey yoksa gece çıkmamaya özen gösteriyorum.
Evet. Serin oluyor. Rahat oluyor. Ama Görüş mesafem azalınca huzursuz oluyorum. Hafta sonları sabah gün ağarırken çıkarım bazen. Çok keyifli oluyor.

Gitmeyivermen iyi olmuş dikkatin zaten dağılmış her ne kadar sorun hissetmesen de ;) zaten gece yanlayan dolu ülkemiz apaçi krallığı :queen:

Gece yolculugu sürmesini bilirsen iyidir sürülmemesi gereken zaman ögle vakitleridir ideal zaman ise akşam üstü günesin hafif hafif kayboldugu vakitlerdir

Hocam bizim buralarda bu kadar çok aksilikle karşılaşana cenabetmisin falan derler :pl: Bence sen İlk önce güzelce bir banyo yap sonra motoru güzelce bir yıka bir daha ki sefere besmele cek ewden oyle cık .. şaka bir yana doğru karar vermişsin gece sürüşü gerçekten tehlikeli ama hava serin olduğu için ve trafik olmadığı için rodajda çok iyi oluyor

MCV

Bazen böyle üstüste gelebiliyor terslikler.İyi yapmışsın çıkmamakla.Fazlada zorlamamak lazım...

detaya çok takılmazdım çıkardım

Belkide yolda hayatının aşkı ile tanışacaktın yada Alahaddin cini denk gelecekti 3 dilek hakkı soracaktı :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ne bileyim bana absürd geldi herşeyden bu şekilde mesaj çıkarırsan ohoo

Loto oynadın para çıkmadı
Ya çıksaydı olsun oh çok şükür tutsaydı şimdi mafya peşimde olabilirdi para için milletle papaz olcaktım ohh iyiki çıkmadı düşüncesi gibi geldi söylediklerin birşey yapacaksın sadece hayattaki küçük nüansları dikkate alıp vazgeçiyorsun.

Çıkmadın birşey olup olmadığını bilmiyorsun ama evde elektrikte çarpabilirdi bu riski kabul etmiş oldun.

En sakin aktivite adamlar kahvede okey oynuyorlar çatıdan inek düşüyor (Gerçektir google da ara bak habere!)

Hayatın gerisinde kalma müslüman yıllık izninde otel rezervasyonu yaptırmış olsaydın yine gitmeyecek miydin ? :cat:

Asla çıkmazdım. Bu kadar aksilik üst üste geliyorsa vardır bir hikmeti.

ben olsam gece yola çıkar, ertesi günde sorun çıkartan ekipmanların sorunlarını hallederdim.
ilahi milahi uyarı diyecek olsaydık motora binmez evde dört duvar arasında otururduk zaten.

Son düzenleme:
Bukadar şeyin üstüne,

Yola çıktım bir baktım ön lastik kopmuş , tek teker gittik 10 km deseniz şaşırmazdım :)

İyi olmuş çıkmadığınız. Hem terlemişsiniz , havada soğuk , hasta falan olursanız 1 hafta binemezsiniz . Bu daha kötü :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar