Fren Kilitlenmesi

Arkdaşlar Merhaba.

Birkaç ay önce aldığım mondial rf 150 marka motorun arka freninde takılma sıkıntısı yaşıyorum. Arka freni sert sıktığımda fren takılı kalıyor haliyle motor gitmiyor tekrar sıkmam gerekiyor salması için .. 2000 bakımından henüz çıktım sıkıntıyı 2 sefer belirttiğim halde servistende sonuç alamadım , sizce sorun nedir ? Şimdiden teşekkürler .

Aynı sorun arkadaşımın scooterinda da vrdı.. Ustaya kendim götürdüm kendisi şehir dışında olduğu için bana balatan kırılmmış değitirdim dedi. Sorun düzeldi :)

motor birkaç aylık ve tek sıkıntım bu değil ama çok şükür herhangi bi kaza yada darbeyede mağruz kalmadı, eğer sıkıntı balatada ise ki periyodik olarak servisede gidiyorum, sence bu servistekilerin vurdum duymazlığımı ?

Belki kalitesiz balata olabilir ya da servistekilerin kontrol ettim deyip etmemesi onu bilemem işte:silent: bazı çukurlara sert girdiysen ondan da kaynaklanabilir.

Son düzenleme:
en iyi çözüm başka bir servise gitmek sanırım.. bilgilendirmen için teşekkür ederim :cat:

bendede vardı o olay. ustaya götürdüm, bişe yaptı düzeldi, ne yaptı bilmiyorum ama:)

sorunun tamamen ucuz balatalardan kaynaklanıyor 25-30 liralık balatalardan al taktır 1 sene arkana bakma:rendeer:

Peki anlamadığım şey şu servise gidiyorum bi okadarda bakım ücreti alıyorlar fakat elde var sıfır ?!

Servislerin kendi kullandıgı malzemeler genelde ucuz malzemelr oluyor :cat:

Bende de benzer sorun var, arka kampana sıkınca boşalmıyor, mecburen arka frensiz kullanıyorum, son sıkıştığında çekiçle açtım, bakalım serviste ne kadar öpecekler, hiç yapmadığı bir şey balata değişimi artık serviste gözleri dört açarız öğrenmek için :)

Arkadaşım başına gelen olay benimde daha önce başıma geldi.
freni çok sıkmıştım bende. yolda giderken dediğin gibi fren yapıyordu.
Tekerin ordaki fren ayar yerni biliyosundur herhalde. Kayış kutusunun yan tarafında tekerin hemen yanında dışarı 3 cm çıkmış vida şeklinde durur ve dibinde de pense ile rahatlıkla çevirebileceğin vida vardır. o vidayı biraz gevşeterek sorunu çözebilirsin. çok gevşetme fren boşalır, zaten sürünce yeterli olup olmadığını anlarsın.

Arkadaşım başına gelen olay benimde daha önce başıma geldi.
freni çok sıkmıştım bende. yolda giderken dediğin gibi fren yapıyordu.
Tekerin ordaki fren ayar yerni biliyosundur herhalde. Kayış kutusunun yan tarafında tekerin hemen yanında dışarı 3 cm çıkmış vida şeklinde durur ve dibinde de pense ile rahatlıkla çevirebileceğin vida vardır. o vidayı biraz gevşeterek sorunu çözebilirsin. çok gevşetme fren boşalır, zaten sürünce yeterli olup olmadığını anlarsın.

:mrgreen: tabi biliyorum yerini, fakat sorun ordan kaynaklanmıyor.. dediğini daha önce denedim ki hani bikaç diş daha bıraksam arka fren işlevini tamamen kaybedicek, sanırım balatanın değişmesi gerekiyor diyer arkadaşların tavsiyeleri o yönde

:mrgreen: tabi biliyorum yerini, fakat sorun ordan kaynaklanmıyor.. dediğini daha önce denedim ki hani bikaç diş daha bıraksam arka fren işlevini tamamen kaybedicek, sanırım balatanın değişmesi gerekiyor diyer arkadaşların tavsiyeleri o yönde

Senin bilip bilmediğini nerden bilebilirim ki. O kadar çok var ki bilmeyen kişi. Amaç yardım etmek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar