Arkadaşlar herkeze fikirlerini,bilgilerini ve iyi niyetlerini paylaştığı için teşekkür ederim :rendeer:
Son durumu açıkliim : Kaza cuma gecesi olduğu için işlemler bugüne kalmıştı.Sabah 8 de jandarmaya gittim ( ehliyet cezası için ).
Jandarmayla beraber büyükçekmece adliyesine gittik.Yarım saat bekledikten sonra beni içeri aldılar.Yetersiz ehliyetten 1 ay hafif hapis cezası = her gün için 20 ytl den 600 ytl para cezası verdiler.15 gün içersinde ödersem 450 ytl.Taksit yaparsam 4 eşit taksit yapıcaklar.150 peşin geri kalan 3 * 150 ise 4 er ay ara ile ödenecek.
Bağlı olduğum vergi dairesine ödeme yapılacak.
Kaza masrafları ise ehliyet varmış gibi suç oranlarına bağlı olarak ödenecek.Benim hiç kusurum olmadığı için karşı tarafın sigortası benim bütün masraflarımı ödeyecek.Yani ehliyetim olmadığı için bütün masraflar bana kalmadı.Yarın İki tarafında ehliyet,ruhsat,kaza gününde yapılan muayene raporu ve sigorta poliçesi bilgileri ile servise götürücem ve exper gelicek.Sonra motorum yapılıcak ( inşallah)
Arkadaşlar aklınızda bulunsun ehliyetsiz kaza yaparsanız ve suçunuz yoksa kesinlikle masraflar size kalmıyor sadece ehliyetsiz yakalandığınız için kendi cezanızı ödüyorsunuz.Suç yüzdesine bağlı olarak masraflar ödeniyor
İlginç bir bilgi daha ( çok şaşırdım adliyede ki memur söyledi ) eğer 18 yaşından küçük olsaydım 300 ytl ceza ödicektim ehliyetsiz olduğum için.
Son durumlar böyle arkadaşlar yarın gelişmeleri yazarım. :cat: