Fındıkpınarı ve susanoglu gezisi

Merhaba Arkadalar. 26/06/2008 akşamı ani bir kararla Mersinin fındıkpınarı yaylasına eşyaları götürdük. Hafta sonu da cadırımızı kuracaz..

28/06/2008 de guneykent den pazar alışverişinin ardından yola cıktım. Eşimin kaskı arkada baglı

Yük durumumuz bu sekilde..

Yolda telefonum caldı. Arayan bacanak. Yaylaya gidiyorsan işyerinden beni de al diyor. İşyeri mezitlide. Yolumun üstü. yani. Mezitli yonca marketin önündeyim. Bacanak alışveriş yapıyor. Ben paletlerimi de aldım ki oradan denize gidecem

Ve yollardayız Kuyuluk dolmuşlarının son duragı. Tabela FINDIKPINARI yol ayrımı

Ve cam agacları arasından yılan gibi kıvrılan yayla yolundan tırmanırken kareler.

Piknikçiler.

Camlık piknik alanından boş masalar. Gunlerden pazar olsaydı bu görüntü olmazdı.

Dogadan görüntülere devam

Yalnızlıktan sıkıldım..

Amcam bahcasini başına kondurmuş yazlık köşkünü...

Ayrılmaz ikili...

5 dakka mola ve iki artsitik fotograf. Tabi önce ben.

Buda fotgrafları ceken artcım bacanak..

Tırmanmaya devam ediyoruz.

Bu kareyi nasıl yakaladıgına bacanagın kendisi bile şaşırıyor. Viraja yattıgımızda yakalamış

Yollardayız. Cemilli köyünün girisi... -Dalgalan sende safaklar gibi ey sanlı hilal... Dedim ama hava o kadar sıcakki hiç rüzgar yok... Bu nedenle ay yıldızlı al bayragımız dalgalanmıyor..

Zorlu yoldan bir görüntü daha

Oksijen kaynagı ormanlarımız.

Tırmanmaya devam.

Yukseklerden Mersin manzaraları.

Ve işte yine aynı sey Tırmanmakla bitmeyen yol

Bu da yoldan son foto.. Makinenin pili bitti yolda başka foto cekemedik.

Fındık yaylasına vardıkdan sonra pilleri yeniledik. Cadırımızı kurduk. Yayladan sadece bu iki görüntü var...

Pazar gununu yaylada dinlenerek gecirdim. Pazartesi gunu sabah erkenden yine bacanak ile birlikte yola cıktık.. Bacanak yine işine, ben ise susanoglu yoluna.. Yola Cıkışdaki Km miz.

Girişde cekemedigimiz Fındıkpınarı Güle Güle Tabelası.

Fındıkpınarı yolunun buyuk bir bölümünde yol yapım calışması var. Bu calışma bitince yoldaki tehlikeli virajların bir cogu yok olacak. Yada tehlikeli olmakdan cıkacak.

Kuyuluk da bacanagı bırakıp susanoglu yoluna devam ediyorum. Km mizi tekrar kaydettik

Önceleri fazla hız yapmıyorum.

Ama otobana cıkınca.

Tömügü gectim.

Limonlu girisinde yol kenarındaki sarı cicekler. Keşke kokusunun fotosunu da cekebilseydim

Bu görüntülerden daha cok cektim.. Kasksız bir motorsikletli

Hedefe az kaldı.. Susanoglu silifke den 10 Km daha yakın.

İşte bitane daha..

Belediye ye ait bu komyonu sollamak için hazırlandıgım sırada aniden yavaşlamak zorunda kaldım. Nedenini fotoya bakınca anlarsınız.

Harfiyat tasıyan bu komyonun arka kapagı iyi kapanmamış Komyon biraz sallansa arkasındaki aracın görüş mesafesi bir anda düşüyor. Normalde bu şekilde iken yaylanınca yukardaki manzara ortaya cıkıyor..

Dikiz aynasından kamyona son bakış.

İşte bi motorlu daha, bunun da kaskı yok.Bunun sadece kaskı degil hişbişi yi yok.

Kız kalesini de durmadan gectim..

İşde yoldaki tehlike. Önümde giden bir aracı sollamak üzere sol seride gectim. Önümdeki arac yoldaki bu cilek kasasını görünce sola gececegi anda beni farkedip kasayı ortaladı. Bu durum yinede benim gaz kesip firen yapmama engel olamadı.Arkamdan gelen motorlu da kasayı farkedince yavasca sagından gecti gittii...

Zaten yavaşlamışken hemen saga cekip kasayı yoldan aldım.

Ve Susanoglu na vardım.

Arkaşın bacagının yazlıgındayiz Sitenin havuzu.

Km saatimizi kontrol ediyoruz.

Arkadaşla silifkeye gittik bu iki foto da silifkenin merkezinden.

Yapraklı koya kısa süreli bir ziyaret ve bir kaç görüntü.

Bir iki kare de Susanoglu sahilinden..

Dönüş yolunda hiç foto cekmedim. Yine iş cıkışı beni bekleyen bacanagı alıp Fındıkpınarına cıkmamız gerekiyordu. Zaman kaybetmemeliydim..... Umarım fotoları begenirsiniz...

Son düzenleme:
Ağaçlar arasında kıvrılarak yaylaya çıkan güzel bir yolu vardı Fındıkpınarının. İlk defa 1991 yılında motosikletimle gitmiştim. Bir daha kısmet olmadı. Ellerine sağlık. Varsa biraz daha foto koymanı rica edeceğim. Selamlar.

biz o yolu istanbulda bile bulamıyoruz,maşallah kaymak gibi:rendeer:

Resimleri yüklerken elektirikler falanmı kesildi Bittimi:cyclopsan daha denize girecektin gerisi nerde resimlerin:cherry:

ellerinize sağlık güzel gezi olmuş. özledim walla çukurovayı torosları......

Arkadaşlar kusra bakmayın işyerinden baglandıgım için yavaş yavaş atabiliyorum. Şimdi resimlerin tamamı siteye aktarılmışdır. İlginize tesekkürler

Mersin İl Temsilcisi
ellerine, yüreğine sağlık ibrahimcim. güzel yol yapmışsın. tek başına zaten daha çok zevk alıyor insan eğer kendiyle barışıksa.... devamını dilerim ;)

Emeğine,tekerine sağlık. Mersin'i seviyorum :) Pek gezememiş olsamda güzel bir şehrimiz.

güzel gezi... cbf 150 max yük taşıma kapasitesine ulaşmış :p yaz okulu bitse de ben de gezsem şöyle :pr: :salut:

Paylaşımın için teşekkürler abi, çok güzel yerleri gezmişsin.İnşallah bana da nasip olur.Kazasız sorunsuz sürüşler.Saygılarımla.:bounce:

Başarılı bir gezi olmuş,aktarımında gayet güzel,motorunda öyle.. Allah kazasız belasız nice sürüşler nasibetsin. :)

Adana İl Temsilcisi
çok keyifli olmuş sevgili hemşerim.ibrahim kardeş.sıcak şu yaz günlerinde,hem yayla,hemde deniz hissettirdin bana.zaten susanoğlu aşığıyım.tam 25 yıldır orada tatil yaparım.başka yerlere tatile gitsem bile muhakkak birkaç defa günübirliğine bile olsa susanoğlu'na giderim.sağol gitmiş gibi oldum.emeğine sağlık kardeş.sevgilerimle.

çok keyifli olmuş sevgili hemşerim.ibrahim kardeş.sıcak şu yaz günlerinde,hem yayla,hemde deniz hissettirdin bana.zaten susanoğlu aşığıyım.tam 25 yıldır orada tatil yaparım.başka yerlere tatile gitsem bile muhakkak birkaç defa günübirliğine bile olsa susanoğlu'na giderim.sağol gitmiş gibi oldum.emeğine sağlık kardeş.sevgilerimle.

Evet gercekten cok keyif aldım. Kısmet olursa bi hafta sonu birlikte gidelim Susanoglu na.. Bu arada dun akşam mesai bittikden sonra yine yaylaya cıktım ve bu sabah geri indim.. Fındıkpınarı yaylası Mersin Merkezden 45 km. uzaklıkta.

yaw bende diyorum denize gidelim diye ama kimse dinlemiyor güzel eylenmişsiniz tebrikler:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar