Valla ben baska bisey yazacaktim ama kütük kardesin mesajini gördüm.
2005'ten bu yana benim açtığım konuyla alay eden olmadı. Bu siteye geldiğimde motosikletin m'sini bilmiyordum.
Neden acaba?
Ben de 2006 yilindan bu yana forumdayim.
Açtigim konulara baktigim zaman, katilmayan karsi görüste olan çok olmus ama konuyla alay eden olmamis.
Tabi yazdigimiz postlarla alay edenler olmus ama genellikle fikir tartismalarinda.
Bu da gayet dogal.
Herkes bizimle ayni fikirde olacak diye birsey yok.(kizma hakkimiz saklidir

)
Forumun bazi dinamikleri var.
Dogal olarak yeni üyeler bu dinamikleri bilmiyor ve hakli! olarak serzeniste bulunuyorlar.
Hakliya ünlem koydum çünkü aslinda tam olarak hakli degiller.
Alay konusu olmanin birinci sebebi, forum kurallarini okumamak.
Forum kurallari sadece genel gidisati düzenlemiyor.
Yillarin verdigi birikimle, üyelere bikkinlik veren sorunlara çözüm sunmak için, yeni üyelere uyarilarda bulunuyor.
Fakat okuma aliskanliginiz olmadigindan, bir ortama girerken, o ortamin kurallari nedir, nasil hareket etmeliyim gibi nezaket kurallarini es geçip firtina gibi salona daliyorsunuz.
Buraya yeni üye olanlarin durumu, dügün salonuna kisa sort parmak arasi terlikle gelen ya da maskeli baloya takim elbise ile giden adamla ayni.
Insan katilacagi davetin bile kurallarini sorar ama burasi nasilsa sanal ortam dedinizmi, hem buranin mahremiyeti bozuluyor, hem de kendinizi gülünç duruma düsürûyorsunuz.
Kisacasi dügüne sort ve parmak arasi terlikle gidebilirsiniz.
Size itiraz edildiginde demokrasi yokmu kardesim, ben sizi saymis, adam yerine koymus, araniza katilmisim, ben buyum, sevecekseniz böyle sevin deme hakkina da sahipsiniz.
Ama siz o salona girdiginizde salondaki herkes size gülecek bunun kurtulusu yok.
Birilerine bir ders vermek istiyorsaniz, kendinizi iyi ifade edin.
Kendinii iyi ifade etmek içinse iyi Türkçe bilmeniz gerekiyor.
Ama maalesef bir çogumuz bu konuda çok eksigiz ve bu eksiklik nedeniyle insanlarin bizi neden anlamadigini bir türlü anlayamiyoruz.
Halbuki derdimizi iyi anlatamiyoruz.
Isin gerçegi,
sizin açtiginiz ve benimle alay edildi dediginiz konulardan bu forumda düzgünce cevaplanmis ve alay edilmemis yüzlerce topic var.
O topicleri açanlarla neden alay edilmedi acaba???:wiinkk: