Furygan Eldiven-AliExpress

LS2'nin motoGp'de bile kullanılabilecek kalitede modelleri yok değil. Ama bizim ülkedeki genel ls2 standartı çok düşük. Sırf ceza yememek için alınan kasklar neredeyse hepsi.
CE mevzusunu da şöyle açıklayayım. Bazı ürünlere CE beyanı yazmanız yetmiyor, ülkeden çıkacak her posta ürün için para yedirmeniz ve uygunluk belgelerini almanız isteniyor. Avrupa Birliği de salak değil, bu uygunluğu sağlayan testlerin sonuçlarını istiyor. Bir de testlere para gidiyor. bahsettiğimiz eldiven 3 yılda 3000 tane satmış. Bu adam gidip ben gerçek sertifika alacağım dese zaten iki yerde patlıyor
Bir, ürettiği tasarım çalıntı, sağlam patent davası açılır.
İki, sattığı 3000 eldivenin yarısının parası testlere, belgelere gider. Mecburen ürünün fiyatı artar adamın olayı zaten ucuzdan vermek. Gidip de 1000 liraya eldiven satsa ben de gidip alpinestar alırım, knox alırım.
Hiçbir alanda sertifika muhabbeti sandığımız gibi şeffaf işlemiyor, avrupada bile. Ürünün test sonuçlarını açık açık göremiyorsanız üzerindeki sertifikanın hiçbir anlamı olmamalı.

Sağlam patent davası Çin'de işlemiyor hocam.Avrupalı şirketlerin Çin'de dava açıp kazanması neredeyse imkansız.En ucuz FF352'nin bile Sharp'ta 4 yıldızı var.Bizdeki sıkıntı nerede üretildiği belli olmayan çakma stickerlı kasklar.Bende çakma kasklardan ilk başladığımda ECE-DOT stickerlı ooo kask budur diyerek aldım ama kask kendi kendine kırıldı dağıldı.Sıkıntı ECE'nin parayla vs alınıp koyulması değil ülkeye giren kasklarda denetim olmaması.

Çok saçma bir mantık. Buradan alacağın 300 400 liralık eldiven CE onaylı olacak , Aliexpress'den aldığın ise çakma ürün olacak. Kendi sağlığına saygı duymuyorsan tabii alınabilir imitasyon eldiven. Ben bir kere o tufaya düştüm bir daha hayatta almam. 400 liraya replika eldiven giyeceğime piyasada bulunan gerçek markaların eldivenini giyerim daha sağlıklı.

katılıyorum Çin'den gıda ve kişisel güvenlik ürünü almam.

Ben 135 tlye Andes Sp5 aldım onu kullanıyorum 6 aydır. Sadece başparmaktaki korumanın ucunun 1 dikişi attı onu da düzelttim. 2-3 kere de düştüm motordan hiçbir sorun yaşamadım. Derisi de fiyatına göre gayet iyi. Elime de çok iyi oturuyor. O yüzden motoventodan 400 tlye aldığım Alpinestars Sp8V2yi hals kullanmadım. İkisini karşılartırırsam, aşırı bir kalite farkı göremedim. Deri olarak da aynı şekilde Alpinestarsın gerçek fiyatının hak etmediğini düşünüyorum. 400tlye alınabilir bir eldiven ama 700+ kesinlikle etmez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------

Bir de ekleme yapayım. İnstagramda ekipman satan bir yerden %100 orijinal dedikleri Revit Chevronu aldım. Sahte eldiven gönderdiler. Büyük ihtimal de aliexpressten almışlar. Eldiven çok kötüydü. Andesten daha kötüydü kesinlikle. Dikişleri berbattı, derisi yapay gibiydi bilmiyorum. Ben size andesin ya da venomun uzun eldivenlerinden öneiririm.

dün forumdaki diğer başlıktan gaza gelip sp10 siparişi verdim, aliexpressten. gelince güncellerim.

Luc

Bu tarz ürünleri aliexpress yerine fc-moto'dan alın. Hem orijinal ürün almış olursunuz hem de vergi ödemezsiniz.

Fcmoto'dan da vergi ödeniyor daha yeni siparişlerim geldi. Sadece tax free oluyor iki kere vergi ödenmiyor.

Bu tarz ürünleri aliexpress yerine fc-moto'dan alın. Hem orijinal ürün almış olursunuz hem de vergi ödemezsiniz.

Türkiye vergisi ödeniyor.VAT'a Türkiye girmediği için Almanya vergisi ödenmiyor.Aynı şeyi gidip alsanız da havalimanında geri alıyorsunuz zaten.

Afs 10 ve afs 18 arasında bileğin iç kısım tarafındaki sert korumadan başka fark var mı ki?

Luc

Türkiye vergisi ödeniyor.VAT'a Türkiye girmediği için Almanya vergisi ödenmiyor.Aynı şeyi gidip alsanız da havalimanında geri alıyorsunuz zaten.

aliexpress ile hiçbir farkı yok. Oradan aldığın zamanda Tr vergisi ödüyorsun. Aynı paraya çakma ürün almanın esprisi yok bence.

orjinal ürünler ile arasında %300'e yakın fark oluyor. bir de kargo sipariş ücreti de alıyor fcmoto 20 euro civarı. keşke aynı olsa tabi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
LS2'nin motoGp'de bile kullanılabilecek kalitede modelleri yok değil. Ama bizim ülkedeki genel ls2 standartı çok düşük. Sırf ceza yememek için alınan kasklar neredeyse hepsi.
CE mevzusunu da şöyle açıklayayım. Bazı ürünlere CE beyanı yazmanız yetmiyor, ülkeden çıkacak her posta ürün için para yedirmeniz ve uygunluk belgelerini almanız isteniyor. Avrupa Birliği de salak değil, bu uygunluğu sağlayan testlerin sonuçlarını istiyor. Bir de testlere para gidiyor. bahsettiğimiz eldiven 3 yılda 3000 tane satmış. Bu adam gidip ben gerçek sertifika alacağım dese zaten iki yerde patlıyor
Bir, ürettiği tasarım çalıntı, sağlam patent davası açılır.
İki, sattığı 3000 eldivenin yarısının parası testlere, belgelere gider. Mecburen ürünün fiyatı artar adamın olayı zaten ucuzdan vermek. Gidip de 1000 liraya eldiven satsa ben de gidip alpinestar alırım, knox alırım.
Hiçbir alanda sertifika muhabbeti sandığımız gibi şeffaf işlemiyor, avrupada bile. Ürünün test sonuçlarını açık açık göremiyorsanız üzerindeki sertifikanın hiçbir anlamı olmamalı.

https://www.youtube.com/watch?v=jzh_G_kNrl8

Valla komiksiniz, tebrik ediyorum ama biraz da tokatla ikiye bölündüğü halde CE, ece ve türlü sertifikaların hepsini alan kasklara gülelim komedyenliğiniz bittiği zaman. Bol bol patentli ürün ihraç etti çevremdeki insanlar. Ürün sınıfındakilerden 10 kat da kaliteli olsa doğru yerlere para yedirmeden Edirne'den bir adım dışarı çıkaramazsınız. Varsa aksi bir deneyimimiz oturun anlatın, dinleriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar