Fren Performansını Arttırmak

Fren balatalarını daha kaliteli başka bir balata ile değiştirin, fren disk yüzeyinde bozulma varsa fren disklerinizi de ğiştirdiğinizde sorununuz büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.

Dün balatayı sökmeye kalkıştım ama sabitleyici iki saplamayı dahi açamadım acayip sertti çekiç falan denedim bana mısın demedi. Ben de en temizi yakındaki ustaya göstereyim dedim. Arka kampana yarım kalmış, ön balata baya var dedi, bir tur attı. Stoppie vs. yaptı frenlerin gayet normal olduğunu göstermek için. Sen biraz evham yapmışsın dedi.

Ustadan çıktıktan sonra manete bir dokundum, acayip sertti. O dediğim boşluk vs. kaybolmuştu ve sertti. Gün içinde kullanmaya devam ettim akşama doğru yine sabahki gibi oldu.

Arada bir sert sıkmak mı gerekiyor?

Dün balatayı sökmeye kalkıştım ama sabitleyici iki saplamayı dahi açamadım acayip sertti çekiç falan denedim bana mısın demedi. Ben de en temizi yakındaki ustaya göstereyim dedim. Arka kampana yarım kalmış, ön balata baya var dedi, bir tur attı. Stoppie vs. yaptı frenlerin gayet normal olduğunu göstermek için. Sen biraz evham yapmışsın dedi.

Ustadan çıktıktan sonra manete bir dokundum, acayip sertti. O dediğim boşluk vs. kaybolmuştu ve sertti. Gün içinde kullanmaya devam ettim akşama doğru yine sabahki gibi oldu.

Arada bir sert sıkmak mı gerekiyor?
Dediğinize dayanarak soyleyebilirim ki fren sisteminizde hava veya su var. Fren hidroliğinin 6 ayda bir değişmesi gerekir. Nemli bölgelerde bu süreyi 3-4 aya kadar dusurebilirsiniz. Fren hidroliginizi değiştirip doğru düzgün havasını almalısınız

Fren hidroliği değişimi bildiğim kadarıyla çok basit değil. Yamaha 2 yılda bir değişim önermiş, 6 ay değişim için çok kısa bir süre değil mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başka bir sorun olmadığı müddetçe 6 ay çoook kısa. 2 sene bile çok kısa. Problem çıkarmadığı, veya sıvı çok koyulaşmadığı müddetçe 5 seneden önce dokunmam şahsen.

Değiştirmek çok da zor değil ama. Hele hele "reverse bleeding" ile gayet kolay ve sorunsuz. Sadece uygun plastik boru ve şırınga lazım, bir de yardımcı bir insan. Ve de bol bol örtü ve kağıt havlu. Bayağı pis bir sıvı DOT 4 veya DOT 5.1.

Ben ön fren balata ve hidroliğimi 2. sene 23000 kilometrede değiştirdim. Sökünce anladım ki balatayı yarıya kadar bile kullanmamışım ve hidrolik sıvısının çok az rengi koyulaşmıştı. Yani aslında 40000 kilometreye kadar rahatlıkla idare edermiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar