Fotoğraf Mak. Tavsiye

Arkadaşlar merhaba.

Abim ve ben, babalar gününde babamıza bir fotoğraf makinası hediye etmek istiyoruz.

İnternetten araştırdığım kadarıyla yarı profesyonel makinaların fiyatları 400 ila 600TL arasında değişiyor. Bunlardan en çok ilgimi çeken iki model Olympus sp-600uz ile Canon powershot sx120-is.

Bu iki model dışında kullanımı daha basit, yüksek megapixele sahip 200 - 500TL fiyat aralığında pratik makinalar var. Örn: Canon A3200 gibi.

Soruma gelince:

Canon a3200 gibi kullanımı nispeten daha basit olan bir makinanın çekim kalitesi yukarıda bahsettiğim yarı profesyonel makinalar kadar tatmin edici düzeyde kaliteli olabilir mi? Bu tip modelleri kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim :)

Tavsiyelerinize göre yarın veya sonraki gün bir makina satın alacağız.

Paran varsa Canon Sx200 is al derim Hem kompakt hemde Full manuel ayarlara izin veriyor

Ve ne olursa olsun kompakt makinada Canon en iyisidir

1 ay önce annem olimpus marka dijital fotoğraf makinası aldı sıfır garantili kapalı kutu,açtık mal bozuk çıktı 1 haftadır garantide :pr:

Canon iyidir. 6 senedir Powershot A610 kullanıyorum çok memnunum. Şimdi bir de Ixus aldık, o da iyi ama A serisi kesinlikle çok iyi.

canon eos450D kullanıcısıyım..
2 senedir nerdeyse kullanıyorum bu makineyi...
fiyat olarak biraz fazla gelebilir bu..
ikinci tavsiyem canon powershot tavsiyemdir....
oda 4 senedir bende manuel ayarları on numaradır tavsiye ederim...

canon eos450D kullanıcısıyım..
2 senedir nerdeyse kullanıyorum bu makineyi...
fiyat olarak biraz fazla gelebilir bu..
ikinci tavsiyem canon powershot tavsiyemdir....
oda 4 senedir bende manuel ayarları on numaradır tavsiye ederim...

fotoğraf makinası ya canondur ya da nikondur. diğer markalara haksızlık gibi olmasın ama durum bu.

aslında makinayı kullanım amacı önemli. aileyle bir araya gelince çekilen resimleri sonrasında bilgisayarda izleme gibi basit bir kullanıma sahipse samsungun 150-200 lira arasında satılan 10+ megapixel fotoğraf çeken makinaları var. 3x-4x-5x optik zoomları da iyi. arada çiçek böcek de çekerim diyorsanız makro özelliği iyi olan makinalara bakmalısınız. gene de benim canon 5 cmden gayet net makrolar çekebiliyor. canon powershot a550mi 6 sene önce almıştım. halen daha kasadaki kullanımdan dolayı oluşan boya eksilmeleri dışında onca düşmeye rağmen sapasağlam resimler çekmeye devam ediyor.

Nikon P90 kullanabilirsin yarı pro dur. fiyatıda P100 cıkınca asagı indi. 24x compact optik zoom 12.1 mb full manuel yada otomatık cekım ekranı 3.5" ve asagı yukarı hareket edebılıyor. ayrıca 1 cm e kadar makro cekım yapabilirsin.

bence nikon en güzeli,kardeşim getirtti Almanya'dan 750 euro'ya D90 slr harika ötesi gece çekimleri yapıyor.:)

canon ve özellikle nikon'a söyleyecek lafım yok.

arkadaşım, senin bütçen ve kullanım amacını dikkate alırsak aşağıdaki markaları da gözardı etmemelisin. tekno marketler ve internet sitelerindeki indirimleri takip edersen güzel fırsatlar yakalayabilirsin.

- sony'nin kompakt modelleri
- leica mercekli panasonic'ler;
- fuji'nin özellikle yüksek zoom'lu modelleri
- olympus
- belki inanmak zor gelecek, casio

Kompakt makinada Sony gercekten basarilidir.

Yari kompakt makinada yeni Fuji S4000 aldim X30 zoom ile inanilmaz ISO 6900 ile rakipleri Canon ve Nikona tas cikartiyor.

SLR veya prof bir makina alacak isen Canon yada Nikon der baska bir sey demem. Bu iki marka yari proflarda daha yeniler. o yuzden dusuk ozelikli makinalari pahaliya satiyorlar.

Sanyo ya hiç baktınız mı bilmiyorum ama fiyat performans olarak çok iyi makinaları var zamanında 5mp lik modelini kullandım özellikle gece çekimlerinde kalitesi öne çıkıyordu kapkaçta gitmeseydi kullanacaktım.Çıkan fotoğraflar benzer özellikteki makinalar arasında uçurumlar vardı. Bu arada bilenler bilir sanyo teknoloji satan bir firmadır çoğu teknoloji ürünü sanyo parçaları kullanılarak üretilir

Son düzenleme:
arkadaşım sana tek bir şey söyleyeceğim, sony cybershot serisi. bence bir araştır.
Arkadaşların bahsettiği eos450d ve d90 is senin bütçenin 2-3 katı fiyatındadır. bu makineler aslın Digital-SLR kameralardır.
senin aradığın ise digital kompakt makinelerdir.

compact makinelerde sony cybershot iyidir gerçekten çünkü mercek olarak carl zeiss markasını tercih ediyor seninde dikkat etmen gereken şey bu yani megapikseli önemli değil.

Canonu al şuan elimde bir sx130is var ve gerçekten iyi iş çıkarıyor :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@overcloud;
Profesyonel amaç yoksa Casio Exilim serisini de incelemeni öneririm. Fotoğraf kalitesi çok tatmin edici.

Super Moderator
fotograf denince 2 marka vardır benim gözümde canon ve nikon
ben şu an canon ıxus 105 kullanıyorum ve gayette memnunum
A3200 modeli sizin için en uygunudur bence
yaptığım araştırmalar neticesinde powershot A serileride gayet kullanışlı ve harika fotograf çeken makinelerdir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar