Öncelikle geçmiş olsun.
Olacak olanı söyleyeyim (Bu konuda tecrübeli birisi olarak);
Kadın sadece senin motora çarpmamış, başka bir araca ve bahçe duvarına da çarpmış.
Yani, sen, kadına, alkol kontrolü yaptırmamış olsan bile, polisler yapmıştır, ki, yazdığına göre kadının alkollü olduğu bariz bir şekilde belli.
Sana ne olacak:
Polis, bir kaza tutanağı tutup sana vermiştir, kadının, zorunlu mali mesuliyet sigortasını arayıp, nasıl hareket edeceğini sorarsın (Sigorta "Motoru getirin, biz yaptıracağız" ya da "Siz motorunuzu yaptırın, faturayı bize gönderin" ya da "..... servise gidin, bizim anlaşmalı servisimizdir, motorunuzu oraya yaptırın" diyebilir)
2-3 ay içerisinde sigortadan paranı alıp, servise verirsin.
Kadına ne olacak?:
Tek kelime ...oku yedi,
a) Senin motora ve bir araca çarpmış ve bu iki araçta park halinde, zaten alkollü olduğunda %100 suçlu.
Mali mesuliyet sigortası, O'na öyle bir fatura çıkarır ki; bir daha alkollü araç kullanmaya tövbe eder.
Serviste, masrafları çok şişirirler, motorun ve arabanın ne sorunu varsa hepsini de giderirler (Kaza nedeniyle olmayanlar da dahil)
Ben, 2007 yılı Ağustos ayında kazaya karıştım, 2008 Ocak'ta tazminat mektubu ve ÖDEME İHTARNAMESİ geldi, 92 Model opak beyaz Opel'in 2 kapı sacı ve bir arka tamponu için 2.650-TL ödedim.
b) Ehliyetine 6 ay süreyle el konulur, yaklaşık 700-TL (Alkolden dolayı) ve 115-TL (Trafiği tehlikeye atmaktan dolayı) ceza yer.
Eğer 5 yıl içerisinde tekrar alkollü yakalanırsa, katmerli bir para cezası yer, mahkemeye çıkar ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulur.