1 seneden fazla beklemis kaskalara sifir parasi verme, normalde kaskin icinde ki koruma malzemesi 2-3 sene icinde sertlesir ve hemen kirilganlasir, yani anliycan her kaskin max koruma seviyesi darbe almasada her sene azalir
fiber ya da GRP kabuklu kasklarda osmosis hastalığı (katmanlar arasının nem alarak zamanla balık pulu gibi kalkması, dışarıdan görülmeyebilir) , ya da mikon mertebesinde çatlakların direnci azaltması nedeni ile bu tür bir sorun var.
'karbon' kabuğa sahip kaskların "raf" ömrü çok daha uzun, yaklaşık 4-5 sene ancak ortam şartlarından dolayı iç kısmında (süngeri kayışı v.b.) deformasyon olabilir. bakımı iyi ise 4-5 sene rahatlıkla kullanılabilir. kabuğu ne olursa olsun düşen kask koruma özelliğinin çok büyük kısmını kaybeder.
Abicim ne demek çocuğun aklını karıştırmayın ??? :silent: Adam bu fiyata çok daha iyi bir kask alabilecekse neden kazık yesin ki? Ayrıca çok daha iyi bir ksak değil, raf ömrü geçmemiş, yeni model bir kask almak varken neden eski üretim bir kask kullanasın ki? Markası Shoei olması eski modelin de 100% güvenilir olduğunu göstermez. Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyelim...ya çocuuğun aklını karıştırmayın işte shoei almış daha ne alsın eski model veya değil nolacak son kullanma süresimi geçmiş DD olsa raf ömrü derdi şimdi
Toz varsa orjinal kılıfı ve kutusunda depolanmadığını gösterir. Dikkat ederseniz o kaskların hepsi dışarıdaydı. Merak ediyorsanız, MotoCity'e gidip normalde kaskların nerede durduğuna da bakabilirsiniz. Alacağınız kask, rafta bekleyen değil, raftakinin orjinal kutusunda olan hiç açılmamış bir tanesi olmalı.vuruğu kırığı hiç birşeyi yok.vizörün tam bağlantı noktalarında azıcık toz vardı.
Buna kimse garanti veremez. Raf ömrü diye birşey var, ben rafta beklemiş ne kask alırım ne de lastik. Hele 4-5 sene eski model bir kask hiç almam :farao:bakın iyi olur diyo değişin işi biter işe yaramaz demiyo
ya ben verdiği parada değilim şu raf ömrü olayındayım yok böle bişi bunu iddaa edenlerin elinde bir adet kanıt yok verdiğim linkte çok teferruatlı bilgi var bi zahmet okuBBRR, hala bu konuda neden iddia ettiğini anlamadım. Adam gitmiş 5 senelik kaska 450 YTL vermiş. Bu fiyata 2006 model kask alabiliyorken buna ne gerek var? Kimse parayı sokakta bulmuyor.
yeni kasklar uzaydan mı geldi oda karbon-fiber ötekide karbon-fiber ozmoz olmamışsa yani gözle görülmeyecek kılcal çatlaklar oluşmamışsa en dayanıklı ürünlerin başında gelir...5 sene önceki bir kaskın şimdiki kasklar arasındaki teknoloji farkını da unutmayalım