Garajda İki Motorunuz Olsa [Fren Tekniği Anketi]

Motorlardan hangisini alıp yola çıkarsınız?

• Kullanılan toplam oy
    165
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Son zamanlarda fren konusunda genç ve acemi üyelerimizin kafa karışıklığı ve bilgi kirliği yaşadığını gördüm, en kısa zamanda site yönetimi olarak bu konu hakkında bilgilendirici bir makale, video vs foruma sabitlemeyi düşünüyorum.

Fakat öncesinde bir anket olarak bu soruyu sorup sonuçları değerlendirmemiz de gerektiğini düşündüm.

Neyse sorumuza geçelim;

Diyelim ki garajınızda iki tane motor var, ikisi de birbirinin aynısı. Abi kardeş ya da baba oğul aynı motordan aldınız mesela, her neyse çok önemli değil.

Tesadüf bu ya bu sabah hemen uzun bir yolculuğa çıkmanız lazım, bir baktınız motorlardan birinin arka freni, diğerinin de ön freni tamamen arızalı.

Acilen de yola çıkmanız lazım dedim ya, bu iki motordan hangisini alıp yola çıkarsınız?

Ön freni sağlam olan mı?

Arka freni sağlam olan mı?

Son düzenleme:
Eğer 20 nin üzerine çıkmayacaksam arka freni sağlam olanı. Diğer türlü eğer ikiside olamıyorsa ön de idare eder.

arka fren sağlam ise, motor freniyle birlikde yüksek hızlardada hızlı bir şekilde durdurabilirim.

Motorunuzun hangi freni arızalı ise önce onu tamir edersiniz, ondan sonra nereye gidiyorsanız oraya gidersiniz.

Hangi frenin daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorsanız "ön fren daha önemlidir. konu kilit" yapın geçin.

Kaş yapayım derken göz çıkarmak dedikleri bu oluyor sanırım...

Mecbursak on fren saglam olani.Merbur degilsek tamirciye.Arka freni bozuksa motor freninde yardim alinir.On fren yoksa motor durmayacaktir.

oy vermek güzel seçim ön fren tabikide geri geri gidebilseydik arka fren derdim.

Bir kişi haricinde kimse arka fren dememiş, ön fren diyenler neye istinaden ön fren dediklerini bir açıklayabilirler mi acaba

Ön fren,

Ön fren herzaman durmak için arka ise yavaşlamak içindir,en basit anlatımı bu

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
asfaltta kullanacaksam ön fren, toprak yolda kullanacaksam arka fren

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir kişi haricinde kimse arka fren dememiş, ön fren diyenler neye istinaden ön fren dediklerini bir açıklayabilirler mi acaba
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/149289-once-arka-fren-mi-once-on-fren-mi.html
burda fazlasiyla tartisiliyor

Frenlerden biri arızalıysa zaten hız yapmayacağım demektir. Bu durumda virajda ve yokuşta kalkışta avantaj sahibi olmak için arka freni sağlam olan motosikleti alırım.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
motoru durduran şeyin ön fren olduğunu bilmiyor musunuz sahiden ?

Soru fena zorlama olmuş. Hangi motosikleti zorunlu olarak süremezsiniz diye sorsanız belki bi seçim yapılabilir. Freni yaptırmak için tamirciye kadar arka freni sağlam olan motorla gitmeyi tercih ederdim. Sonuçta tin tin gitmek lazım. E arada bi yokuşda ışıklarda durmak falan icabederse ön frenle tutmak dert olur motoru. Başıma gelmişti acemiyken. Solda çukkur olan bi yolda yokuş yukarı motorla ışıkda beklemek zorunda kaldım. Sağ ayağı frene atamıyorum, çünkü solda ayağı koyacağım yer yok. ön fren yetmedi , Haydaa kaymaya başladı motor. Hop bırakıverdim debriyajı küt istop ettik. Hemen arka tekerlek kilitleyip tuttu yolu. O şekilde kurtarmıştım. Şimdi de aynı duruma düşmemek için arka freni sağlam motorla, "tamirciye kadar" giderdim. Yani "Hemen uzun bi yola" hiç bir şekilde çıkmazdım.

Mümkünse arka freni sağlam olan olan motordan söküp, bozuk olana takarım :) En iyi fren ön/arka birlikte yapılan frendir.

Peki arka fren diyenler neye istinaden arka fren dediklerini açıklayabilirler mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar