Burada kendilerinden beklenen aslında daha dürüst olmaları.
Kaza bu herkes yapar, tecrübeye vs de çok bakmaz. O anda bir değil birçok şey ters gider ve kaza oluverir.
Olayı kazadan alıp, çekime - intercom'a -koruma ekipmanlarına yönlendirmeye gerek yok. O hızlarda sürüklendikleri taraf yolun solundaki bariyerler olsaydı Allah korusun ikisi de yoktu şimdi.
Tabii ki korumanın vs önemini vurgulasınlar, ama benim ve sanırım daha birçok üyenin istediği kaza sebebini dürüst bir şekilde söylemeleri. 150km ile giderken kamera çekiyor mu gopro nasıl görünüyor diye o tecrübedeki bir adam bakmaz. Baksa da hızını azaltılır, azaltmalıdır. Dersin ki evet 1sn lik daldım, farkedemedim ve olan oldu. İstersen bu dalgınlığını sağlık problemine bağlarsın. O zaman herkes sana geçmiş olsun der, sağlıkla ilgili önemli bir engel varsa "abi dikkat et bak binme bu alete 2 oldu" der vs.
Ama sen bahaneyi kıla tüye atarsan, hatta buna zaman içinde inanırsan da aynı sebeplerden 3. bir kazanın gelmesi kaçınılmaz olur.
Bu görüntü ve açıklamaları duyan, gören biri gayet rahat diyebilir ki ben yüksek sürat yapsam korumam tam olsa kurtulurum, başkası hata yapmazsa bana bişi olmaz şu kdr tecrübeliyim.
Oysa bu abilier çıkıp dürüstçe yaw biz çok hızlıydık, buna rağmen tecrübemize güvenip takip mesafesini de kısa tuttuk, bu hıza rağmen ani frenleme ve şerit değişimi yaptık, sağlık problemleri yüzünden anlık dikkat dağıldı deseler. İşte siz olun bu süratlere çıkmayın, sağlığınız el vermiyor ise düzelene kadar motora binmeyin vs vs. O zaman amenna derim.
İkisine de canı gönülden çok geçmiş olsun. Umarım olaydan herkes ders çıkarır ve daha uzun süre aramızda kalırlar