Bende bugun bir cilginlik yaparak bu siteden ilk defa alisveris yaptim.Oncesinde uzun uzun yazilar okudugum icin deneme amacli ufak birsey almaktansa butun ihtiyaclarimi alayim dedim.Kask uretim tarihlerinin cok yeni olmayacagini dusunerek kiyafet alma amaci ile yola cikarak, bu forumdan da birinin tavsiyesi ile rukka nin mont pantolon ve eldiveninden olusan bir takim yapmaya karar verdim.
Tr de rukkanin sadece 2-3 modeli var onlarinda yarisinin rengi yok, yarisinin bedeni yok.Aldiigm mont un benzeri modeli(goretex,d30 koruma) 2500 tl iken, sitedeki indirimli mont modellerinden birinde karar kildim.fiyati 400den 280 euro(800 TL) e dusmus.Aldigim pantolon da yine 400 euro civari fiyattan 250 euro(700 TL) civari bir fiyata dusmus.
Bunun yaninda yeni sezon urunleri yokmu, 600euro luk yeni sezon mont larda var, ancak bana kalirsa gerek yok.Arada kaygan kumas gibi nuans lara 2 katindan fazla fiyat odemenin anlami yok.Almis oldugum 3 urunde goretex.Toplamda 810 euro gibi bir fiyat cikmisti ki, check out yaptigim anda yurtdisi gonderimi oldugu icin vergiyi dustuler( yurtidisinda NO VAT denilen olay) ve bin toplamda tr de zaten modelleri ve beden leri bulunmayan, bulunsa bile bana 4-5 bin TL ye malolacak urunleri 1900 TL gibi bir fiyata aldim.Odeyecegim vergiyide hesaba katarsam bana toplamda 2200-2300 civari bir fiyata gelen bu urunleri burada alabilecegimin yari fiyatina sahip oldum.Bunun yaninda rukka icin konsuursam,butun urunler elbette uyugun fiyatli degil.600 euro ya mont da var ayni goretex modelinin kumasindaki ufak bir yenilik icin o fiyatlari vermenin cok bir esprisi yok bana kalirsa.Islem su an icin in process gorunuyor.Sitedeki diger kisilerin deneyimini goz onune alirsak sanirim 1 ay icerisinde urunler elime gecmis olur.Elime ulastidiginda toplam karlilik, urunlerin varis suresi, odedigim vergi miktari ile ilgiili ayrica bir cevap yazarim.
Herkese keyifli surusler.