LS2'nin motoGp'de bile kullanılabilecek kalitede modelleri yok değil. Ama bizim ülkedeki genel ls2 standartı çok düşük. Sırf ceza yememek için alınan kasklar neredeyse hepsi.
CE mevzusunu da şöyle açıklayayım. Bazı ürünlere CE beyanı yazmanız yetmiyor, ülkeden çıkacak her posta ürün için para yedirmeniz ve uygunluk belgelerini almanız isteniyor. Avrupa Birliği de salak değil, bu uygunluğu sağlayan testlerin sonuçlarını istiyor. Bir de testlere para gidiyor. bahsettiğimiz eldiven 3 yılda 3000 tane satmış. Bu adam gidip ben gerçek sertifika alacağım dese zaten iki yerde patlıyor
Bir, ürettiği tasarım çalıntı, sağlam patent davası açılır.
İki, sattığı 3000 eldivenin yarısının parası testlere, belgelere gider. Mecburen ürünün fiyatı artar adamın olayı zaten ucuzdan vermek. Gidip de 1000 liraya eldiven satsa ben de gidip alpinestar alırım, knox alırım.
Hiçbir alanda sertifika muhabbeti sandığımız gibi şeffaf işlemiyor, avrupada bile. Ürünün test sonuçlarını açık açık göremiyorsanız üzerindeki sertifikanın hiçbir anlamı olmamalı.
Sağlam patent davası Çin'de işlemiyor hocam.Avrupalı şirketlerin Çin'de dava açıp kazanması neredeyse imkansız.En ucuz FF352'nin bile Sharp'ta 4 yıldızı var.Bizdeki sıkıntı nerede üretildiği belli olmayan çakma stickerlı kasklar.Bende çakma kasklardan ilk başladığımda ECE-DOT stickerlı ooo kask budur diyerek aldım ama kask kendi kendine kırıldı dağıldı.Sıkıntı ECE'nin parayla vs alınıp koyulması değil ülkeye giren kasklarda denetim olmaması.