- Katılım
- 15 Ocak 2018
- Mesajlar
- 3,624
Fren balatalarını daha kaliteli başka bir balata ile değiştirin, fren disk yüzeyinde bozulma varsa fren disklerinizi de ğiştirdiğinizde sorununuz büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.
Dediğinize dayanarak soyleyebilirim ki fren sisteminizde hava veya su var. Fren hidroliğinin 6 ayda bir değişmesi gerekir. Nemli bölgelerde bu süreyi 3-4 aya kadar dusurebilirsiniz. Fren hidroliginizi değiştirip doğru düzgün havasını almalısınızDün balatayı sökmeye kalkıştım ama sabitleyici iki saplamayı dahi açamadım acayip sertti çekiç falan denedim bana mısın demedi. Ben de en temizi yakındaki ustaya göstereyim dedim. Arka kampana yarım kalmış, ön balata baya var dedi, bir tur attı. Stoppie vs. yaptı frenlerin gayet normal olduğunu göstermek için. Sen biraz evham yapmışsın dedi.
Ustadan çıktıktan sonra manete bir dokundum, acayip sertti. O dediğim boşluk vs. kaybolmuştu ve sertti. Gün içinde kullanmaya devam ettim akşama doğru yine sabahki gibi oldu.
Arada bir sert sıkmak mı gerekiyor?