Fil fareden neden korkar ?

Selam arkadaşlar dün akşam best fm de serdar yayında proğramını dinliyordum, orda serdar sordu bu soruyu bende bilge goole amcaya sordum ama bulamadım. Acaba sizin bir bilginiz varmı. :silent:
Bu arada proğrama birsürü mesaj geldi yok hortumuna kaçmasından korkar, yada üzerine basmaktan korkar gibi bunların hiçbiri değilmiş benimda aklıma başka birşey gelmiyor.
Cevabı bulamadım uyuz oldum :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok kötü bir espiri olacak ama kendimi tutamıyorum :p File sormak lazım

Filin fareden korktuğuna dair kesin bir bilgi varmı yada bir kanıt ? neden korksun ki fil fareden
bu sadece çizgi filmlerde izleyicinin ilgisini çekmek için yapılmış birşey(bence)

Moderatör (forrap)
Konunun motosohbet le ilgili olmadığından dolayı ilgili bölüme taşınmıştır.Daha dikkatli olun lütfen.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet doğru fil fareden korkuyor.
mytebusters ın eski bir bölümünde rastlamıştım.
filin fareden korkması da neden korktuğu da bence gereksiz bir bilgi.
ne işimize yarayacak?.

Bilge google aracılığı ile bulduğum bazı sözlüklerde filin fareden korktuğu bilimsel olarak kanıtlanmış olduğu yazıyor, o sözlüklerdeki arkadaşalar bunu yazmış ama neden korktuğunu yazmamış. birde dinlediğim radyo proğramının sunucusu birde bunu belgeselde izlemiş ama cevabı söylemiyor,( belkide sürekli takip edilsin diye yapmış olabilir diyeceksiniz ama inanın buna hiç gerek olmayacak kadar iyi bir proğram tabi bu benim fikrim )

filler hassas hayvanlar o yüzden hani üzerine basmamak için öyle bi hamle yapıyor olabilirler belki çünkü korkmaktan ziyade yol değiştiriyorlar sadece, korkan hayvanın o kadar soğukkanlı davranabileceğini düşünmüyorum pek

Filler hindistan kökenli olduklarından reankarnasyona ve önceki yaşamlarında hamam böceği olduklarına inanırlar. Tekrar o günlere dönersek diye tedbirli davranıyolar.

fillerin alışkanlıklarına çok düşkün hayvanlar oldukları bilinir. Bu bağlamda filler aslında "görmeye alışkın olmadıkları herşeyden" korkarlar.

çizgisiz asfalt yola alıştırılmış bir filin, üzerinde sollama çizgileri olan bir yola çıktığında çok huysuzlandığı ve korktuğu tespit edilmiş..

yani "fare"den değil "alışkın olmadığı şeylerden" korkma durumu söz konusu.

''alıntıdır''

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar