Zaten işi bilen kendini yetiştirmiş , mesleğine müşterisine saygılı hepi topu 3-5 usta varsa onlarda sanayidedir , yetkili servislerde çalışanlar genellikle henüz tecrübe edinmemiş gençler , bu gençlerin tecrübeli ustaların yanında pişmesi lazım ama yazdığım gibi o ustalar sanayide..
Ben topu topu 3 tane yamaha yetkili servisine gittim, bir tanesi çok büyüklerden, yüzlerce motor satan bir servisti, bakım için gittiğimde stajyer tarzında bir çocuk yağını ve filtreleri değiştirdi tamam abi bitti dedi, yaa fren balatalarına bir bak beki bitmiştir ben anlamam, servisten çıkınca motorun her şeyi tam düzgün diye emin olmak isterim dedim bari lastik havaları tam olsun dedim zar zor iş yaptırdım, bir daha da gitmedim oraya.
Tekirdağ'daki yamaha servisine kardeşim yunanistan dönüşü uğramış memnun kalmış, Büyükçekmece'den gitmesi daha kolay diye bir bakımda oraya gittim, gayet iyiydi usta, memnun kaldım.
Kızıltoprak'taki yamaha servisi çok iyi. Motor satışı yapan büyük bir kurum değil, bir usta var yanında bazen bir çırak oluyor, her şeyle sahibi ilgileniyor yani, sahibi de yamaha konusunda son gelişmeleri takip eden, ingilizce yazılmış servis kitapçıklarını okuyan, yapınca düzgün iş yapmaya gayret eden biri, tek kötü yanı çok talep alıyor, önceden randevu almak lazım. En son kaza yaptıktan sonra motoru oraya çektirmiştim, sağolsun orjinal parçalarla yeni gibi yaptı motorumu. Böyle düzgün iş yaplınca en azından yetkili servis yaptığı işin garantisi var deyip fazladan para vermeye razı oluyorum. Sanayide iyi usta olsa parası neyse vereyim gerekirse fazla alsın ama düzgün iş yapsın diye bekliyorum, yetkili servis olmayan yerlere gidince genellikle ne arıza söylerseniz ona bakıp onu düzeltiyorlar, çok iyi usta bile olsa sizin söylemediğiniz arıaları onlar kontrol edip bulmakla uğraşmıyorlar çünkü onlar da çok yoğunlar. Bu biraz da biz müşteriler yüzünden, parça fiyatlarını çok söylensek de bir şekilde kabulleniyoruz ama işçilik fiyatalrına gelince fazla geliyor, oysa emeğin fiyatı yüksek olmalı ama tabi o fiyata da mükemmel işçilik beklemeliyiz, bunları denk getirmek zor.