Furş takımı onarımı sonrasi gidon hakimiyet sorunu

Merhaba arkadaşlar moturum cbf 150 yeni satın aldım. Aldığımda gidonda bir dengesizlik vardı özellikle fren yaparken yavaşlarken dengemi aşırı derecede bozuyordu ve ilerleyen günlerde motorda fren yaparken düştüm ve gidonda sürüşü ciddi etkileyecek kasılma takılma yaşamaya başladım. Tamirciye gidip gösterdim furş takımı arızalı değişmemiz gerekiyor dedi değiştik ve gidon gerçekten inanılmaz hatta aşırı şekilde rahat dönmeye başladı. Şuan yaşadığım sorun sürüş yaparken ciddi anlamda gidonun rahat dönmesi korku veriyor virajlara normalden çok düşük hızlarda girmek zorunda kalıyorum, sanki motorun ön tarafı farklı arkada tarafı farklı bir motor ben ortada idare etmeye çalışıyor gibi oluyorum :D.

Özellikle traşlı yollarda bozuk yollarda yere yatıcak gibi oluyor. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir direksiyonun gereğinden fazla rahat ve gevşek olduğundan %100 eminim. Veya kontrol ettirmem gereken bir yer varmı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Not: Zincirim ayar yapsam dahi kendi kendine 1 hafta içinde gerginleşiyor ortalama 100 km de bir sebebini bilmiyorum motoru yeni aldığım için bundan kaynaklı düşme hissi yaratıyomudur acaba yazıyım istedim.

Motosikleti
Ns200 15"
Eğer frene bastığınızda gidonda boşluk hissetmiyorsanız problem yok demektir, eski furşlardan sonra yumuşak gelmesi normaldir. Düşme hissini lastiklerinizden kaynaklı yaşıyor olabilirsiniz, üstündekiler kötü veya eskimişse gayet normal. Zincir ayarı kendi kendine bollaşmaz oda yüksek ihtimalle zincirinizdeki baklalar bozuk.

Furş testi için sadece ön freni sıkın ve gidona ileri geri kuvvet uygulayın eğer gidonda boşluk hissederseniz furş ayarınız gevşektir.

Zincir testi için orta sehpaya alın (Cbf 150 modellerinde oluyor sizinkinde var sayıyorum) ve arka tekeri çevirin ardından zinciri kontrol edin zincir yukarı aşağı yani germe salma yapıyorsa zinciriniz artık ekonomik ömrünü tamamlamış demektir.

Lastikleri ortalama 300 km önce takdırdım anlas winter grip 2 bahsettiniz fren testini deneyip buraya ekleme yapıcam zincir konusunda bahsettinizi gördüğüm oldu zincir ayaarı yaparken ama gergin haldeyken aşşağı yukarı salma yapıyordu tekrara yar yapıp test edip yorumu güncellicem.

Arkadaşın dediği gibi boşluk yoksa sıkıntı yoktur, muhtemelen eski sert haline alıştığınız için garibinize gidiyordur, bir süre sonra alışabilirsiniz. Dönerken yaşadığınız durum ise düştüğünüz için korktuğunuzdan kendinizi kasıyor olabilir misiniz? bu genelde düştüğünüz tarafın tersine rahat dönersiniz düştüğünüz tarafa korkarsınız bu şekilde kontrol edin kendinizi. Son olarak ön lastik basıncınız düşük olabilir, cbf in önü zaten döşek gibi yaylanır fren yapınca :D birde lastik basıncınız düşükse motor yattığınız tarafın tersine atıyormuş gibi his oluşur. Son olarak amortisör keçenizin biri patlatsa bir amortisör de yağ azalmışsa fren durumunda dengesizlik oluşturur. Bunu anlamanın yolu zaten çalıştığı yüzeyde yağ ve kir birikintisi oluşur gözle görebilirsiniz.

Motosikleti
Ns200 15"
Germe salma yapıyorsa o zincir bitmiş demektir. Çok sıkıntı açmadan set değişmeniz sağlıklı olacaktır.

Fren testi denedim herhangi bir boşluk hissedemedim yaptırdığım tamirciye götürdüm çocuk samimi bir şekilde abi bunlar yan sanayi parça orjinali gibi olmaz dedi (orjinal bulamayınca yan sanayi takmışlar halbükü kalyoncu motorda var :/) zamanla alışıyorum gaz açtıkça direksiyon kemikleşme hissi oluyor hafiften gazı güvenle açabiliyorum sadece durma kısmı etkiliyor hafiflik rahatlığınıdan dolayı daha çok gidonu sıkıyorum bileklerim ağrıyor.

Zincir konusunda ise yeni zincir taktırıcam zincirim bitmiş durumda öneri varsa cbf için alırım ben did marka internetten baktım güvenlir orjinal mi deneyimi olan var mı bu siteden, fiyat uygun geldi farklı tavsiyeleri olan varsa bakabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar