full koruma deyince ne anlıyorsunuz?

Sevgili arkadaşlar, bir sorum olacak.
herkesin full-koruma anlayışı farklı. siz full koruma giyndim dediğinizde neleri kastediyosunuz mesela ben
kask
mont
sırt koruma
eldiven;
dizlik;
giyip çıkıyorum yola. sizce eksiğim var mı? ya da siz full diyince ne anlıyorsunuz? mesela göğüs koruma takan var mı mont içine. ya da özel kalça koruma aparatları gördüm onları her gün giyen var mı?
kendime full-koruma yapmak istiyorum, görüşleriniz benim için önemli.

motosiklet botu eklenebilir listeye öncelikli olarak!
faydasını görenlere şahidim!

Walla kardeşim bende de aynı korumalar mevcut ama üç gün önce otoyolda arabanın biri bir taşı göğsüme yapıştırdı. Anında nefesim kesildi. Göşüs koruması da şart mı diye düşünmeye başladım.

Walla kardeşim bende de aynı korumalar mevcut ama üç gün önce otoyolda arabanın biri bir taşı göğsüme yapıştırdı. Anında nefesim kesildi. Göşüs koruması da şart mı diye düşünmeye başladım.

işte benim de takıldığım noktalardan biri bu, kimse göğüs korumadan bahsetmiyor, giy montu tamamdır durumu var ama aslında en hayati organlarımızdan akciğerler ve kalp direkt önde bana da çok mantıklı geliyo göğüs koruma neden sık kullanılmıyor anlayamadım:silent:

cross tipi lif üzerine adapte edilmiş korumalarda mevcut. Aslında düşüşlerim büyük çoğunluğu sırt üstü olur. Bende şüpheliyim bi millet dökülsün bakalım bende karar vericem.

ekpvv0.jpg

Sevgili arkadaşlar, bir sorum olacak.
herkesin full-koruma anlayışı farklı. siz full koruma giyndim dediğinizde neleri kastediyosunuz mesela ben
kask
mont
sırt koruma
eldiven;
dizlik;
giyip çıkıyorum yola. sizce eksiğim var mı? ya da siz full diyince ne anlıyorsunuz? mesela göğüs koruma takan var mı mont içine. ya da özel kalça koruma aparatları gördüm onları her gün giyen var mı?
kendime full-koruma yapmak istiyorum, görüşleriniz benim için önemli.

mrb,

hafta içi işe giderken: dizlik, yarım boğazlı aşık-topuk-burun korumalı bot, kask -mont-eldiven

hafta sonu: e-squad sürtünmeye dayanıklı pantolon, dizlik yerine ise diz-kalça-kuyruk sokumu korumalı heın gericke içlik ve tam boğazlı sidi bot kullanıyorum,

Bot, Korumalı Pantolon, Bellik, Sırt-Göğüs-Dirsek-Omuz korumalı Mont, Eldiven, Kask .. Yeine göre uzun yol olacaksa boyunluk.

ne yalan söyleyeyim şehir içinde kask, mont, eldiven ve bot(bazen normal ayakkabı) giyiyorum ama dizlik takmıyorum :(
ayrı bir sırt koruma da kullanmıyorum ama sanırı deri montun sırt cebine konulan korumlalardan alıcam.

bi de cüzdanım da hep koruma :queen: taşırım :queen:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yabancı bir sitede görmüştüm, erkekler için takım taklavat koruması bile vardı :)

Kask, mont, eldiven,korumalı pantolon (kışın),Dizlik (yazın)... Ama botum yok maalesef...

besmele mi çekerim....

yanıma aldıklarım '' aklımı başıma alırım...''

eldiven mont kask tabiki standarttır....

ex. durumlarda ilave olarak bellik ve dizlik kullanırım...

genel olarak motosiklet botu kullanılmıyor, ben de çok öenmsemiyordum, taa ki refuj boşluğundan geçereken motor ve kaldırım arasına ayağımı sıkıştırıp-aşil kemiğimin acısını hissedince ciddiyetini anladım.

almamakta-giymemekte ısrar edenler için "motosiklet botu kaza" google yaparsanız faydalarını görürsünüz, kaldı ki bu forumda da defaten bu konu "motosiklet botu" başlığı altında geçmektedir.

saygılar

Dirseklik sanırım yok listede ayrıca çene koruma aparatı kullanman lazım. Ama en önemlisi dikkatli sabırlı motor kullanman. çünkü ne kadar korumalık taksan da yine iş senin sürüşüne kalmış....

En takmayı sevmediğim şey Dizlik ama bir kaza anında en cok işe yaray 2. sırada onun olduğunu düşünüyorum.

Kask, dizlik, eldiven, mont, bot kullanıyorum ben.

Son kazamdan bu yana hala sağ ayağım ağrıyor ciddi birşey yoktur umarım ama bot olmasa ne olurdu bilemiyorum. Eldivenin içi mahfolmuştu. Kaskı söylemiyorum bile.

Extra olarak kaskların altına boyun koruma icin yastık görmüştüm ve belik tabi bu sabah hava soguktu hava direk böbreklerine vuruyor bırakın düşmeyi. ( Mont varken hissediyorsunuz. )

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar