fcmoto sitesindeki ürünler orjinaldir arkadaşlar ancak şunu bilmenizi isterimki fcmoto-motoinn ve bunun gibi 'avrupa' merkezi indirimli web sitelerinin satışları 3 temel üzerine kurulmuştur, bunları alacağınız ürüne göre bilmenizde fayda var. Ancak bu sitenin sezon ürünleri sattığıda oluyor. İndirimli ürünler için geçerli aşağıdaki maddeler;
1- artık üretimi bitmiş ve seri sonu olan malzemeler: Bunun hiç bir sakıncası yoktur içine yattıktan sonra, şahsen daha dün benzer bir siteden almayı planladığım ürünün siparişni verdim, ve bana uyan beden son 1 adetmiş ben sipariş verdikten sonra aynı beden seçilemiyordu. Benim içime baya sindiği ve aradığım bir ürün olduğu için hiç umrumda değil üretiminin bitip bitmemesi, zaten çanta gibi ürünlerin bir sonraki sezonuda birebir aynı olabiliyor. Dolayısıyla bu en sorunsuz segment.
2- Sezonu geçmiş ürün: Çok yakın arkadaşımın sorması üzerine incelediğim dainese marka mont fiyatı baya uygundu, kataloğuna baktığımda göremeyince mesaj attım ve 2012-2013 sezonunun ürünü olduğunu söylediler,söz konusu mont olduğu için arkadaşımında motor rengine uyduğu için sipariş verdi, biraz gecikme ile 24-25 gün sonra eline ulaştı, yine %20-22 civarı bir vergi ödeyerek aldı, shipping ücreti + ortalama %21 vergi ödemesine rağmen Türkiye'de ki bir mağazada elinden kalmış son 3-4 montu o paraya alamıyorduk (pazarlıkla) arada 200TL gibi bir rakam vardı. Ancak burada şuna dikkat etmek lazım, beğendiğiniz mont/çanta/aksesuar tarzı ürünler isterse 2010 yılının üretimi olsun kullanmanızda fazla bir sakınca çıkartacağını sanmıyorum,ancak aynı şekilde bu siteden schuberth marka kask sipariş eden bir abimin kaskın içindeki üretim tarihi 2011'di. Kask ömrü tartışma konusu olduğu için kask alırken dikkatli olmak lazım, kaskı alan abim kendilerine mesaj atıp 'kaskın eski olup olmadığı' sordu, onlarda 'en fazla geçen sezonun ürünüdür' diyerek savuşturdular. Ancak içersindeki üretim tarihini görmeyeceğimizi zannetti sanırsam.dolayısıyla ömürlü ürünleri çok tercih etmemek gerekir.
3- Kullanımdan iade malzemeler: bu en can sıkıcı olanı, bu sitelerden aldığınız ürünler başka mağazalardan satılmış ve 15 gün iade garantisi olan ürünler, dolayısıyla 15 gün içersinde bir dünya yol katedip sonra iade etmek mümkün ve bu ürünün size denk gelmesi de...İade alınmış ürünler çok büyük oranla bu gibi outlet mağazalarda satılıyor. Çanta vb tarzı ürünler zaten iade olmaz olsada hiç bir sorun teşkil etmez ancak mont ve kask bu faktörden etkileniyor. Aldığınız montu yine direk yıkamaya vermenizi tavsiye ederim ancak 15 gün kullanılmış ve iade edilmiş kask çok itici geliyor kulağa.. Beden uymadığı için 1 gün dahil kullanılmadan iade gelmişte olabilir tabi.
Eğer outlet sitelerden alışveriş edecekseniz bu bilgiler aklınızda bulunsun.
Yukarsa saydığım 3 madde bizzat yaşanmış tecrübe edilmiştir yani varsayımdan yola çıkılmamıştır.. Hayırlı alışverişler