Fc-Moto'dan Alışveriş

ben 100 euroluk bir sırt koruma aldım. burada deneyerek alacağım bir yer bulamadım. ellerinde çoğu ürün yoktu. haftasonu sipariş verdim bakalım şu an in process görünüyor.

yüzde beşlik indirim kuponu kullandım, google da aratınca çıkıyor.

aldığım ürün Forcefield Pro L2K Evo

Forumda birkaç kez yazdım, tekrar yaziyim.. fc-moto.de den kask alma konusunda biraz daha secici olun..
Çoğu kask (sordum ve öğrendim) için ürteim tarihleri oldukça eski olabiliyor...
Geçen ay sordugum, Türkiyeye göre oldukça avantajlı bir kask 2010 yılı üretilmişti.. Bir başkası 2011...

Bence tekstil ve bot tarzı şeyler için ok .. ama kask için değil... zaten yeni model kaskların fiyatları KDV eklnince aşşa yukarı aynı oluyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende bugun bir cilginlik yaparak bu siteden ilk defa alisveris yaptim.Oncesinde uzun uzun yazilar okudugum icin deneme amacli ufak birsey almaktansa butun ihtiyaclarimi alayim dedim.Kask uretim tarihlerinin cok yeni olmayacagini dusunerek kiyafet alma amaci ile yola cikarak, bu forumdan da birinin tavsiyesi ile rukka nin mont pantolon ve eldiveninden olusan bir takim yapmaya karar verdim.

Tr de rukkanin sadece 2-3 modeli var onlarinda yarisinin rengi yok, yarisinin bedeni yok.Aldiigm mont un benzeri modeli(goretex,d30 koruma) 2500 tl iken, sitedeki indirimli mont modellerinden birinde karar kildim.fiyati 400den 280 euro(800 TL) e dusmus.Aldigim pantolon da yine 400 euro civari fiyattan 250 euro(700 TL) civari bir fiyata dusmus.

Bunun yaninda yeni sezon urunleri yokmu, 600euro luk yeni sezon mont larda var, ancak bana kalirsa gerek yok.Arada kaygan kumas gibi nuans lara 2 katindan fazla fiyat odemenin anlami yok.Almis oldugum 3 urunde goretex.Toplamda 810 euro gibi bir fiyat cikmisti ki, check out yaptigim anda yurtdisi gonderimi oldugu icin vergiyi dustuler( yurtidisinda NO VAT denilen olay) ve bin toplamda tr de zaten modelleri ve beden leri bulunmayan, bulunsa bile bana 4-5 bin TL ye malolacak urunleri 1900 TL gibi bir fiyata aldim.Odeyecegim vergiyide hesaba katarsam bana toplamda 2200-2300 civari bir fiyata gelen bu urunleri burada alabilecegimin yari fiyatina sahip oldum.Bunun yaninda rukka icin konsuursam,butun urunler elbette uyugun fiyatli degil.600 euro ya mont da var ayni goretex modelinin kumasindaki ufak bir yenilik icin o fiyatlari vermenin cok bir esprisi yok bana kalirsa.Islem su an icin in process gorunuyor.Sitedeki diger kisilerin deneyimini goz onune alirsak sanirim 1 ay icerisinde urunler elime gecmis olur.Elime ulastidiginda toplam karlilik, urunlerin varis suresi, odedigim vergi miktari ile ilgiili ayrica bir cevap yazarim.

Herkese keyifli surusler.

Hayırlı olsun ürünleriniz.

Bende şöyle bir şey bakıyordum, fiyatıda iyiymiş.
http://www.fc-moto.de/ONeal-Holeshot-Roost-Guard-Short-2015

Tesekkurler,

Fc-motodan ilk alısverisimi kısmende olsa tamamlamıs durumdayım.Kısmen diyorum cunku montu bir hafta gec kargoladılar ellerinde olmadıgını belirterek ki ben siparis verirken "in stock" gorunuyordu.Bununla ilgili ve dun elime ulasan pantolon ve geciken mont ile ilgili birkac sey soyleyecegim.Bu arada alısverisi kredi kartı ile 3d secure yontemi ile yaptım.Paypal hesabına sahip olmak zorunda degilsiniz.Internetten yuzde 5 lik coupon buldum bana 35 euro indirim sagladı.Umarım bu yazıalısveris yapmayı dusunup tereddutte olan arkadaslara yardımcı olur.

Yukarıda bahsetmistim mont,pantolon ve eldiven siparisi verdigimi.18 subatta verdigim 3 urun iceren siparisin 2 tanesini 25 inde kargoya verdiler.Urunler elime dun ulastı.Pantolon ve eldiven 404 euro civarı bir fiyat tuttu kapıya gelen ptt gorevlisine 216 tl gumruk vergisini odeyerek teslim aldım.Urunlerin kargoya verilip elime ulasması 9 gun surdu.Urunlerin ve kargo surecinin fotograflarını asagıda paylasacagım kafanızda daha net bir sekilde canlanması icin.Urunler 18 inde kargoya verildikten 3 gun sonra montun gecikecegi ancak 14 unde postalanabilecegine dair mail aldım.Acıkcası cok acelem olmadıgı icin bunu sorun etmedim.Ancak fuarda motoru bir anca alınca islemleri hızlandırmak adına 24 unde Fc-moto ya siparisi verirken urunun stoklarda gorundugunu ve hala internet sitesinden baktıgımda stokta gorundugunu neden boyle bir gecikme oldugunu sordugum bir e-mail gonderdim.1 gun sonra o urununde kargoya verildigine dair mail aldım.Su ana kadar attıgım maillere en gec 2 gun icersimnde cevap aldım,gayet ilgililer.Bugune donersek gelen eldivenler bilekliydi elimede tam oturmadı bas parmak kısmı acıkcası bende bugun eldivenleri geri gondermek istedigimi bildiren bir email attım kendilerine.Mont 25 inde kargoya verildigi icin henuz elime ulasmadı.Ancak ulasan urunlerin kargo asamalarını gosteren sc ları asagıda paylasacagım.Pazartesi ptt ile geri gonderimi yapacagım.Malın vergi iadesi icin ayrıca basvuru yapmak gereliyor sanırım.Bakalm para iadesi surecinde de aynı sekilde ilgililer mi?

Herkese keyifli surusler

2XJnL0h.png
[/IMG]
LblqD8T.png
[/IMG]

Selamlar arkadaslar,

7 sinde kargoya verilen mont da 16 sinda elime ulasti.2 urununde kargodan itibaren teslim suresi 9 gun surdu.750 civari tutan montun 146 liralik vergisini kapida odeyerek teslim aldim.Eldivenleri ptt ile gelen kargonun icinden cikan refund-return dokumanini doldurarak geri gonderdim.Eldivenler icin odedigim vergi ve ptt ye verdigim 11 tl lik posta parasi benim zararim oldu.Denemeden ayni marka dahi olsa farkli modelini almamak lazimmis.Buda bana ders oldu.Bunlar fc-moto dan yaptigim ilk alisverislerdi.Gayet memnun kaldim.Akliniza takilan olursa seve seve yanitlarim.Herkese keyifli surusler.

ben 100 euroluk bir sırt koruma aldım. burada deneyerek alacağım bir yer bulamadım. ellerinde çoğu ürün yoktu. haftasonu sipariş verdim bakalım şu an in process görünüyor.

yüzde beşlik indirim kuponu kullandım, google da aratınca çıkıyor.

aldığım ürün Forcefield Pro L2K Evo

benim ürünüm 12 günde elime ulaştı, 56 tl vergiyi iş yerime gelen postacıya ödedim.

75 euro üstü gümrük lu gelir. Fedex ve dhl kullanmayan. Beklediği her gün para ödersiniz.

Merhaba,
fc-moto.de'den çanta almak için baktığımda sadece DHL ile gönderdiklerini gördüm. Bu durumda gümrük için DHL'e bir sürü para ödemek gerekiyor değil mi? PTT seçeneği yoksa sizler nasıl alışveriş yapıyorsunuz?
Merak ettim.

Merhaba,
fc-moto.de'den çanta almak için baktığımda sadece DHL ile gönderdiklerini gördüm. Bu durumda gümrük için DHL'e bir sürü para ödemek gerekiyor değil mi? PTT seçeneği yoksa sizler nasıl alışveriş yapıyorsunuz?
Merak ettim.

DHL Alman'ın PTT'si :) Size özel olarak DHL, UPS gibi seçimler verilmezse ya da siz seçmezseniz, bir de fiyattan da anlarsınız zaten, ürün PTT ile gelecek demektir.

40 euro luk mont için 50 euro ulaşım bedeli , 300 euroluk top case için 5 euro ulaşım bedeli isteyen enteresan firma................. linki vermeye çalışıyorum.

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?

Fcmotodan alışveriş yaparken dikkatli olun stok durumları güncel değildir. Yazlık siparişiniz yaz sonunda gelebilir :)

Arkadaşlar merhaba ben de fc-moto'dan alışveriş yaptım ama anlamadığım bir şey var.

Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere siparişimin geçirdiği aşamalar var,
Acaba siparişim kargoya verilmiş mi?
Bana bir takip numarası falan yollamadılar, nereden takip edebilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar